KözéletA csúcskategóriás harcjárművek vezetőit oktatják Vásárhelyen

2024. január 31., szerda
 
A csúcskategóriás harcjárművek vezetőit oktatják Vásárhelyen

Megkezdődött a Lynx gyalogsági harcjárművet vezető személyek szakkiképzése Hódmezővásárhelyen, az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál.

 

 

 


 

A honvédség „Embert a vasra!” szlogennel szólította meg a fiatalokat tavaly nyár vége felé. A kampány során a csúcskategóriás Lynx gyalogsági harcjárművek leendő személyzetét keresték. Olyan sokan jelentkeztek, hogy az eredetileg egynaposra tervezett programot kétnapossá kellett bontani. 

 

A felvételt nyertek számára a napokban új fázisba érkezett a felkészülés. Hódmezővásárhelyen a Hiúzok vezetői képzésén a harcjárművel kapcsolatos technikai ismereteket, karbantartási feladatokat, illetve a jármű vezetését sajátítják el. Az első három hétben az elméleti ismereteken van a hangsúly: a kiképzők a frissen tanultakat azonnal átültetik a gyakorlatba, ami azt jelenti, hogy az aktuális tananyagot a harcjárművön élőben is szemléltetik.

Az újfajta oktatási módszerhez német oktató tableteket használnak, amelyek egy igen magas színvonalú és szemléletes oktatási lehetőséget biztosítanak. A szoftverek segítségével szemléletesebbé és interaktívabbá tehető a kiképzés. Az oktatási ciklus utolsó két hetében a résztvevők terepen is megtanulják a harcjárművet vezetni.

 
 
Forrás: MH
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 6. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Száz éve hunyt el Szeremlei Sámuel

Száz éve hunyt el Szeremlei Sámuel

A vásárhelyi ó- és újtemplomi egyházközséggel, illetve a város levéltárával és múzeumával közös rendezvénysorozatot szerveznek idén.
Ezüstérmesek lettek a vásárhelyi junior tőrözői

Ezüstérmesek lettek a vásárhelyi junior tőrözői

A Csomorkány SE junior női tőrözői a dobogó második fokára állhattak a Budapesten rendezett Junior Országos Bajnokságon.
Védekezésben jól működtek, támadásban pedig hozták az extrát

Védekezésben jól működtek, támadásban pedig hozták az extrát

Nagy győzelmet aratott péntek este a Vásárhelyi Kosársuli a Hódtói Sportcsarnokban, így megérkezett a felsőházi rájátszást érő helyek kapujába.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.