GazdaságVásárhelyen még az idén megnyílik

2021. október 9., szombat
 
Vásárhelyen még az idén megnyílik

A helyi kistermelő beszállítók értékesítési lehetőségeinek növelésére a Spar fokozatosan hat regionális szállítói központot alakít ki. Az egyik Hódmezővásárhelyen lesz.

 

 

 

 

 

 

A Gazdasági Versenyhivatal eljárásának eredményeként a Spar 2021-ben új, regionális beszállítói rendszert alakít ki, amelynek teljes kiépítése 2022-ben fejeződik be; az 1,7 milliárd forintos program növeli a magyar kistermelő beszállítók értékesítési lehetőségeit, emellett új munkahelyeket is teremt.

 

Az áruházlánc tájékoztatása szerint az új beszállítói rendszer célja, hogy minél több, a termelő tevékenységét magas színvonalon végző kis beszállítót integráljon régiós szinten. Olyan kisebb magyar beszállítókat és termelőket keresnek, akik elérhető áron minőségi hazai terméket állítanak elő, és hosszú távon fenntartható termékelérhetőséget biztosítanak. A program közvetlenül szolgálja a helybeli gazdaság erősítését, egyben arra törekszik, hogy megtalálja a legrövidebb szállítási útvonalat, amellyel hozzájárul a fenntartható gazdálkodáshoz és gyártáshoz.

A "Régiók Kincsei" kezdeményezés a Sparnál 2022 végéig 23 új munkahelyet teremt, és a beszállítóknál is növelheti az alkalmazottak létszámát - jelezték.

A helyi kistermelő beszállítók értékesítési lehetőségeinek növelésére a Spar fokozatosan hat regionális szállítói központot alakít ki Nyíregyházán, Pécsen és Győrben, illetve Székesfehérváron, Zalaegerszegen és Hódmezővásárhelyen, a központok az utóbbi három településen már 2021-ben megnyitnak.

 

A regionális rendszer 90 százalékban új mikro-, kis- és közepes méretű beszállítóknak biztosít lehetőséget, egyúttal bővül kapcsolata az üzletlánc jelenlegi kistermelő partnereivel. A vállalat beszállítói akadémiát is létrehoz, hogy a minőségbiztosítás, a logisztika, a raktározás és a marketing területén oktatással segítse a beszállítókat.

 

Az új programhoz a hat megyei régióközpont körzetében álló 10-13 Spar áruház kapcsolódik. A vásárlók a piros almát ábrázoló logóról és a "Régiók Kincsei" feliratról ismerhetik meg a termékeket a Spar üzleteiben.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nagysikerű koncerttel ünnepelt a Helyőrségi Zenekar

Nagysikerű koncerttel ünnepelt a Helyőrségi Zenekar

A Liszt Ferenc iskola, erre az alkalomra összeválogatott kórusa is hozzájárult a hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekar jubileumi ünnepi hangversenyének sikeréhez. 
Idén már 14 ember halt meg

Idén már 14 ember halt meg

A hivatalos fűtési szezon október 15-én kezdődik, viszont a hűvösebbre fordult időjárás miatt sok helyen már befűtöttek.
Egy aranyos lány

Egy aranyos lány

Október 8-9-én rendezték Zágrábban a 15. Kondor Open Taelwondo bajnokságot, amelyen idén is sikeresen szerepelt a Máté Taekwondo.
A rendes lányok miért nem lesznek gazdagok?

A rendes lányok miért nem lesznek gazdagok?

Mennyi időt és pénzt fordítasz önmagadra? Igen elterjedt tévhit, amit sajnos a reklámok is sugallnak, hogy a megérdemlem érzését tárgyak vásárlásával lehet kiváltani.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.