SportVásárhelyi felnőtt, gyerek sakksikerek

2019. április 27., szombat
 
Vásárhelyi felnőtt, gyerek sakksikerek

A vásárhelyi sakkozók remek versenyeredményekről számolhatunk be ismét. A fiatalabb korosztály mellett ezúttal a Megyei I. osztályban szereplő felnőtt csapat is kitett magáért.

 

 

 

A képen egy ifjú sakkreménység, Vad Roland

 

 

 

A napokban véget ért a 2018-19-es Csongrád megyei I. osztályú Sakk Csapatbajnokság, amelyen a Vásárhelyi Pákozdy Ferenc Sakk SE felnőtt csapata, az előkelő 3. helyen végzett.

 

Nehezen indult a szezon, hiszen az első fordulóban elszenvedett vereség után két döntetlen következett, utána azonban sorozatban ötször nyertek a hódtaviak, amivel a második helyig jutottak a tabellán.

Sajnos az utolsó fordulóban nem várt vereséget szenvedtek, így leszorultak a dobogó harmadik fokára. Teljesítményük így is figyelemre méltó, hiszen végig a fiatalítás jegyében, 3 ifit – Márkus Molli Aminát, Gachályi Gergőt, Török Csabát – és egy tavaly még az ifik között játszó versenyzőt Csíkos Ádámot szerepeltették.

A csapat ifi tagjai mellett a felnőttek – Ádók János, Borsi Imre, Baranyi Ernő, Ábrahám Zoltán, Buzás András, Bene Zoltán, Jovány Gyula, Kovács Andrea – is kitettek magukért.

 

 

Nem csak a felnőttek, hanem a legfiatalabb korosztály képviselői is serénykedtek a jó helyezések elérésében. Április 13-án a Kecskeméten megrendezett 4 évszak - Tavasz Országos Sakkversenyen, a 8 év alatti fiúk kategóriájában Vad Roland a Kertvárosi Iskola tanulója a 3. helyen, míg Katona Hanna a Szőnyi Benjámin Iskola tanulója a 10 év alatti lányoknál a 4. helyen végzett.

 

A felnőttek között indult és állt helyt Lovászi Szabolcs és Csíkos Ádám.

A versenyt követő napon a már Szegeden megrendezett Nyuszi Kupán vettek részt a vásárhelyi fiatalok. A viadal számukra kitűnően sikerült hiszen, a 8 év alatti fiúknál Vad Roland a 2., Mácsár Melinda (Kertvárosi) a 8 év alatti lányoknál az 1., a 10 év alatti lányoknál Katona Hanna szintén az 1. helyen végzett.

Reméljük az eredményes folytatás nem marad el – bizakodik a fiatalok edzője Tőkés János.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Sport, piknik és családi nap Vásárhelyen

Sport, piknik és családi nap Vásárhelyen

Sport, piknik és családi napot szervez a Szeretem Vásárhelyt Egyesület a vásárhelyi városi stadionban. Részletes program.
Az emlékév újabb nagyszabású kiállítása

Az emlékév újabb nagyszabású kiállítása

A Tornyai János Múzeum tíz kiállítótermében a százötven éve született Tornyai János több mint kétszáz alkotását mutatják be. Képekkel.
Januártól MR diagnosztizálás lesz Vásárhelyen is

Januártól MR diagnosztizálás lesz Vásárhelyen is

Az új Siemens gyártmányú készülék megérkezett Vásárhelyre. Ez azt is jelenti, hogy a legkorszerűbb MR diagnosztizálásért már majd nem kell Szegedre utazni.
Máté Taekwondo sikerek az OB-n

Máté Taekwondo sikerek az OB-n

A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Remek teljesítmény - szép végeredmény
Remek teljesítmény - szép végeredmény Nehéz helyzetben, csodálatos játékkal szerezte meg első győzelmét vendégként az NB I/B Zöld csoportjában a Vásárhelyi Kosársuli.