Félperces90 éves Kis Gyuláné

2016. szeptember 12., hétfő
 
90 éves Kis Gyuláné

Kiss Gyuláné (Kiss Lídia Irén) szeptember 12-én töltötte be 90. életévét.  Ebből az alkalomból a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal munkatársai is köszöntötték.

 

 

Lídia néni a hódmezővásárhelyi tanyavilágban született, családja mezőgazdasággal foglalkozott. Szűcsmester lett, emellett pedig kézilabdázott, középcsatár volt. A Háziipari Szövetkezetnél dolgozott, majd 25 évig a Hódikötnél, innen ment nyugdíjba.

Lídia néninek 1 gyermeke és 1 unokája van. Unokája családjával él, varrogat, kertészkedik. Egész életében nagyon keményen dolgozott, ma is a munka élteti. 

 

Olvassa el ezt is!

Elhunyt Földesi Ferenc

Elhunyt Földesi Ferenc

Elhunyt a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Gimnázium nyugalmazott igazgatója, a kritikus szellemmel ösztönző mentor szellemű tanár és pedagógus.
Az élsport árnyoldalai

Az élsport árnyoldalai

A napokban egy budapesti rendezvényen a most 31 éves olimpiai bajnok, Risztov Éva a tinikorában történtekről, pontosabban az élsport árnyoldalairól mesélt.
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői

Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői

Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
Bessenyei az örök szerelem

Bessenyei az örök szerelem

Özvegye vehemensen védi és ápolja emlékét. Olyan karizmatikus férfi volt, hogy minden nő beleszeretett. Házasságai felemásan sikerültek.
 

És ezt már olvasta?

Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.