Kék hírekA buszsofőr hibázhatott

2014. szeptember 23., kedd
 
A buszsofőr hibázhatott

Az M43-as autópálya földeáki lehajtójának közelében hétfő kora reggel Olaszországból Romániába tartó emeletes busz 20 sérülttel járó balesetéről beszámoló cikkünk után több hozzászólásban tesznek említést hogy gyakran van ott baleset. (A balesetről, sok képpel a lap alján olvashat!)

 

 

 

Nem sokkal a baleset után a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége és a Magyar Közút Csongrád Megyei Igazgatóságának munkatársai példás gyorsasággal felülvizsgálták a csomópont környezetét.

 

A szakemberek  a táblák, burkolati jelek, egyéb forgalomtechnikai elemek meglétében, láthatóságában, a burkolat állapotában érdemi hiányosságot - amely esetleg a baleset bekövetkezte visszavezethető lenne -  nem találtak. Mivel új a csomópont, így korszerűsége is egyértelmű.

 

A balesetet nagy valószínűséggel a nem megfelelő sebességválasztás okozta, - amit a kora reggeli órákban még köd is nehezíthetett. Emiatt történhetett, hogy az autóbusz vezetője a körforgalom szabályosan kialakított íveit nem tudta bevenni és a külső íven, átszakítva a szalagkorlátot, árokba zuhant.

 

A helyszíni szemle tapasztalatai alapján viszont arról döntött a hatóság, hogy kéri a közútkezelőtől a csomópont előtt mindkét főút irányából, tehát az M43-as autópályáról letérők és a Nagylak felöl az autópályára érkezők részére kihelyezett szabályos és jelenleg is jól látható „60km/h-s sebességkorlátozás” és a „körforgalomra” figyelmeztető táblák új, „sárga hátterű” kiemelését és az útpálya bal oldalán történő megismétlését.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Buszbaleset Földeáknál  Sok képpel!

 
 
VH - Varga Márta (Kormányhivatal)
 

Olvassa el ezt is!

Országos versennyel nyitják meg hivatalosan a vásárhelyi Arénát

Országos versennyel nyitják meg hivatalosan a vásárhelyi Arénát

Hódmezővásárhelyen igazi pezsgéssel teli, egy látványos sport országos bajnokságával nyitják meg újra hivatalosan is a Balogh Imsi Sportcsarnokot.
Ismét van Országzászló Vásárhelyen

Ismét van Országzászló Vásárhelyen

Szeptember 21-én délután felavatták Hódmezővásárhelyen az ereklyés Országzászlót. Ezzel az évek óta tartó vita nyugvópontra került.
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt

Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt

Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve

Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve

Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 

És ezt már olvasta?

Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők
Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző évtizedes sikerszériáját tükrözi. 2018-ban és tavaly is Vásárhelyen rendezték a döntőt.
 
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
 
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján Wallenberg nyomán című, országos vetélkedősorozat regionális fordulóját rendezték Hódmezővásárhelyen.
 
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás Hárs Gábor harmadik kötetét mutatták be, majd megemlékezés tartottak a kiállítóhelyen. A Hitközség tiltakozik az új vásárhelyi polgári kör miatt. Képekkel.
 
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.