Közélet50 villanymozdony súlya

2014. május 12., hétfő
 
50 villanymozdony súlya

Évről-évre egyre több önkéntest mozgat meg és országszerte közösségformáló erő a TeSzedd! akció, melynek háromnapos programjára minden eddiginél többen, mintegy 120 ezren jelentkeztek.

 

 

 

 

 

Idén május 9-11. között három napon át tartott a TeSzedd!, amelyen az önkéntesek mintegy 2000 gyűjtőponton adhatták le az összegyűjtött hulladékot.

 

A kampányt a minisztérium megbízásából szervező Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) szerint, jó esély van arra, hogy az országszerte 1500 településen dolgozó önkéntesek túlszárnyalják a tavalyi eredményeket. Az elmúlt években 2000-3000 tonna szemét gyűlt össze egy-egy akcióban és került biztonságos lerakókba, ez a mennyiség 50 villanymozdony súlyának felel meg.

 

Az akcióhoz a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola mint Ökoiskola is csatlakozott. Tanulói és az Előre Vadásztársaság tagjai együtt vettek részt az országos mozgalomban.

Május 11-én vasárnap 7 órakor gyülekeztek a Bodzási úti iskolánál. Itt kiosztották a védőkesztyűket és a szemeteszsákokat. A gyűjtés során 140-150 zsák szemetet sikerült összeszedni a külterületeken, a város közeli erdőkben, a mezőgazdasági területeken. Sok pet palackot, fóliát, eldobott háztartási hulladékot, autógumit találtak.

 

Olvassa el ezt is!

Attila király aranya Vásárhelyen

Attila király aranya Vásárhelyen

Nem túlzás azt feltételezni, hogy a szikáncsi aranylelet a hunok királyának kincsestárából származik. Ez is a témája lesz egy izgalmas előadásnak!
Hazai vereség – elszállt dobogós remények

Hazai vereség – elszállt dobogós remények

A vásárhelyi kézis lányok vereségével már matematikai esélyük sem maradt a dobogó elérésére. Az utolsó fordulóban az ötödik hely megőrzése lesz a tét.
Fókuszban a szakképzés - a siker még várat magára

Fókuszban a szakképzés - a siker még várat magára

Idén a HSZC két intézményéből 30 tanuló vesz részt a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőjén.
Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Hat éve, 2014 januárjában mutatták be azokat a Szikáncson talált aranykincseket, amelyek abban az évben a Tornyai János Múzeum kiállítás-szenzációja lett.
 

És ezt már olvasta?

Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők
Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző évtizedes sikerszériáját tükrözi. 2018-ban és tavaly is Vásárhelyen rendezték a döntőt.
 
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
 
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján Wallenberg nyomán című, országos vetélkedősorozat regionális fordulóját rendezték Hódmezővásárhelyen.
 
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás Hárs Gábor harmadik kötetét mutatták be, majd megemlékezés tartottak a kiállítóhelyen. A Hitközség tiltakozik az új vásárhelyi polgári kör miatt. Képekkel.
 
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."