Sportolóink legszebbjeiSzűcs Petra - jazzbalett

2013. december 7., szombat
 
Szűcs Petra - jazzbalett

18 éves. Hódmezővásárhelyen lakik, szüleivel. Kiskora óta telerakja a szobája falát fotókkal, szeret emlékezni életének egy-egy kisebb-nagyobb eseményére. „Van aki naplót ír, én fotókat gyűjtök.

 

 

 

 

Hozzátehetjük, 18 évesen máris van bőven mire emlékeznie.

A falra felkerült legfrissebb képei a május eleji ballagása. A Bethlen Gábor Református Gimnáziumban tanult és szeptembertől a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának pénzügy és számvitel szakát célozta meg.

„Mindenképpen az idegennyelv ismerettel kapcsolatos végzettség vonz, ezért szeretnék nemzetközi közgazdász lenni.”

 

Valószínű ez azt is jelenti, hogy erősen csökkentenie kell a jazzbalettet, ami pedig a nagy szerelem már egy évtizede.

 

„Idén 11 éve már, hogy jazz-balettezek Fogarassy Judit Balett- és Jazz-tánc stúdiójában. Korábban más sportágakat is kipróbáltam. A magasugrásban egész jó eredményeim voltak. Több évig atletizáltam, lovagoltam, néptáncoltam is.”

 

Talán ezért lehet ismerős, a sudár 177 centiméteres lány az Árendás Néptáncegyüttesből, amelyben évekig táncolt. Több tucatnyi hazai fellépés, lengyelországi fellépések.

„Az egy különösen kedves emlék, egy nagyon jó hangulatú turné volt. Egyébként is nagyon szeretek külföldre utazni. Eddig 12 országba sikerült kijutni, cserediákként, Comenius programmal.”

 

Aztán itt van a jazzbalett, amelyben idén egy csoport tagjaként óriási sikert értek el, az idei világbajnokságra való kvalifikációval. Ehhez országos versenyeken kellett kiemelkedő eredményeket produkálniuk.

Így hát a világbajnoki részvételről is kerülnek ki fotók a szobája „Emlékező falára.”

  
„Egy másik nagyobb említést érdemlő eredményünk az volt, amikor sikerült a holland testvérvárosi tánciskolával felvenni a kapcsolatot, aminek az eredménye egy-egy utazás, rövid ideig tartó együtt dolgozás volt.”

 

Közben ne felejtsük el, hogy rendszeres versenyzője, díjazottja a Szép Magyar Beszéd versenynek.

Szabadidejét legfőképpen barátjával tölti, de természetesen a hétvégi buli se maradhat ki a lányokkal.

„Igyekszem okosan beosztani az időmet, felesleges dolgokra nem fecsérelem el. Szeretek olvasni, nincs kedvenc íróm, de a könnyedebb műfajokat is szívesen forgatom. Nagy álmom, hogy legalább 7 nyelvet értsek és beszéljek.”

 

Ebből már kettő megvan, nyelvvizsgával! Az angol felsőfokú és a német középfokú.

 

És miről álmodik a lány?
„Életem során szeretném fenntartani a tánc, ezáltal a művészet iránti érdeklődésemet. Szeretnék minél több helyre eljutni a világon, megismerkedni a különböző nyelvekkel, kultúrákkal. De természetesen egyszer szeretnék megállapodni valahol és családos, boldog, valamint tapasztalt emberré válni.”

Kedvenc mondása Shakespeare -től származik: ,,Az emlékezéshez nem emlék, hanem szeretet kell, s akit szeretünk, azt nem feledjük el."

 

„Engem inspirál ez a mondat: próbálom úgy alakítani az életemet, hogy tele legyen emlékekkel: tehát olyanokkal veszem körül magam, akiket szeretek; és ha csak lehet azt csinálom, ami szeretettel tölt el.”

 

Így már érthető miért gyűlnek szobája falán a szép emlékeket őrző fotók.   

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Két vásárhelyi is indul a Testépítő EB-n

Két vásárhelyi is indul a Testépítő EB-n

A hazaiak mellett, román, szerb, szlovák versenyzők részvételével Nemzetközi testépítő bajnokságot rendeztek május 18-án Szegeden az IH Rendezvényközpontban. Képekkel!
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Fánk projekt

Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Fánk projekt

A Paprika TV-ből megismert Baracskay Angéla ezúttal egy egyszerű, de annál finomabb sütit ajánl közkedvelt rovatunk, az ’Ennivaló receptjeink’ olvasóinak.
Irány a Szakma Sztár Fesztivál

Irány a Szakma Sztár Fesztivál

Vásárhelyi továbbjutók is vannak a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny előválogatójában. A szakmát tanuló diák számára inspiráló megmérettetés mindkettő.
A nemzetközi nőnap - Honnan is ered?

A nemzetközi nőnap - Honnan is ered?

Először február utolsó vasárnapján, majd március 19-én, de igazából csak száz éve, 1911-ben ünnepelték meg először a nemzetközi nőnapot.