Félperces90 éves Kis Gyuláné

2016. szeptember 12., hétfő
 
90 éves Kis Gyuláné

Kiss Gyuláné (Kiss Lídia Irén) szeptember 12-én töltötte be 90. életévét.  Ebből az alkalomból a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal munkatársai is köszöntötték.

 

 

Lídia néni a hódmezővásárhelyi tanyavilágban született, családja mezőgazdasággal foglalkozott. Szűcsmester lett, emellett pedig kézilabdázott, középcsatár volt. A Háziipari Szövetkezetnél dolgozott, majd 25 évig a Hódikötnél, innen ment nyugdíjba.

Lídia néninek 1 gyermeke és 1 unokája van. Unokája családjával él, varrogat, kertészkedik. Egész életében nagyon keményen dolgozott, ma is a munka élteti. 

 

Olvassa el ezt is!

Elhunyt Földesi Ferenc

Elhunyt Földesi Ferenc

Elhunyt a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Gimnázium nyugalmazott igazgatója, a kritikus szellemmel ösztönző mentor szellemű tanár és pedagógus.
Az élsport árnyoldalai

Az élsport árnyoldalai

A napokban egy budapesti rendezvényen a most 31 éves olimpiai bajnok, Risztov Éva a tinikorában történtekről, pontosabban az élsport árnyoldalairól mesélt.
Mire figyeljen, ha Horvátországba utazik?

Mire figyeljen, ha Horvátországba utazik?

Tudta? Aki Dubrovnikba utazik, új típusú személyi igazolványt vagy útlevelet vigyen magával, mert a bosnyák-horvát határon csak ezeket fogadják el.
Erősítés érkezik

Erősítés érkezik

Végzős hallgatók kezdik meg a szolgálatot a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken. Vásárhelyi állomány is gyarapodik.

 

És ezt már olvasta?

Gyermekrajzokon a család ünnepei
Gyermekrajzokon a család ünnepei Kihirdették a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség által kiírt gyermekrajzpályázat eredményeit a Tornyai János Múzeumban. Képekkel.
 
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

 
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén Lelkes hozzállással, remek játékkal tették le a névjegyüket a vásárhelyi diákok a Szegeden rendezett Megyei Asztalitenisz Diákolimpia döntőjén. Képekkel.
 
Lehet élezni a korcsolyát!
Lehet élezni a korcsolyát! Van, aki odavan érte, de van, aki a jeget látva azonnal nagy hasra- és fenékre esésekre asszociál. December 13-tól mindkettőről közvetlen benyomásokat lehet szerezni.
 
És mégis mozog a Föld
És mégis mozog a Föld Galileo híres - címbeli mondatát - a Németh László Gimnázium és Általános Iskola aulájában dr. Bónis Béla bizonyította be ismét egy látványos ingakísérlet prezentálásával.
 
Programok advent harmadik vasárnapján
Programok advent harmadik vasárnapján Advent harmadik vasárnapján, december 15-én a koszorú egyetlen rózsaszínű gyertyáját kell meggyújtani, mivel a rózsaszín az örömvasárnap liturgikus színe.
 
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban.