Kultúra, oktatásVásárhelyi programok a Magyar Költészet Napja alkalmából

2014. április 7., hétfő
 
Vásárhelyi programok a Magyar Költészet Napja alkalmából

A költészet napján, József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon, ebből az alkalomból számos kulturális rendezvényt tartanak az egész országban, így Vásárhelyen is.

 

 

 

 

Ápr. 8. (kedd) 17 óra

A Kárász József Irodalmi Kör ünnepi műsora

Ápr. 9. (szerda) 17 óra CSILLAGOK ÉS CÉDRUSOK Tóthpál József zenei tárgyú esszégyűjteményének bemutatója

A szerzővel beszélget: Berei Erzsébet

Közreműködnek: Lauer Ágnes (zongora),Vágó János (kürt)

 

Ápr. 10. (csütörtök) 15 óra

A Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség a Nemzetközi Családév alkalmából rendezi meg hagyományos költészet napi versmondó versenyét.

 

Ápr. 11. (péntek) 17 óra

SEM EMLÉK, SEM VARÁZSLAT

Keres Emil Kossuth-díjas színművész önálló estje a Vásárhelyi Esték sorozatban

Házigazda: fényesi Tóth János irodalomszervező

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Halálos baleset a mártélyi úton

Halálos baleset a mártélyi úton

A ma kora reggel a Hódmezővásárhely határában történt súlyos balesetnek egy mártélyi és egy vásárhelyi lakos az áldozata.
A teljes parlamenti képviselői névsor

A teljes parlamenti képviselői névsor

A leadott szavazatok 98,86 százalékának összesítése után Csongrád Megyéből négyen kerültek be a parlamentbe.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 37. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Suli buli

Suli buli

Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.