SportTeljesítménytúra két keréken és két lábbal

2015. szeptember 7., hétfő
 
Teljesítménytúra két keréken és két lábbal

A vásárhelyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klub ötödik alkalommal rendezte meg szeptember hatodikán a Bodnár Bertalan Kerékpáros Teljesítménytúrát.

 

 

 

 

A vasárnapi igazán sikeres rendezvény szervezőinek viszont el kell gondolkodniuk, hogy milyen új, vagy kibővített elnevezéssel hirdessék meg a 2016-os versenyt, ugyanis a mártélyi teljesítménytúrára „rákaptak” a futók is.

Mint azt Kruzslicz Imrétől, a versenyek egyik főszervezőjétől megtudtuk, már az augusztus végéig tartó előnevezésekből kiderült, hogy jelentősen nőtt a futók száma is. A 150 előnevezés, majdnem ötven százaléka „a két kerék helyett a két lábat” részesítette előnyben. A statisztikát aztán tovább erősítették a versenynap reggelén benevezettek.

Egy biztos, remek útvonalvezetésű, különleges versenyzési lehetőséggel várták ismét az ország sok településéről érkezett közel 350 résztvevőt.

A terepen az eltévedést és az előző évek tapasztalatából okulva az útirányjelzők rosszindulatú elforgatását, idéntől a Hód-Mezőgazda által biztosított - a környezetet nem károsító - de igen jól látható kálciummal védték ki. Ezt kiszórva a földön jelölték az útvonalat.

A szervezők olyan túrát is szerveztek - a tanösvényre - amelyen vezető mutatta be a Mártélyi Tájvédelmi Körzet állat- és növényvilágát.  

A versenyek végén, gyümölcsleves és kétféle meleg ebéd várta a résztvevőket. Igaz volt némi döccenő az ebéd szervezésénél, de a kisebb várakozás nem rontott semmit a hangulaton. A szponzorok idén is kitettek magukért, többek közt a Vásárhelyi Önkormányzat az összes engedélyeztetést díjmentesen elvégezte, rendelkezésre bocsátotta a Bodnár Bertalan központot és biztosította a hangosítást.

A Kerékpáros Klub lelkes és fáradhatatlan tagjainak lebonyolításában a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány, több vállalkozó és magánszemély által szponzorált Teljesítménytúrát szeptember 6-án rendezték meg ötödik alkalommal.

 

 

Részletes eredmények ITT! (Kattintson!)

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ötmilliót kapott a Rádió 7

Ötmilliót kapott a Rádió 7

Minden évben három fordulóban lehet pályázni. Idén ez volt a második forduló. Valamennyi nyertes tematikus magazinműsorokra kapott pénzt.
Új neve lett a vásárhelyi tagozatnak is

Új neve lett a vásárhelyi tagozatnak is

A rektor szerint az új név nagyságot, modernséget fejez ki. Ahogy a világvárosokat, úgy a főiskolát is egy élő, nyüzsgő, folyamatosan növekvő közösség jellemzi.
A rendes lányok miért nem lesznek gazdagok?

A rendes lányok miért nem lesznek gazdagok?

Mennyi időt és pénzt fordítasz önmagadra? Igen elterjedt tévhit, amit sajnos a reklámok is sugallnak, hogy a megérdemlem érzését tárgyak vásárlásával lehet kiváltani.
Mennyit kell ma dolgozni egy vásárhelyi ingatlanért?

Mennyit kell ma dolgozni egy vásárhelyi ingatlanért?

Dráguló vásárhelyi lakáspiac. A tavalyi év eleje óta tartó pandémiás időszak ellenére sem mondhatjuk azt, hogy hazánkban ingatlanpiaci válság lenne.
 

És ezt már olvasta?

Jelentős fejlesztések a Mezőgazdasági Karon
Jelentős fejlesztések a Mezőgazdasági Karon A napokban 3 és félmilliárdos beruházással új Takarmányvizsgálót, Informatikai Laboratóriumot és előadótermet avathattak fel az SZTE Mezőgazdasági Karán.
 
Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés
Vereséggel végződött az idénynyitó mérkőzés A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőtt- és U20-as csapata is a SMAFC vendégeként kezdte a 2021-22-es idényt.
 
Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat
Tárkány Szűcs Ernőre emlékező programsorozat Kétnapos rendezvénnyel emlékezik Hódmezővásárhely városa, valamint a Tárkány Szücs Ernő Kutatócsoport névadójának születési centenáriumán. Részletes program a cikkben.
 
Mi motivál engem? A 7 legfontosabb szempont a munkában
Mi motivál engem? A 7 legfontosabb szempont a munkában A félelem és a bizonytalanság érzése az egyik legveszélyesebb a motivációt tekintve. Van ellene néhány jónak tűnő ötletünk!
 
Elindult a kosárlabda bajnoki szezon
Elindult a kosárlabda bajnoki szezon Hivatalossá váltak a meccsek időpontjai: elindult a bajnokság a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapatának. A bajnoki idény teljes menetrendje a cikkben.
 
Egyre sűrűbben csilingelnek
Egyre sűrűbben csilingelnek A legújabb hírek szerint, már 10 ezer kilométeren túl vannak a szerelvények. A típusengedély megszerzéséhez ötvenezer kilométert kell megtenniük.
 
Sokat hiányozhatott a rajzóráról
Sokat hiányozhatott a rajzóráról A vásárhelyi kiállításról ellopott egy szobrot, de a tolvajt a bronz kézzel fogható értéke jobban érdekelte, mint a művészeti értéke. Elkészült a vádirat.