SportRangadóhoz méltó óriási küzdelem

2017. március 25., szombat
 
Rangadóhoz méltó óriási küzdelem

Óriási mérkőzésen, hosszabbítás után kapott ki a Kosársuli a Nyíregyháza otthonában. A vereség ellenére a Vásárhely kiemelkedő eredményt ért el a tavaly még az élvonalban pattogtató ellenfelével szemben.

 

 

 

 

 

Elég csak arra gondolnunk, hogy a nyírségiek még nem kaptak ki a bajnokság 2017-es szakaszában, de még csak megszorongatni sem tudták őket.

 

Rögtön a meccs elején megmutatták a nyírségiek, hogy miért nem találtak legyőzőre az utóbbi 7 alkalommal: 23-6-ra húztak el 5 perc alatt. A palánk alatt Gant-tel nem tudtak mit kezdeni Vas Péterék, de Fazekas sem maradt le a pontgyártásban. Ekkor varázsütésre megrázták magukat a Csongrád megyeiek, és huszáros hajrát kivágva 29-18-ra zárkóztak a negyed végét jelző dudaszóig.

 

A második 10 perc elején úgy tűnt, hogy nem maradt a pálya szélén a Kosársuli, Béres kosarát követően 5 pontra jöttek fel. (29-24) Sőt a magára találó Genal hármasa még közelebb repítette őket. Igencsak sok pont esett a mérkőzésnek, de ez inkább a vendégek malmára hajtotta a vizet, a helyzetet segítette a javuló védekezésük is.

 

A nagyszünet után 7 pontos hazai előnynél veselkedtek egymásnak ismét a csapatok. Ekkor sem fogyott el a hódmezővásárhelyi lendulet. Olyannyira nem, hogy 30 perc után 72-72 állt az eredményjelzőn, kiegyenlített Utasi Gábor legénysége. A vendég-Béres Pavlovic és a hazai Gant-Czura párosok vetélkedéséről szóltak ezek a percek.

 

Egy szempontból újat hozott a találkozó negyedik negyede, mivel ez az időszak a védekezésről szólt ez a szakasz. Mindkét oldalon tapintani lehetett a feszültséget, a küzdelem uralta a játékot. Mindössze 13-13 pontot tudtak termelni az együttesek, így túlórát hozott a feszült végjáték.

5 perc ráadás következett tehát. Hiába remekelt a nagyszünet után a vendégalakulat, ezt végül a Nyíregyháza bírta jobban. A Kosársulit ennek ellenére minden dicséret megilleti. A 19 pontos Pavlovic, a 17 pontos Szabó és a 15 pontos Béres mellett Genal, Kelemen és Vas is 10 egység fölött zárt, ez mégis kevés volt a bomba formában játszó, és bitangerős kerettel rendelkező Nyíregyházával szemben. A végül 5 ponttal elvesztett ütközet azonban erőt adhat a Hódmezővásárhelynek a Miskolc elleni jövőheti rangadóra, sőt remek alapul szolgálhat a felsőházi rájátszáshoz is.

 

Nyíregyháza Blue Sharks - Vásárhelyi Kosársuli 101-96 (29-18, 20-24, 23-30, 13-13, 16-11)


NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, vezette: Bagi B., Gaál I és Nagy V.
Nyíregyháza, Continental Aréna, 256 néző.


Kosársuli: SZABÓ 17, Kelemen 13/9, Vas 11/3, Varga 5/3, Genal 14/6.
Csere: PAVLOVIC19/3, Rostás 2, BÉRES 15/9.
Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: "Rangadóhoz méltón, egy labdás meccsen dőlt el a győzelem sorsa. Az első negyedben nem találtuk a védekezésük ellenszerét, de fel tudott állni a csapat, és - mint ebben a szezonban már többször is – vissza tudtunk jönni a meccsbe. Sajnos a vége így alakult, de dicséret illeti a csapatot."

 
 
Forrás: Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Újra megpezsdült a sörügy

Újra megpezsdült a sörügy

Delegáció látogatott a Csíki Sör Manufaktúrába, a magyar nemzeti érdek védelmének szándékával. Az Igazi Csíki Sör kóstolgatása is a program része volt.
Ilyen egy szabályosan felszerelt kerékpár

Ilyen egy szabályosan felszerelt kerékpár

Itt a tavasz, egyre többen ülnek kerékpárra. Vásárhelyen sem lesznek a rendőrök elnézőek a hiányosan felszerelt kerékpár-tulajdonosokkal szemben. 

A támadások következtében magyar katona nem sérült meg

A támadások következtében magyar katona nem sérült meg

Január 7-én, az éjszaka folyamán rakétatámadás ért több koalíciós katonai tábort Irakban. Nem publikus, hány vásárhelyi katona teljesít külszolgálatot.

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok

Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 

És ezt már olvasta?

Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők
Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző évtizedes sikerszériáját tükrözi. 2018-ban és tavaly is Vásárhelyen rendezték a döntőt.
 
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
 
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján Wallenberg nyomán című, országos vetélkedősorozat regionális fordulóját rendezték Hódmezővásárhelyen.
 
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás Hárs Gábor harmadik kötetét mutatták be, majd megemlékezés tartottak a kiállítóhelyen. A Hitközség tiltakozik az új vásárhelyi polgári kör miatt. Képekkel.
 
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."