KözéletVásárhelyi divattervező Shanghaiban

2013. január 9., szerda
 

Először a Vásárhelyi Hírek oldalán mutattuk be a Shanghaiban élő vásárhelyi Búzás Lucát, akit aztán „felkapott” a többi helyi és regionális sajtó.

 

 

A képen Búzás Luca és Olivier Hero Dressen

 

 

Ő azonban nem ilyen sikerekre vágyik - mondja, hanem sokkal inkább a világ divatéletében szeretne nevet szerezni magának. Mondhatnánk jó úton halad, hiszen az eltelt háromnegyed év történései nagyot lendítettek szakmai pályafutásán. Ahogy mesélte a Vásárhelyi Híreknek, a párizsi székhelyű Modart Divatiskola végzőseként tavaly júniusban Budapesten az Akvárium Klubban rendezett divatbemutatón, kreációival diplomázott. „Csütörtökön volt a vizsga, utána a pénteket végigaludtam, szombaton pedig már ültem a gépen, útban Shanghaiba.

 

Mint arról írtunk, Olivier Hero Dressen nevű belga barátja filmrendező, grafikus, Shanghaiban dolgozott, Luca szintén munkát kapott, mégpedig nem is akármilyent: egy neves divattervező kollekciójának bemutatójában vett részt. Most pedig már teljesen más anyagokkal dolgozik: az alkalmi ruhák után nagyszériás kötött pulóverek tervezését vállalta. Na és persze Shanghaiban naponta benne van a divatvilág forgatagában, ahol – szavai szerint: „szeretem meghallgatni az embereket, mit mondanak, gyűjtöm a tapasztalatokat, elraktározom és majd adott esetben hasznát veszem” mondja a 22 éves lány. Még egész furcsa sztorik is megesnek vele kint, ahogy mesélte, az egyik nap utazott a metrón és megkérdezett valakit az útvonalról. Beszélgetni kezdtek, majd kiderült, egy ruhagomb gyárossal hozta össze a sors, aki meghívta a gyárába tapasztalatszerzésre.  

 

Shanghai csak egy állomás, mert vannak tervei, elképzelései. „Nagy álmom, egy saját divatcég, egy saját márka, de ehhez még sokat kell dolgozni.”

Ahogy mondja, az sem kizárt, hogy belga barátjával, egy kontinenssel arrébb, Ausztráliába költöznek.

És hogy miért nem Magyarországra? „Itthon a textiliparnak nincsenek jó évei, a szakemberek viszont kiválóak. Kint biztos esélyed van, hogy megvalósíthasd az elképzeléseidet” mondja Búzás Luca, aki pár hétre, benne a Karácsonyi ünnepekre jött haza Hódmezővásárhelyre.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

A divatnak nincsenek határai - Vásárhelyi lány Shanghaiban

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kónya Krisztina sikere Avignon-ban

Kónya Krisztina sikere Avignon-ban

A vásárhelyi operaénekesnő a Szegedi Nemzeti Színház operatársulatával az Armel Operafesztivál keretében egy Márai regényből készült opera bemutatójával vendégszerepelt.
Így óvja bőrét a strandszezonban

Így óvja bőrét a strandszezonban

Nyáron mindenki szívesen tölti az idejét a vízparton. A természetes és mesterséges vizek közelében azonban sok kórokozó és baktérium leselkedik a strandolókra.

Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán

Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán

A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben

Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben

Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.