Kék hírekTüzes hosszú hétvége

2019. március 18., hétfő
 
Tüzes hosszú hétvége

Több tűz is volt a hosszú hétvégén, lakástűz és szabadtéri tűzeset is. Egyébként március 15-től az ország teljes területén visszavonták a tűzgyújtási tilalmat.

 

 

 

 

 

 

Körülbelül ezer négyzetméteren gyulladt meg az aljnövényzet pénteken délelőtt Makón, a Rákosi út mellett. A tüzet a makói és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók oltották el.

 

Március 14-én kora délután Szeged és Hódmezővásárhely között, a 47. számú út mellett égett erdősáv aljnövényzete, mintegy egyhektáros területen. Ezen kívül 20 körbála szalma is a lángok martalékává lett. A helyszínre szegedi és hódmezővásárhelyi tűzoltó egységek érkeztek és négy vízsugárral eloltották a tüzet.

Este Magyarcsanádon, a Szegedinác Péró utcában égett nádas terület 3000 négyzetméteren. A tüzet a makói és a hódmezővásárhelyi tűzoltók fékezték meg.

 

Szombaton, a déli órákban Szegeden, a Pentelei soron egy társasház IV. emeleti lakásának erkélyén csaptak fel a lángok. Az égő kartonpapír lángja az épület szigetelését is károsította, illetve bejutott a lakás egyik szobájába is, de a gyors beavatkozásnak köszönhetően onnan nem terjedt tovább. Az épület lépcsőháza füsttel telítődött, ezért 24 lakónak a szellőztetés időtartamára el kellett hagynia az épületet. A mentőszolgálat szakemberei hét embert füstmérgezés gyanúja miatt kórházba szállítottak.

Március 16-án kora este Csongrád – Bokroson egy tanya mellett mintegy ezer négyzetméteren lángolt az aljnövényzet. A tüzet a helyszínre érkező csongrádi hivatásos tűzoltók oltották el.

 

Vasárnap hajnali öt óra után egy 80 négyzetméteres lakóépület égett Zákányszéken. A helyszínre ruzsai és szegedi hivatásos tűzoltó egységek érkeztek, akik három vízsugárral eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Kora este Makón, a Vasút soron ezer négyzetméteres területen lángolt az aljnövényzet. A helyszínre érkező makói tűzoltó egység egy vízsugárral fojtotta el a tüzet.

Szintén március 17-én több mint 10 hektáros területen gyulladt meg száraz fű, illetve nádas Mindszent közelében az esti órákban. A tüzet hódmezővásárhelyi, szentesi, csongrádi, orosházi és kunszentmártoni hivatásos tűzoltó egységek oltották el.

 
 
VH-CSMKI
 

Olvassa el ezt is!

Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért

Alaposan meg kellett dolgozni a két pontért

Kelebiára utazott március 17-én a HLKC Felnőtt Női csapata. A csoport újonca, a Bácsalmás ellen léptek pályára az NBII hétvégi fordulójában.
Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze

Egy projekt, amelyben a résztvevőket a zene köti össze

Az Erasmus program újabb fejezeteként egy héten át a Liszt Ferenc iskola látja vendégül az öt országból érkezett 25 diákot és 16 felnőtt kísérőt.
Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Hat éve, 2014 januárjában mutatták be azokat a Szikáncson talált aranykincseket, amelyek abban az évben a Tornyai János Múzeum kiállítás-szenzációja lett.
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen

A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen

Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.
 

És ezt már olvasta?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.