Gazdaság250 ezer forint inflációs kompenzáció

2022. december 11., vasárnap
 
250 ezer forint inflációs kompenzáció
A Villeroy & Boch német anyavállalata december első napjaiban határozott az inflációval érintett országokban dolgozó alkalmazottainak kompenzálásáról.

 

 

 

 

 

 

 

Az infláció miatt egyszeri bérkompenzációt kért a hódmezővásárhelyi Villeroy & Boch Magyarország Kft.-nél működő szakszervezet a cégtől. 

Az érdekképviselet a bruttó havi 500 ezer forint alatti bérek mellett 100 ezer forintot, az 500 és 750 ezer forinti bérek mellett pedig 50 ezer forintot tartott méltányos segítségnek.

 

Fehér Erzsébet kommunikációs vezető tájékoztatása szerint, a német anyavállalat december első napjaiban határozott az inflációval érintett országokban dolgozó alkalmazottainak kompenzálásáról. A döntés értelmében a vásárhelyi üzemben fejenként egyszeri bruttó 250 ezer forint inflációs kompenzációt adnak még karácsony előtt.

 

A vásárhelyi szanitergyárban 782-en dolgoznak, így nagyjából 200 millió forintot fordít a vállalat erre a juttatásra. A cég jelentősen tudta növelni a bevételeit 2022-ben.

 

Az 1965-ben létesült Alföldi Porcelángyár 1992 óta tartozik a Villeroy & Boch konszernhez, és 1998 óta Villeroy & Boch Magyarország néven működik a finomkerámia-iparban. A termelés most leállt, és január 12-én indul újra.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A 8. helyre csúszott a Kosársuli

A 8. helyre csúszott a Kosársuli

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában egy negyedig tudta tartani a lépést az éllovassal.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023-ban kétszer lesz 4 napos hétvége, és négy alkalommal 3 napos pihenő, nem lesz ledolgozandó munkanap szombaton.
2023-tól földadó

2023-tól földadó

Nyolc igen szavazattal átment az új adórendelet. Évi 80 millió forintra számít az önkormányzat. Az Agrárkamara és MAGOSZ tiltakozó közleményben reagált.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.