Gazdaság250 ezer forint inflációs kompenzáció

2022. december 11., vasárnap
 
250 ezer forint inflációs kompenzáció
A Villeroy & Boch német anyavállalata december első napjaiban határozott az inflációval érintett országokban dolgozó alkalmazottainak kompenzálásáról.

 

 

 

 

 

 

 

Az infláció miatt egyszeri bérkompenzációt kért a hódmezővásárhelyi Villeroy & Boch Magyarország Kft.-nél működő szakszervezet a cégtől. 

Az érdekképviselet a bruttó havi 500 ezer forint alatti bérek mellett 100 ezer forintot, az 500 és 750 ezer forinti bérek mellett pedig 50 ezer forintot tartott méltányos segítségnek.

 

Fehér Erzsébet kommunikációs vezető tájékoztatása szerint, a német anyavállalat december első napjaiban határozott az inflációval érintett országokban dolgozó alkalmazottainak kompenzálásáról. A döntés értelmében a vásárhelyi üzemben fejenként egyszeri bruttó 250 ezer forint inflációs kompenzációt adnak még karácsony előtt.

 

A vásárhelyi szanitergyárban 782-en dolgoznak, így nagyjából 200 millió forintot fordít a vállalat erre a juttatásra. A cég jelentősen tudta növelni a bevételeit 2022-ben.

 

Az 1965-ben létesült Alföldi Porcelángyár 1992 óta tartozik a Villeroy & Boch konszernhez, és 1998 óta Villeroy & Boch Magyarország néven működik a finomkerámia-iparban. A termelés most leállt, és január 12-én indul újra.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A 8. helyre csúszott a Kosársuli

A 8. helyre csúszott a Kosársuli

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában egy negyedig tudta tartani a lépést az éllovassal.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023-ban kétszer lesz 4 napos hétvége, és négy alkalommal 3 napos pihenő, nem lesz ledolgozandó munkanap szombaton.
2023-tól földadó

2023-tól földadó

Nyolc igen szavazattal átment az új adórendelet. Évi 80 millió forintra számít az önkormányzat. Az Agrárkamara és MAGOSZ tiltakozó közleményben reagált.
 

És ezt már olvasta?

Díjazták a Hódfót
Díjazták a Hódfót Egerben, a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény sorozathoz kapcsolódón került sor a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségére.
 
Átadták az új közösségi házat
Átadták az új közösségi házat Új közösségi ház épült uniós támogatással Hódmezővásárhely Új-Kishomok városrészében, és felújítottak három olvasókört is.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi katonák a sérültek között
Vásárhelyi katonák a sérültek között A NATO békefenntartó erők katonáit május 29-én vetették be tömegoszlatási feladatokra Koszovóban. A KFOR katonák sorfalát a tüntető tömeg megtámadta,
 
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem
Vagyonkezelés igen, adásvétel nem Elutasította az egyházak által használt ingatlanok tulajdonjogának átadását Hódmezővásárhely közgyűlése legutóbbi ülésén.
 
A Máté Taekwondo idén is eredményes volt
A Máté Taekwondo idén is eredményes volt

Május 27-én, szombaton rendezték meg Horvátországban a hagyományosnak mondható Karlovac Open 2023 taekwondo versenyt.

 
Pünkösdi emlékezés az egykori hódmezővásárhelyi országzászlóra
Pünkösdi emlékezés az egykori hódmezővásárhelyi országzászlóra Közel kilenc évtizeddel ezelőtt, Pünkösdkor avatták fel a magyar egység eszméit hirdető országzászló emlékművet Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren.