BulvárTarjáni Nap 2019

2019. július 10., szerda
 
Tarjáni Nap 2019

Sokan egyetértenek azzal, hogy Hódmezővásárhelyen a városrészi napok egyik legjobb helyszíne a Szél utcai játszótér melletti nagy füves terület. A gát dombja és a teret körülvevő fákkal tarkított szűk utcák igazi családias hangulatúvá varázsolják minden évben a Tarjáni Napot.

 

 

Fotó: VH archív

 

 

 

Talán az ott lakók sem bánják egy évben egyszer a késő estig tartó „hangfal döngetést.” Ezúttal július 13-án várják - mint a részletes műsorból is látható - kicsiket és nagyokat, vagyis minden korosztályt az egésznapos rendezvényre.

 

 

Idén lesz 22. éve, hogy megrendezik a Tarjáni Napot. Hegedűs Lajos egy interjúban a Vásárhelyi Híreknek azt mondta, még emlékszik a legelső alkalomra, amikor még nagy izgalommal készülődtek, és bíztak benne, hogy talán hagyományteremtő ereje lesz a városrészi napnak. Azóta eltelt 22 év, nagy öröm az évenkénti rendezvény, az izgalom elmúlt, felváltotta a rutinos rendezés.

„Esténként mindig ezer körül mozog a résztvevők száma, már évek óta és úgy látom, mindenki jól érzi magát, mindenkinek megvan a kedvére való program” - fogalmazott az egykori szervező.

A hétvégi rendezvényt nem a Tarjáni Olvasókör szervezi, hanem a hódmezővásárhelyi önkormányzat.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Kass család és barátaik a grafikus vásárhelyi kiállításán

A Kass család és barátaik a grafikus vásárhelyi kiállításán

A művek között Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze kalauzolta a vendégeket, akikben a látottak régi emlékeket ébresztettek.
Nyár - kánikula - strandolás - fülgyulladás

Nyár - kánikula - strandolás - fülgyulladás

A nyári szezonban a legtöbben a nyaralással és talán a vízparti kikapcsolódással foglalatoskodunk, mintsem a betegségekkel. Pedig jobb lenne erre is figyelni.
Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők

Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők

Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző évtizedes sikerszériáját tükrözi. 2018-ban és tavaly is Vásárhelyen rendezték a döntőt.
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő

Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő

Márky-Zay Péter: az önkormányzat igyekszik takarékosan gazdálkodni. Cseri Tamás: az üres kassza költségvetése. Szavaztak az idei költségvetésről.
 

És ezt már olvasta?

Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei
Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei Az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában 21 díjazott alkotó egy-egy műve március 6-ig tekinthető meg.
 
Helyzetkomikumok sora a színpadon
Helyzetkomikumok sora a színpadon Akár a tévedések vígjátéka is lehetett volna a BFMK színpadán az előadás, csak Shakespeara helyett az olaszok kedvelt vígjátékírójának, Camolettinek a tollát dícsérte.
 
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban. A szerelem ezer arcát villantotta fel a Bessenyei Színkör a Valentin-napi zenés-verses irodalmi estjén.
 
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál A Szikáncs és Földeák közötti útszakaszon több súlyos baleset történt az elmúlt években. Ezúttal egy motoros vesztette életét.
 
Egy színes egyetem színes programsorozata
Egy színes egyetem színes programsorozata Április 6-a és május 17-e között Egyetemi Tavasz több száz programmal. Egyetemi színházak találkozója. 25. Őszi Kulturális Fesztivál. 95 éves egyetemi énekkar.
 
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen A házasság hetéhez kapcsolódó programsorozatban A páros életről való boldogságról címmel tartottak előadást a Németh László Városi Könyvtárban.
 
Tucatot meghaladó új lelőhely Vásárhely környékén
Tucatot meghaladó új lelőhely Vásárhely környékén Már készül az a márciusban nyíló, időszaki régészeti kiállítás, amely az elmúlt fél évtizedben Vásárhelyen és környékén végzett feltárások eredményeit mutatja be.