BulvárTervezik a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete befogadó állomását

2017. március 2., csütörtök
 
Tervezik a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete befogadó állomását

Várhatóan még az idén, de legkésőbb 2018 elején megnyílik az Állatvédelmi és Szabadidő Központ Hódmezővásárhelyen.

 

 

 

 

 

 

Mint arról február elején beszámoltunk, Susán városrész határában található 800 négyzetméteres telket a tavaly felajánlott adó 1 százalékokból, a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület anyagi támogatásából, valamint magánszemélyek felajánlásaiból vásárolta még a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.  

 

Balogh Ernő, a szervezet elnöke elmondta, a Klauzál utca végén található kiskert jelenleg igen kopár, a nagyobb részben füves területen egy-két gyümölcsfa és egyéb növények vannak. Hozzátette, az igazi munka még csak most jön, de a tervek már elkészültek: kutya kennelek, macskaházak, szociális helyiségek épülnek majd, be kell vezetni az áramot és meg kell oldani a vízellátást is.

 

Az elnök hangsúlyozta, nem állatmenhely épül, hanem egy korszerű ideiglenes befogadó állomás, ahol azok a bajba jutott állatok találhatnak átmeneti otthonra, amelyeket nem sikerül szerető családhoz eljuttatni, illetve állapotuk azonnali elhelyezést igényel. 

Az Állatvédelmi- és Szabadidő Központban családi rendezvényeket is tartanak majd, valamint a kihelyezett tanórákon az állattartás alapszabályaira és kultúrájára oktatják a diákokat. 

Balogh Ernő szerint a központ megnyitásához még nagyjából hatszázezer forintra lenne szükség, de különféle építőanyagokat és munkaeszközöket is szívesen fogadnak. Az egyesület vezetője emellett bízik abban, hogy a tavalyi sikeres év után idén is sokan ajánlják fel adójuk 1 százalékát. 

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Nagyobb összefogásra van szükség

 

 

 
 
Forrás: Kovács Péter
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bajnoki címmel tette le névjegyét a Herkules SE

Bajnoki címmel tette le névjegyét a Herkules SE

Alig egy hónapja csatlakozott a Magyar Erőemelő Szövetséghez a vásárhelyi egyesület. Sportolójuk, Hocsi Ádám aranyérmes lett a Fekvenyomó Magyar Bajnokságon.
Csak rövid ideig örülhetett a zsákmányának

Csak rövid ideig örülhetett a zsákmányának

Február 27-ére virradóra egy női és egy férfi vázas, lezárt kerékpárt tulajdonított el Hódmezővásárhely belterületéről. Néhány órával később már ki is hallgatták.
Újabb HFC II vereség - Lemondott Horváth Zoltán

Újabb HFC II vereség - Lemondott Horváth Zoltán

November 3-án a HFC II. otthonában a Balástya nyerte a megyei I. osztály 12. fordulójának nyitómeccsét. Vásárhely 3:0-ra kikapott.
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni

Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni

Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.
 
Remek teljesítmény - szép végeredmény
Remek teljesítmény - szép végeredmény Nehéz helyzetben, csodálatos játékkal szerezte meg első győzelmét vendégként az NB I/B Zöld csoportjában a Vásárhelyi Kosársuli.