SportA 8. helyre csúszott a Kosársuli

2022. december 11., vasárnap
 
A 8. helyre csúszott a Kosársuli

December 9-én este a Budafok otthonában lépett pályára a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában. Vuk Pavlovic tartalékos együttese egy negyedig tudta tartani a lépést az éllovassal.

 

 

 

 Különböző okok miatt a múlt heti, miskolci vendégszerepléshez hasonlóan most is többen hiányoztak a Kosársuliból (Balogh, Kass, Knyur és Varga Zalán sem léphetett pályára), így ezúttal is nagy szerepet kaptak a saját nevelésű fiatalok - például a keret legfiatalabb tagja, a 17 éves Utasi először volt a kezdőcsapat tagja a felnőttek között. 

Varga Ákos és Kelemen vezetésével jól nyitott a Kosársuli (7-9 a 4. percben), ám az első negyed felénél megindultak a bajnokságban eddig mindössze egy vereséget szenvedő, a feljutásra toronymagasan esélyes budafokiak, és egy 6-0-s rohamnak, valamint szinte hibátlan triplamutatójuknak is köszönhetően hamar majd' tízpontosra növelték az előnyüket (20-11), amit végig őrizni is tudtak a játékrészben (25-18 a negyed végén).


A második negyed végén, Kelemen kettese után visszajött ötre a Kosársuli, de ezt ötperces gólcsend és a bajnokság egyik, ha nem a legjobb légiósának számító amerikai Swanson vezetésével 12-0-s budafoki széria követte, ami gyakorlatilag el is döntötte a meccset (37-20). Vuk Pavlovic igyekezett frissíteni a szűk rotáción a negyed során, de támadásban egy rövid fellángolástól eltekintve semmi sem jött össze, a rutinosabb budafokiak pedig megtalálták a réseket a védekezésen. A nagyszünetre 52-32-es hazai előnnyel mentek a csapatok.


A harmadik negyed igazi triplapárbajjal kezdődött: a Budafok kettővel nyitott (Piukovics és Swanson süllyesztett el egyet-egyet), aztán sorrendben Bősz, Piukovics és Varga Ákos következett, nem sokkal később pedig Borbáth is beszállt a sorba. A húszpontos különbséget viszont a budafokiak tudták elmozdítani a saját irányukba, Tursics szórta meg magát, így a negyed második felében a harmincpontos előnyük tudatában ők is lehetőséget biztosítottak a fiataljaiknak.

80-49-ről indult az utolsó tíz perc, amit az erős kezdésének köszönhetően megnyert a Kosársuli: Karsai, Bálint és Kelemen kosarai előbb huszonöt, majd Varga Ákos és Kelemen triplái húszpontosra hozták vissza a hátrányt (88-68). Az eredmény kozmetikázása mellett Kelemen a lepattanózásban is jeleskedett, így végül dupla-duplával zárta a meccset (21 pont, 10 lepattanó) - a Kosársuli pedig azzal a reménnyel, hogy bár a 101-77-es vereség súlyosnak nevezhető, a hajrában látott biztató jelek teljes kerettel jó alapként szolgálhatnak a következő hetekre. A folytatást a nyolcadik helyről várja a csapat.

 

NB I/B Zöld csoport, 13. forduló:

Budafok - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 101-77 (25-18, 27-14, 28-17, 21-28)

BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok. Vezette: Szalai, Benedek, Novák


Budafok: Tursics 21/9, Piukovics 12/6, Swanson 22/6, Vujity-Zsolnay 3/3, Szántó 8
Csere: Burján 12/6, Lucey 9/3, Rozs 8, Garai 3/3, Siklós 3, Dormán -, Bodorkos -
Vezetőedző: Károly Máté


Kosársuli: Varga Á. 21/15, Borbáth 14/6, Bálint 4, Kelemen 21/6, Utasi 2
Csere: Karsai 8, Bősz 4/3, Pinnyey 3, Megyesi - 
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

 

Vuk Pavlovic: "Először is gratulálok a Budafoknak, nagyon jól játszottak, nagyon dominánsak voltak! A védekezésünkön megtalálták a réseket, és amikor nem jöttek össze a dobásaik, akkor a támadólepattanókból is jól dolgoztak. Voltak olyan szakaszai a játéknak, amikor olyan szerkezetben és olyan energiával voltunk a pályán, hogy vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Összességében egyszerű a helyzet, dolgoznunk kell tovább, a védekezést tovább kell javítanunk, attól függetlenül, hogy láttam fejlődést, előrelépést ezen a téren. Nagyon sok az idegenben kapott száz pont, ezzel nem lehet mérkőzést nyerni. A játékosaimra nem lehet panasz, beleadtunk mindent, ez most így sikerült."

 

A szintén tartalékos U20-as csapat is vereséget szenvedett, a 92-57-es hazai sikernek köszönhetően a Budafok előzni tudott a tabellán, így jelenleg ők állnak a harmadik helyen, míg a Kosársuli a negyedik.

 

A bajnokságban még egy meccs vár idén a Kosársulira: december 16-án, pénteken a nyíregyházi NYÍKSE látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett

A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett

Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023-ban kétszer lesz 4 napos hétvége, és négy alkalommal 3 napos pihenő, nem lesz ledolgozandó munkanap szombaton.
 

És ezt már olvasta?

Befürödhetünk a szökőkutakkal
Befürödhetünk a szökőkutakkal A napokban várható kánikula miatt a szülőknek érdemes jobban figyelni a szökőkutainkra, amelyeket eredetileg nem fürdésre tervezték.
 
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja
Június 16. - A Holokauszt vásárhelyi emléknapja 1944-ben ezen a napon elhurcolták a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai nap is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 21. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon
Vásárhelyi érmek a Vívó Vidékbajnokságon Június 8-9-én a Magyar Vívó Szövetség megbízásából a Zalaegerszegi Vívó Egylet Tőr utánpótlás Vidék bajnokságot rendezett. Eredmények.
 
Választás 2024
Választás 2024 A június 9-én megtartott választás eredményeként ismét Márki-Zay Péter lett a polgármester. Ezúttal mind a 10 választókerületben a Mindenki Magyarországa nyert.
 
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés
10 éve hunyt el a legendás Aranycsapat kapusa - személyes emlékezés Emlékezés más szemmel, Fekete Párduc, vagyis Grosics Gyula és a Vásárhelyi Hírek főszerkesztőjének személyes barátsága okán.
 
Beindult a Deja Vu
Beindult a Deja Vu Június 6-án délután 5-től nyíltak meg a kapuk az Újszegedi Partfürdőn. Még két napig két helyszínen egymást váltják az előadók, DJ-k.