Kék hírekA buszsofőr hibázhatott

2014. szeptember 23., kedd
 
A buszsofőr hibázhatott

Az M43-as autópálya földeáki lehajtójának közelében hétfő kora reggel Olaszországból Romániába tartó emeletes busz 20 sérülttel járó balesetéről beszámoló cikkünk után több hozzászólásban tesznek említést hogy gyakran van ott baleset. (A balesetről, sok képpel a lap alján olvashat!)

 

 

 

Nem sokkal a baleset után a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége és a Magyar Közút Csongrád Megyei Igazgatóságának munkatársai példás gyorsasággal felülvizsgálták a csomópont környezetét.

 

A szakemberek  a táblák, burkolati jelek, egyéb forgalomtechnikai elemek meglétében, láthatóságában, a burkolat állapotában érdemi hiányosságot - amely esetleg a baleset bekövetkezte visszavezethető lenne -  nem találtak. Mivel új a csomópont, így korszerűsége is egyértelmű.

 

A balesetet nagy valószínűséggel a nem megfelelő sebességválasztás okozta, - amit a kora reggeli órákban még köd is nehezíthetett. Emiatt történhetett, hogy az autóbusz vezetője a körforgalom szabályosan kialakított íveit nem tudta bevenni és a külső íven, átszakítva a szalagkorlátot, árokba zuhant.

 

A helyszíni szemle tapasztalatai alapján viszont arról döntött a hatóság, hogy kéri a közútkezelőtől a csomópont előtt mindkét főút irányából, tehát az M43-as autópályáról letérők és a Nagylak felöl az autópályára érkezők részére kihelyezett szabályos és jelenleg is jól látható „60km/h-s sebességkorlátozás” és a „körforgalomra” figyelmeztető táblák új, „sárga hátterű” kiemelését és az útpálya bal oldalán történő megismétlését.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Buszbaleset Földeáknál  Sok képpel!

 
 
VH - Varga Márta (Kormányhivatal)
 

Olvassa el ezt is!

Országos versennyel nyitják meg hivatalosan a vásárhelyi Arénát

Országos versennyel nyitják meg hivatalosan a vásárhelyi Arénát

Hódmezővásárhelyen igazi pezsgéssel teli, egy látványos sport országos bajnokságával nyitják meg újra hivatalosan is a Balogh Imsi Sportcsarnokot.
Ismét van Országzászló Vásárhelyen

Ismét van Országzászló Vásárhelyen

Szeptember 21-én délután felavatták Hódmezővásárhelyen az ereklyés Országzászlót. Ezzel az évek óta tartó vita nyugvópontra került.
Vásárhelyi futballista a válogatottban

Vásárhelyi futballista a válogatottban

A szünet alatt rengeteget edzettem, itthon voltam Hódmezővásárhelyen, így teljesen készen álltam az újraindulásra. Most a válogatottat erősíti.
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból

Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból

Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.
 
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán A szeptember 10-én tartott díszközgyűlésen négy olyan pedagógus vette át díszoklevelét, akiknek aktív élete a tanításról, az oktatásról szólt.