GazdaságÚj szociális foglalkoztató Vásárhelyen

2019. július 20., szombat
 
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen

„Nem csupán a pénzkereseti lehetőség, hanem az önbecsülés szempontjából is döntő egy ember számára, hogy az elvégzett munkája után kapjon jövedelmet” - fogalmazott Mátray Attila, a Csomorkányi Szolgáltató és Foglalkoztató Szociális Szövetkezet - illetve a helyi cigány önkormányzat – elnöke Vásárhely új szociális foglalkoztatójának átadásán.

 

 

 

 


Hivatalosan is átadták a vásárhelyi Teleki utcában a szövetkezet telephelyét, a Szent Bernadett Rehabilitációs Foglalkoztatót. A csökkent munkaképességű embereknek tudnak könnyebb munkát adni, a lehetőség iránt máris több vállalkozás érdeklődik.

Jelenleg egy 1900-ban alapított cseh családi cég, az instant kávét gyártó MOKATE részére dolgoznak.

 

Mint ismeretes a Teleki utcában néhány év óta bezárták a bölcsödét, és az épület üresen állt. Az ingatlant az önkormányzat ingyen biztosította, a szövetkezet most felújította.

 

Július 18-án délelőtt az ünnepségen beszédet mondott Mátray Attila a CSOMORKÁNYI Szolgáltató és Foglalkoztató Szociális Szövetkezet Igazgatóság elnöke, valamint Márki-Zay Péter polgármester, aki kiemelte: minden olyan kezdeményezés mellé örömmel áll a város, amellyel munkahelyet lehet teremteni.

 

A most átadott foglalkoztatóban összesen 12 embert foglalkoztathatnak.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A szezon fele még hátra van

A szezon fele még hátra van

A hétvégén indulhat a strandszezon. A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Hatósági Népegészségügyi Osztálya kiváló minősítést adott a Mártélyi szabadstrand vizének.
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal

Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal

Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő között van, tehát nevezzük úgy: Kuglács.
Hazaköltözzünk Magyarországra? Ne költözzünk? Mi vár ránk otthon?

Hazaköltözzünk Magyarországra? Ne költözzünk? Mi vár ránk otthon?

A hazaköltözzek-ne költözzek haza dilemma kulcstényezőként előkerül a megélhetés költsége és a megszerezhető jövedelem is.
Ismét hadüzenet a parlagfű ellen

Ismét hadüzenet a parlagfű ellen

Külterületen a földhivatalok, belterületen a helyi önkormányzat jegyzője és a növény- és talajvédelmi feladatkörükben eljáró megyei kormányhivatalok végzik az ellenőrzést.
 

És ezt már olvasta?

Újabb 4 tram-train szerelvény készül
Újabb 4 tram-train szerelvény készül A 2017-ben a MÁV-START Zrt.-re kiírt közbeszerzési pályázatban 10 milliárd forintot irányoztak elő a 8+4 darab szerelvény beszerzésére. Vagyis négy további szerelvény ára is lehívható.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 26. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 26. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ne várjuk a repülőt
Ne várjuk a repülőt Az Európai Unió, hasonlóan a beszüntetett kullancsirtáshoz, a környezetre károsnak ítéli a légi irtást. A szúnyogirtó készítmények engedélye lejárt.
 
Tudnivalók az idei nyári diákmunkáról
Tudnivalók az idei nyári diákmunkáról Július 1-től augusztus 31-ig legalább 800 nappali tagozatos Csongrád-Csanád megyei tanuló vállalhat munkát a Nyári diákmunka 2020 program keretében.
 
Nemzetközi egyháztörténeti életrajzgyűjtemény vásárhelyi szerző közreműködésével
Nemzetközi egyháztörténeti életrajzgyűjtemény vásárhelyi szerző közreműködésével A több mint hétszáz oldalas német nyelvű kiadvány a Habsburg-monarchia megyéspüspökeinek levéltári dokumentációra épülő életrajzait mutatja be.
 
Biztos állás a katonai pálya
Biztos állás a katonai pálya Szentesen most végezték el az alapfelkészítést, Hódmezővásárhelyen a Helyőrségi laktanyában most kezdődött 40 fő katonai pályafutásának alapozása.
 
Árvízvédelmi munkálatok
Árvízvédelmi munkálatok Több helyen is az árvízvédelmet javító beruházás zajlik a Tisza alsó szakaszán. A projekt Hódmezővásárhely közigazgatási területét is érinti.