KözéletSuli buli

2023. szeptember 7., csütörtök
 
Suli buli

A Hódmezővásárhely - Ótemplomi Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálta akadályozni a tanévkezdést a hódmezővásárhelyi önkormányzat.

 

 

 

 

 


Az egyházközség honlapján olvasható nyilatkozat szerint alig egy nappal a tanévkezdés előtt, az önkormányzat tulajdonosként - az egyházközség álláspontja szerint - önkényesen, mindenfajta előzetes bejelentés nélkül zárat cserélt a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola telephelyeként működő Petőfi utca 6. alatti iskolaépület földszinti, az iskola által használt termein.

 

A honlapon az egyházközség által nyilvánosságra hozott megállapodás szerint az önkormányzat 2020 augusztusában öt nevelési évre 2025. augusztus 31-ig a Szőnyi-iskola ingyenes használatába átadta a Petőfi utcai ingatlan 2186 nm-es területét.

 

Mint ismeretes a hódmezővásárhelyi közgyűlés május 30-án döntött arról, hogy az egyházak hitéleti és közcélú tevékenységének anyagi feltételeinek biztosításáról szóló törvény módosításával ellentétben nem adja át a református egyházközségnek az önkormányzati tulajdonú, de az egyház által oktatási célra használt Petőfi utcai iskolaépületet. Majd július végén határoztak arról is, hogy társasházzá alakítják az ingatlant. A döntést Márki-Zay Péter polgármester az önkormányzati érdekek védelmével indokolta. Az önkormányzat a több mint 400 millió forintra értékelt épületet fölajánlotta megvételre az egyházközségnek..

 

Az önkormányzat tájékoztatásában kiemeli, a városi tulajdonú ingatlan első emeletén a használati megállapodás értelmében az iskola zavartalanul tudja folytatni a köznevelési tevékenységét, úgy ahogy azt a korábbiakban is tette, sőt, a földszinten az önkormányzat továbbra is biztosítja három mellékhelyiség használatát annak érdekében, hogy az iskola a minimális közegészségügyi előírásoknak meg tudjon felelni.  

 

Ezen felül Márki-Zay Péter polgármester az iskola igazgatójának - egy személyes találkozót követően - felajánlotta a közelben lévő BFMK-hoz tartozó táncterem iskolások általi használatát, illetve amennyiben szükséges  raktározási célra további önkormányzati ingatlanokat bocsáthat rendelkezésre.

Szeptember elsején a Szőnyi Benjamin Református Általános iskolában zavartalanul elindult a tanév.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott

Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Tanévi menetrend 2023/2024

Tanévi menetrend 2023/2024

Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.
Mégiscsak 4 sávos lesz a Tisza híd

Mégiscsak 4 sávos lesz a Tisza híd

A legfrissebb Magyar Közlönyben  felsorolt 24 projekt egyike a 47. sz. főút Algyői Tisza-híd 2×2 sávra történő bővítésének előkészítése kerékpáros átvezetéssel.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.