SportA 8. helyre csúszott a Kosársuli

2022. december 11., vasárnap
 
A 8. helyre csúszott a Kosársuli

December 9-én este a Budafok otthonában lépett pályára a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában. Vuk Pavlovic tartalékos együttese egy negyedig tudta tartani a lépést az éllovassal.

 

 

 

 Különböző okok miatt a múlt heti, miskolci vendégszerepléshez hasonlóan most is többen hiányoztak a Kosársuliból (Balogh, Kass, Knyur és Varga Zalán sem léphetett pályára), így ezúttal is nagy szerepet kaptak a saját nevelésű fiatalok - például a keret legfiatalabb tagja, a 17 éves Utasi először volt a kezdőcsapat tagja a felnőttek között. 

Varga Ákos és Kelemen vezetésével jól nyitott a Kosársuli (7-9 a 4. percben), ám az első negyed felénél megindultak a bajnokságban eddig mindössze egy vereséget szenvedő, a feljutásra toronymagasan esélyes budafokiak, és egy 6-0-s rohamnak, valamint szinte hibátlan triplamutatójuknak is köszönhetően hamar majd' tízpontosra növelték az előnyüket (20-11), amit végig őrizni is tudtak a játékrészben (25-18 a negyed végén).


A második negyed végén, Kelemen kettese után visszajött ötre a Kosársuli, de ezt ötperces gólcsend és a bajnokság egyik, ha nem a legjobb légiósának számító amerikai Swanson vezetésével 12-0-s budafoki széria követte, ami gyakorlatilag el is döntötte a meccset (37-20). Vuk Pavlovic igyekezett frissíteni a szűk rotáción a negyed során, de támadásban egy rövid fellángolástól eltekintve semmi sem jött össze, a rutinosabb budafokiak pedig megtalálták a réseket a védekezésen. A nagyszünetre 52-32-es hazai előnnyel mentek a csapatok.


A harmadik negyed igazi triplapárbajjal kezdődött: a Budafok kettővel nyitott (Piukovics és Swanson süllyesztett el egyet-egyet), aztán sorrendben Bősz, Piukovics és Varga Ákos következett, nem sokkal később pedig Borbáth is beszállt a sorba. A húszpontos különbséget viszont a budafokiak tudták elmozdítani a saját irányukba, Tursics szórta meg magát, így a negyed második felében a harmincpontos előnyük tudatában ők is lehetőséget biztosítottak a fiataljaiknak.

80-49-ről indult az utolsó tíz perc, amit az erős kezdésének köszönhetően megnyert a Kosársuli: Karsai, Bálint és Kelemen kosarai előbb huszonöt, majd Varga Ákos és Kelemen triplái húszpontosra hozták vissza a hátrányt (88-68). Az eredmény kozmetikázása mellett Kelemen a lepattanózásban is jeleskedett, így végül dupla-duplával zárta a meccset (21 pont, 10 lepattanó) - a Kosársuli pedig azzal a reménnyel, hogy bár a 101-77-es vereség súlyosnak nevezhető, a hajrában látott biztató jelek teljes kerettel jó alapként szolgálhatnak a következő hetekre. A folytatást a nyolcadik helyről várja a csapat.

 

NB I/B Zöld csoport, 13. forduló:

Budafok - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 101-77 (25-18, 27-14, 28-17, 21-28)

BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok. Vezette: Szalai, Benedek, Novák


Budafok: Tursics 21/9, Piukovics 12/6, Swanson 22/6, Vujity-Zsolnay 3/3, Szántó 8
Csere: Burján 12/6, Lucey 9/3, Rozs 8, Garai 3/3, Siklós 3, Dormán -, Bodorkos -
Vezetőedző: Károly Máté


Kosársuli: Varga Á. 21/15, Borbáth 14/6, Bálint 4, Kelemen 21/6, Utasi 2
Csere: Karsai 8, Bősz 4/3, Pinnyey 3, Megyesi - 
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

 

Vuk Pavlovic: "Először is gratulálok a Budafoknak, nagyon jól játszottak, nagyon dominánsak voltak! A védekezésünkön megtalálták a réseket, és amikor nem jöttek össze a dobásaik, akkor a támadólepattanókból is jól dolgoztak. Voltak olyan szakaszai a játéknak, amikor olyan szerkezetben és olyan energiával voltunk a pályán, hogy vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Összességében egyszerű a helyzet, dolgoznunk kell tovább, a védekezést tovább kell javítanunk, attól függetlenül, hogy láttam fejlődést, előrelépést ezen a téren. Nagyon sok az idegenben kapott száz pont, ezzel nem lehet mérkőzést nyerni. A játékosaimra nem lehet panasz, beleadtunk mindent, ez most így sikerült."

 

A szintén tartalékos U20-as csapat is vereséget szenvedett, a 92-57-es hazai sikernek köszönhetően a Budafok előzni tudott a tabellán, így jelenleg ők állnak a harmadik helyen, míg a Kosársuli a negyedik.

 

A bajnokságban még egy meccs vár idén a Kosársulira: december 16-án, pénteken a nyíregyházi NYÍKSE látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett

A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett

Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023. évi munkaszüneti-, és pihenőnapok

2023-ban kétszer lesz 4 napos hétvége, és négy alkalommal 3 napos pihenő, nem lesz ledolgozandó munkanap szombaton.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.