GazdaságÚjabb százmilliók a tram trainre

2020. augusztus 15., szombat
 
Újabb százmilliók a tram trainre

Vásárhelyi pályázó is volt, de egy,  Mészáros Lőrinc - már több hazai vasútépítéssel kapcsolatos - vállalkozásaihoz kötődő cég nyerte a tendert.

 

 

A képeken a nyertes cseh cég járművei.

 

 

 

 

Valószínű a képeken látható ilyen, vagy nagyon hasonló robusztus speciális jármű is feltűnik majd a tram-train vonalán.


Az idén júniusban lezárt közbeszerzési eljárás szerint: “A vasúti és közúti-vasúti felsővezetéki hálózatának üzemeltetésére, karbantartására alkalmas, a vasúti pályán sínvezető kerekekkel közlekedni tudó, a vasúti pályát közúton is megközelíteni képes, közúti-vasúti (kétéltű) felsővezeték szerelő és karbantartó, zárt felépítménnyel rendelkező járművet" keresett a MÁV, az eljárást még 2019-ben írták ki, nemrég hirdettek eredményt.

 

A felhívásra négyen jelentkeztek: a Fehérvill-Ám Villamosenergia-ipari Kft., a hódmezővásárhelyi Tornádó International Kft., valamint az Unikomtech Kft. érvényesen, míg a Ganz Tram Járműipari Kft. érvénytelenül pályázott.

 

A legjobb árat, nettó 238 millió 800 ezer forintosat a Fehérvill-ám Villamosenergia-ipari Kft. és a cseh SaZ s.r.o közösen adta.

 

A nagytapasztalatú cseh cég kifejezetten vasútépítés-karbantartáshoz használatos speciális, a vasúti sínen is járóképes járműveket készít.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hivatalos tanévi menetrend 2020-21

Hivatalos tanévi menetrend 2020-21

A megszokott menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet. Megjelent a teljes menetrend a tanítási szünetekkel, az érettségikkel. Részletes menetrend cikkünkben!
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak

Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak

Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
Leletmentés a tram-train vonalán

Leletmentés a tram-train vonalán

Bár kimagaslóan jelentős leletek nem kerültek elő, de a feltárás megerősítette, hogy itt az Árpád-kor végétől egészen az Anjou-korig egy település működött.

Így óvja bőrét a strandszezonban

Így óvja bőrét a strandszezonban

Nyáron mindenki szívesen tölti az idejét a vízparton. A természetes és mesterséges vizek közelében azonban sok kórokozó és baktérium leselkedik a strandolókra.

 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 47. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 47. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos három pontot gyűjtött be a HFC
Fontos három pontot gyűjtött be a HFC A Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapata vasárnap a Dunaújváros vendégeként lépett pályára az NB III-as labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában.
 
Újabb remek győzelem
Újabb remek győzelem November 21-én hazai pályán, de zártkapus mérkőzésen folytatta az NB II-es női kézilabda-bajnokságot a Hódmezővásárhelyi LKC felnőtt csapata.
 
Kettős győzelem
Kettős győzelem Bő egy hónap után játszott ismét hazai környezetben a Vásárhelyi Kosársuli. Mindkét csapatk remek és magabiztos játékkal hozta a kötelezőt.
 
Karanténban a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat
Karanténban a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat Rendhagyó módon megnyílt ám mégsem nyílt meg Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő kortárs képzőművészeti kiállítása. Az idei díjazottak névsora.
 
A lényeg két szóban: adó és áremelés
 A lényeg két szóban: adó és áremelés Gazdasági tűzoltásnak is felfogható a Vásárhelyi Önkormányzat lépéssorozata. Összefoglaltuk a városi lakosság várható új fizetnivalóit. Frissítve!
 
A hazai pálya sem segített
A hazai pálya sem segített Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában az is bebizonyosodott, hogy még többet kell dolgozni, hogy a tabella élén álló csapatok ellen is sikeresek legyenek.