KözéletA csúcskategóriás harcjárművek vezetőit oktatják Vásárhelyen

2024. január 31., szerda
 
A csúcskategóriás harcjárművek vezetőit oktatják Vásárhelyen

Megkezdődött a Lynx gyalogsági harcjárművet vezető személyek szakkiképzése Hódmezővásárhelyen, az MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál.

 

 

 


 

A honvédség „Embert a vasra!” szlogennel szólította meg a fiatalokat tavaly nyár vége felé. A kampány során a csúcskategóriás Lynx gyalogsági harcjárművek leendő személyzetét keresték. Olyan sokan jelentkeztek, hogy az eredetileg egynaposra tervezett programot kétnapossá kellett bontani. 

 

A felvételt nyertek számára a napokban új fázisba érkezett a felkészülés. Hódmezővásárhelyen a Hiúzok vezetői képzésén a harcjárművel kapcsolatos technikai ismereteket, karbantartási feladatokat, illetve a jármű vezetését sajátítják el. Az első három hétben az elméleti ismereteken van a hangsúly: a kiképzők a frissen tanultakat azonnal átültetik a gyakorlatba, ami azt jelenti, hogy az aktuális tananyagot a harcjárművön élőben is szemléltetik.

Az újfajta oktatási módszerhez német oktató tableteket használnak, amelyek egy igen magas színvonalú és szemléletes oktatási lehetőséget biztosítanak. A szoftverek segítségével szemléletesebbé és interaktívabbá tehető a kiképzés. Az oktatási ciklus utolsó két hetében a résztvevők terepen is megtanulják a harcjárművet vezetni.

 
 
Forrás: MH
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Száz éve hunyt el Szeremlei Sámuel

Száz éve hunyt el Szeremlei Sámuel

A vásárhelyi ó- és újtemplomi egyházközséggel, illetve a város levéltárával és múzeumával közös rendezvénysorozatot szerveznek idén.
Ezüstérmesek lettek a vásárhelyi junior tőrözői

Ezüstérmesek lettek a vásárhelyi junior tőrözői

A Csomorkány SE junior női tőrözői a dobogó második fokára állhattak a Budapesten rendezett Junior Országos Bajnokságon.
Védekezésben jól működtek, támadásban pedig hozták az extrát

Védekezésben jól működtek, támadásban pedig hozták az extrát

Nagy győzelmet aratott péntek este a Vásárhelyi Kosársuli a Hódtói Sportcsarnokban, így megérkezett a felsőházi rájátszást érő helyek kapujába.
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.
 
VI. Őz-ŐSök találkozója
VI. Őz-ŐSök találkozója A Hódmezővásárhelyi Levéltár előadótermében az Őz-ŐSök találkozóján, a pályázati eredmények mellett, a bemutatják beérkezett pályaművekből készült hangfelvételeket is.