KözéletSuli buli

2023. szeptember 7., csütörtök
 
Suli buli

A Hódmezővásárhely - Ótemplomi Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálta akadályozni a tanévkezdést a hódmezővásárhelyi önkormányzat.

 

 

 

 

 


Az egyházközség honlapján olvasható nyilatkozat szerint alig egy nappal a tanévkezdés előtt, az önkormányzat tulajdonosként - az egyházközség álláspontja szerint - önkényesen, mindenfajta előzetes bejelentés nélkül zárat cserélt a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola telephelyeként működő Petőfi utca 6. alatti iskolaépület földszinti, az iskola által használt termein.

 

A honlapon az egyházközség által nyilvánosságra hozott megállapodás szerint az önkormányzat 2020 augusztusában öt nevelési évre 2025. augusztus 31-ig a Szőnyi-iskola ingyenes használatába átadta a Petőfi utcai ingatlan 2186 nm-es területét.

 

Mint ismeretes a hódmezővásárhelyi közgyűlés május 30-án döntött arról, hogy az egyházak hitéleti és közcélú tevékenységének anyagi feltételeinek biztosításáról szóló törvény módosításával ellentétben nem adja át a református egyházközségnek az önkormányzati tulajdonú, de az egyház által oktatási célra használt Petőfi utcai iskolaépületet. Majd július végén határoztak arról is, hogy társasházzá alakítják az ingatlant. A döntést Márki-Zay Péter polgármester az önkormányzati érdekek védelmével indokolta. Az önkormányzat a több mint 400 millió forintra értékelt épületet fölajánlotta megvételre az egyházközségnek..

 

Az önkormányzat tájékoztatásában kiemeli, a városi tulajdonú ingatlan első emeletén a használati megállapodás értelmében az iskola zavartalanul tudja folytatni a köznevelési tevékenységét, úgy ahogy azt a korábbiakban is tette, sőt, a földszinten az önkormányzat továbbra is biztosítja három mellékhelyiség használatát annak érdekében, hogy az iskola a minimális közegészségügyi előírásoknak meg tudjon felelni.  

 

Ezen felül Márki-Zay Péter polgármester az iskola igazgatójának - egy személyes találkozót követően - felajánlotta a közelben lévő BFMK-hoz tartozó táncterem iskolások általi használatát, illetve amennyiben szükséges  raktározási célra további önkormányzati ingatlanokat bocsáthat rendelkezésre.

Szeptember elsején a Szőnyi Benjamin Református Általános iskolában zavartalanul elindult a tanév.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Tanévi menetrend 2023/2024

Tanévi menetrend 2023/2024

Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.
Mégiscsak 4 sávos lesz a Tisza híd

Mégiscsak 4 sávos lesz a Tisza híd

A legfrissebb Magyar Közlönyben  felsorolt 24 projekt egyike a 47. sz. főút Algyői Tisza-híd 2×2 sávra történő bővítésének előkészítése kerékpáros átvezetéssel.
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Közneveléséért Díjat kapott Kincses Tímea
Közneveléséért Díjat kapott Kincses Tímea A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója a Csongrád-Csanád Vármegye augusztus 19-én tartott ünnepségen vehette át a díjat
 
Elfogytak a bérletek a SZIN-re
Elfogytak a bérletek a SZIN-re Nem lehet már bérletet kapni a legnagyobb nyárzáró hazai fesztiválra, sőt a pénteki napijegyek is elfogytak a Coca-Cola SZIN-re.