SportVásárhely a fitness sportág erős bázisa

2013. október 1., kedd
 
Vásárhely a fitness sportág erős bázisa

A Magyar Fitness Szövetségbe tartozó mind a tizenkilenc egyesület részt vett a szeptember 28-án Hódmezővásárhelyen tartott  Fit-Kid egyéni és csoportos versenyen, Grand Prix Országos döntőn.

 

 

 

 


Zsúfolásig megtelt szombaton délelőtt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ. A jelentős sajtóhírverésnek is köszönhető, hogy hatalmas érdeklődés övezte az egésznapos rendezvényt. A színházteremben 10 órakor már minden hely foglalt volt. Tömeg volt az előcsarnokban és az emeleteken is, ahol több kivetítőn lehetett követni a színpadon zajló versenyeket. Erre a talajtorna, a ritmikus gimnasztika elemeire épülő látványos és színes sportágra sok vásárhelyi is kíváncsi volt. A közönség minden gyakorlatot hatalmas tapssal és ovációval jutalmazott.

 

Az ország minden részéből az előzetesen 170 bejelentkezett versenyző helyett, 200-an léptek a színpadra. A bajnokságot rendező Hód Fitness SE-ből több kategóriában, összesen 25-en vettek részt. Rácz Ildikó az egyesület vezetőedzője a verseny előtt a VH-nak azt mondta, a vásárhelyi lányoknak fontos ez a versenynap, ugyanis a november elsején Belgrádban megrendezésre kerülő Fit-Kid Európa Bajnokságra, ez a kvalifikáció utolsó grand prix versenye.

A versenynap különlegességet is tartogatott, ugyanis első alkalommal rendezték meg a Fitness Woman Egyetemi és Főiskolás Bajnokságot, amelyre csak 18 éven felüli, felsőoktatási intézményben tanuló lányok indulhattak. A versenyt Fitness Woman és Fitness Lady kategóriában hirdették meg.

A Magyar Fitness Szövetség elnöke B. Tóth János, a Vásárhelyi Híreknek szombaton a helyszínen kérdésünkre elmondta, az új kategóriákkal azoknak akarnak versenyzési lehetőséget biztosítani, akik nem a testépítésben szeretnék megmutatni magukat.

 

Mint ismeretes Magyarországon is egyre többet hallani a World Bodybuilding and Physique Sports (WBPF) illetve az IBPF, a Világ illetve a Nemzetközi Testépítő Szövetség által hirdetett női versenyekről. Ezeknek a szabályrendszerétől merőben eltérő a most debütáló Fitness Woman és Fitness Lady kategória, amelyeknél, mint azt B. Tóth János megfogalmazta, ugyanakkor kevésbé dominálóak az anyagiak. Hozzátette, talán ez is befolyásolja, hogy a szövetségükhez tartozó egyesületekből is átigazolt néhány 18 éven túli sportoló.

Az ország 19 egyesületét magába tömörítő szövetség elnöke elmondta, amit szombaton  a 17 felvonuló lánynál láthattunk is, a Fitness Woman kategóriánál a döntőbírók az estélyi ruhás, a fürdőruhás és a fitness gyakorlat fordulóit értékelték, a Fitness Lady kategóriában indulók pedig koktél ruhás és fürdőruhás fordulóban vettek részt. Mindkét versenyszámnál a versenybírók, a gyakorlat technikai és esztétikai végrehajtását, a teljes testalkat harmonikus kidolgozottságát, az arányosságát pontozták.

A verseny rendezéséről B. Tóth János elmondta, szinte biztos volt a gördülékeny rendezésben, hiszen a Hód Fitness SE, illetve Rácz Ildikó és csapata nem először szervezett színvonalas versenyt Hódmezővásárhelyen. Külön hangsúlyozta, a vásárhelyi egyesület, képzett szakembereivel és nagyon sok sikeres versenyzőjével, 16 év óta a Magyar Fitness Szövetség „nagyon jó nevelési színterének, egyik erős bázisának számít.”

