Félperces90 éves Kis Gyuláné

2016. szeptember 12., hétfő
 
90 éves Kis Gyuláné

Kiss Gyuláné (Kiss Lídia Irén) szeptember 12-én töltötte be 90. életévét.  Ebből az alkalomból a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal munkatársai is köszöntötték.

 

 

Lídia néni a hódmezővásárhelyi tanyavilágban született, családja mezőgazdasággal foglalkozott. Szűcsmester lett, emellett pedig kézilabdázott, középcsatár volt. A Háziipari Szövetkezetnél dolgozott, majd 25 évig a Hódikötnél, innen ment nyugdíjba.

Lídia néninek 1 gyermeke és 1 unokája van. Unokája családjával él, varrogat, kertészkedik. Egész életében nagyon keményen dolgozott, ma is a munka élteti. 

 

Olvassa el ezt is!

Elhunyt Földesi Ferenc

Elhunyt Földesi Ferenc

Elhunyt a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Gimnázium nyugalmazott igazgatója, a kritikus szellemmel ösztönző mentor szellemű tanár és pedagógus.
Az élsport árnyoldalai

Az élsport árnyoldalai

A napokban egy budapesti rendezvényen a most 31 éves olimpiai bajnok, Risztov Éva a tinikorában történtekről, pontosabban az élsport árnyoldalairól mesélt.
Vásárhelyi kötődésűek az idei Bessenyei díjasok

Vásárhelyi kötődésűek az idei Bessenyei díjasok

Idén a díjat egyéni kategóriában megosztva, Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapja.
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában

Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában

Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.