SportVásárhelyi felnőtt, gyerek sakksikerek

2019. április 27., szombat
 
Vásárhelyi felnőtt, gyerek sakksikerek

A vásárhelyi sakkozók remek versenyeredményekről számolhatunk be ismét. A fiatalabb korosztály mellett ezúttal a Megyei I. osztályban szereplő felnőtt csapat is kitett magáért.

 

 

 

A képen egy ifjú sakkreménység, Vad Roland

 

 

 

A napokban véget ért a 2018-19-es Csongrád megyei I. osztályú Sakk Csapatbajnokság, amelyen a Vásárhelyi Pákozdy Ferenc Sakk SE felnőtt csapata, az előkelő 3. helyen végzett.

 

Nehezen indult a szezon, hiszen az első fordulóban elszenvedett vereség után két döntetlen következett, utána azonban sorozatban ötször nyertek a hódtaviak, amivel a második helyig jutottak a tabellán.

Sajnos az utolsó fordulóban nem várt vereséget szenvedtek, így leszorultak a dobogó harmadik fokára. Teljesítményük így is figyelemre méltó, hiszen végig a fiatalítás jegyében, 3 ifit – Márkus Molli Aminát, Gachályi Gergőt, Török Csabát – és egy tavaly még az ifik között játszó versenyzőt Csíkos Ádámot szerepeltették.

A csapat ifi tagjai mellett a felnőttek – Ádók János, Borsi Imre, Baranyi Ernő, Ábrahám Zoltán, Buzás András, Bene Zoltán, Jovány Gyula, Kovács Andrea – is kitettek magukért.

 

 

Nem csak a felnőttek, hanem a legfiatalabb korosztály képviselői is serénykedtek a jó helyezések elérésében. Április 13-án a Kecskeméten megrendezett 4 évszak - Tavasz Országos Sakkversenyen, a 8 év alatti fiúk kategóriájában Vad Roland a Kertvárosi Iskola tanulója a 3. helyen, míg Katona Hanna a Szőnyi Benjámin Iskola tanulója a 10 év alatti lányoknál a 4. helyen végzett.

 

A felnőttek között indult és állt helyt Lovászi Szabolcs és Csíkos Ádám.

A versenyt követő napon a már Szegeden megrendezett Nyuszi Kupán vettek részt a vásárhelyi fiatalok. A viadal számukra kitűnően sikerült hiszen, a 8 év alatti fiúknál Vad Roland a 2., Mácsár Melinda (Kertvárosi) a 8 év alatti lányoknál az 1., a 10 év alatti lányoknál Katona Hanna szintén az 1. helyen végzett.

Reméljük az eredményes folytatás nem marad el – bizakodik a fiatalok edzője Tőkés János.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Sport, piknik és családi nap Vásárhelyen

Sport, piknik és családi nap Vásárhelyen

Sport, piknik és családi napot szervez a Szeretem Vásárhelyt Egyesület a vásárhelyi városi stadionban. Részletes program.
Az emlékév újabb nagyszabású kiállítása

Az emlékév újabb nagyszabású kiállítása

A Tornyai János Múzeum tíz kiállítótermében a százötven éve született Tornyai János több mint kétszáz alkotását mutatják be. Képekkel.
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés

Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
Madárinfluenza miatt intézkedtek

Madárinfluenza miatt intézkedtek

Rendkívüli szabályokat vezettek be a baromfitenyésztők számára.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.
 
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban A Kecskemét otthonában folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Új vezetőedzője van a csapatnak, Vuk Pavlovics személyében.