Az MFSZ elnökének szavait a Hód Fitness SE szombati eredményei is megerősítik: nyolc fit kid kategóriában tizenegy érmes helyezést, valamint három dobogós helyezést értek el az új Fitness Woman és Fitness Lady kategóriákban a vásárhelyi lányok.

 

Rácz Ildikó, aki munkája miatt másnap elutazott Olaszországba és akit Bergamoban ért el a Vásárhelyi Hírek, azt mondta: „Ez a bajnoki utolsó forduló végleg bebizonyította,hogy a Hód-Fitnes SE. az ország egyik legjobb egyesülete. A versenyzők kemény 8 hetes felkészülés után léptek színpadra. Egyéniben 6-8 továbbjutást és 3-4 aranyat vártam, a versenynap végén 8-an bejutottak és meglett a 4 aranyérem, valamint Fitness Lady kategóriában Kosztolányi Anna első helyezése. Így maximálisan elégedett vagyok!” A HódFitness SE. vezetőedzője azt is hozzátette,  köszöni a városnak, a szponzoroknak, a szülőknek és a nézőknek, valamint a BFMK munkatársainak, hogy ilyen magas színvonalú versenyen lehettek túl!

 

(A versenynap összefoglalója:)

 

Eredmények:

 

 

I. korcsoport

 

Név

Helyezés

 

 

Szkalonai Fanni

1III. korcsoport

 

Név

Helyezés

 

 

Szöllősi Sztella

2

Kis Letícia

7IV. korcsoport

 

Név

Helyezés

Rakitta Milla

1

Faur Kata

2

Hegyi Viktória

7V. korcsoport

 

Név

Helyezés

 

 

Börcsök Fanni

7VI. korcsoport

 

Név

Helyezés

 

 

Kása Viktória

1

Törökgyörgy Adrienn

2VIII. korcsoport

 

Név

Helyezés

 

 

Nagy Viktória

1

Dobos Zsófia

3IX.. korcsoport

 

Név

Helyezés

 

 

Kosztoláyi Anna

2

Gál Bea

4

 

DUÓ-TRIÓ 1.kcs. 

Név

Helyezés 

 

  

Papp Jázmin és Bósz Milla

5


 

 

DUÓ-TRIÓ 2.kcs. 

Név

Helyezés

 

 

 

  

Bordás Kitti és Vékony Liza

2

 
CSAPAT 1.kcs.

  

Név

Helyezés 

 

  

Papp Jázmin, Ábel Amina, Törökgyörgy Hanna, Bósz Milla

4
CSAPAT 2.kcs.

  

Név

Helyezés 

 

  

Bartyik Petra, Verba Gréta, Kruzslicz Amira, Mucsi Míra          

1

Fitness Woman

 

 

 

Név

Helyezés

 

Kosztolányi Anna

3

 

Gál Bea

5

Fitness Lady

 

 

 

Név

Helyezés

 

 

Kosztolányi Anna

1

 

Gál Bea

3

 

Kecskés Fanni

4

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az arcodra van írva milyen vagy

Az arcodra van írva milyen vagy

Ha két ember összeillik, ezt lehet szó szerint érteni! Próbálja ki, hogy szemből nézve (lefényképezve) összeilleszti kettőjük portréját. Vajon összeillenek a fő vonalak?
Istvánnak hívják

Istvánnak hívják

Szeptember 13-a, a pénteki nap szerencsésnek bizonyult: egy csíkos aprósággal gyarapodott a Szegedi Vadaspark.
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik

51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik

A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
Ötödik Kosársuli győzelem

Ötödik Kosársuli győzelem

A tabellán 2. Tiszaújváros ellen az utolsó percig nyílt volt a mérkőzés, végül a nagyobb akarat döntött az idegek csatájában.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.
 
Veszélyes játéknak tartják
Veszélyes játéknak tartják

Találos kérdés: a 68 betegséget érintő 176 tanulmány, például a víz gyógyító memóriája, hány esetben találta hatásosnak az alkalmazott homeopátiás kezelést.