Közélet50 villanymozdony súlya

2014. május 12., hétfő
 
50 villanymozdony súlya

Évről-évre egyre több önkéntest mozgat meg és országszerte közösségformáló erő a TeSzedd! akció, melynek háromnapos programjára minden eddiginél többen, mintegy 120 ezren jelentkeztek.

 

 

 

 

 

Idén május 9-11. között három napon át tartott a TeSzedd!, amelyen az önkéntesek mintegy 2000 gyűjtőponton adhatták le az összegyűjtött hulladékot.

 

A kampányt a minisztérium megbízásából szervező Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) szerint, jó esély van arra, hogy az országszerte 1500 településen dolgozó önkéntesek túlszárnyalják a tavalyi eredményeket. Az elmúlt években 2000-3000 tonna szemét gyűlt össze egy-egy akcióban és került biztonságos lerakókba, ez a mennyiség 50 villanymozdony súlyának felel meg.

 

Az akcióhoz a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola mint Ökoiskola is csatlakozott. Tanulói és az Előre Vadásztársaság tagjai együtt vettek részt az országos mozgalomban.

Május 11-én vasárnap 7 órakor gyülekeztek a Bodzási úti iskolánál. Itt kiosztották a védőkesztyűket és a szemeteszsákokat. A gyűjtés során 140-150 zsák szemetet sikerült összeszedni a külterületeken, a város közeli erdőkben, a mezőgazdasági területeken. Sok pet palackot, fóliát, eldobott háztartási hulladékot, autógumit találtak.

 

Olvassa el ezt is!

Attila király aranya Vásárhelyen

Attila király aranya Vásárhelyen

Nem túlzás azt feltételezni, hogy a szikáncsi aranylelet a hunok királyának kincsestárából származik. Ez is a témája lesz egy izgalmas előadásnak!
Hazai vereség – elszállt dobogós remények

Hazai vereség – elszállt dobogós remények

A vásárhelyi kézis lányok vereségével már matematikai esélyük sem maradt a dobogó elérésére. Az utolsó fordulóban az ötödik hely megőrzése lesz a tét.
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre

Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre

100 éves a világhírű Eötvös Cirkusz! Magyarország legrégebbi utazó cirkusza Centenáriumi Gálaműsorral érkezik Hódmezővásárhelyre.
Nemzetközi egyháztörténeti életrajzgyűjtemény vásárhelyi szerző közreműködésével

Nemzetközi egyháztörténeti életrajzgyűjtemény vásárhelyi szerző közreműködésével

A több mint hétszáz oldalas német nyelvű kiadvány a Habsburg-monarchia megyéspüspökeinek levéltári dokumentációra épülő életrajzait mutatja be.
 

És ezt már olvasta?

Nyár Mártélyon fotókba örökítve
Nyár Mártélyon fotókba örökítve Varga András fotós Mártélyt járva jó szokása szerint a szíve, az érzelmei parancsolnak az ujjának, amikor 1-1 pillanatot örökít meg a gépével.
 
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet 134 éves hagyományra tekint vissza, hiszen a város központjában 1886 óta üzemel fürdő. Kezdetben kb. 3250 köbméter vizet kellett betölteni.
 
Az utolsó fejezet is véget ért – happy end nélkül
Az utolsó fejezet is véget ért – happy end nélkül Stílszerűen egy képzeletbeli, sokfejezetes könyv utolsó lapjaihoz érkeztünk. Nem lesz új könyvtára Vásárhelynek. Összefoglaltuk az elmúlt évek történéseit.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 27. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 27. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét hadüzenet a parlagfű ellen
Ismét hadüzenet a parlagfű ellen Külterületen a földhivatalok, belterületen a helyi önkormányzat jegyzője és a növény- és talajvédelmi feladatkörükben eljáró megyei kormányhivatalok végzik az ellenőrzést.
 
Újabb 4 tram-train szerelvény készül
Újabb 4 tram-train szerelvény készül A 2017-ben a MÁV-START Zrt.-re kiírt közbeszerzési pályázatban 10 milliárd forintot irányoztak elő a 8+4 darab szerelvény beszerzésére. Vagyis négy további szerelvény ára is lehívható.
 
Ne várjuk a repülőt
Ne várjuk a repülőt Az Európai Unió, hasonlóan a beszüntetett kullancsirtáshoz, a környezetre károsnak ítéli a légi irtást. A szúnyogirtó készítmények engedélye lejárt.