SportRangadóhoz méltó óriási küzdelem

2017. március 25., szombat
 
Rangadóhoz méltó óriási küzdelem

Óriási mérkőzésen, hosszabbítás után kapott ki a Kosársuli a Nyíregyháza otthonában. A vereség ellenére a Vásárhely kiemelkedő eredményt ért el a tavaly még az élvonalban pattogtató ellenfelével szemben.

 

 

 

 

 

Elég csak arra gondolnunk, hogy a nyírségiek még nem kaptak ki a bajnokság 2017-es szakaszában, de még csak megszorongatni sem tudták őket.

 

Rögtön a meccs elején megmutatták a nyírségiek, hogy miért nem találtak legyőzőre az utóbbi 7 alkalommal: 23-6-ra húztak el 5 perc alatt. A palánk alatt Gant-tel nem tudtak mit kezdeni Vas Péterék, de Fazekas sem maradt le a pontgyártásban. Ekkor varázsütésre megrázták magukat a Csongrád megyeiek, és huszáros hajrát kivágva 29-18-ra zárkóztak a negyed végét jelző dudaszóig.

 

A második 10 perc elején úgy tűnt, hogy nem maradt a pálya szélén a Kosársuli, Béres kosarát követően 5 pontra jöttek fel. (29-24) Sőt a magára találó Genal hármasa még közelebb repítette őket. Igencsak sok pont esett a mérkőzésnek, de ez inkább a vendégek malmára hajtotta a vizet, a helyzetet segítette a javuló védekezésük is.

 

A nagyszünet után 7 pontos hazai előnynél veselkedtek egymásnak ismét a csapatok. Ekkor sem fogyott el a hódmezővásárhelyi lendulet. Olyannyira nem, hogy 30 perc után 72-72 állt az eredményjelzőn, kiegyenlített Utasi Gábor legénysége. A vendég-Béres Pavlovic és a hazai Gant-Czura párosok vetélkedéséről szóltak ezek a percek.

 

Egy szempontból újat hozott a találkozó negyedik negyede, mivel ez az időszak a védekezésről szólt ez a szakasz. Mindkét oldalon tapintani lehetett a feszültséget, a küzdelem uralta a játékot. Mindössze 13-13 pontot tudtak termelni az együttesek, így túlórát hozott a feszült végjáték.

5 perc ráadás következett tehát. Hiába remekelt a nagyszünet után a vendégalakulat, ezt végül a Nyíregyháza bírta jobban. A Kosársulit ennek ellenére minden dicséret megilleti. A 19 pontos Pavlovic, a 17 pontos Szabó és a 15 pontos Béres mellett Genal, Kelemen és Vas is 10 egység fölött zárt, ez mégis kevés volt a bomba formában játszó, és bitangerős kerettel rendelkező Nyíregyházával szemben. A végül 5 ponttal elvesztett ütközet azonban erőt adhat a Hódmezővásárhelynek a Miskolc elleni jövőheti rangadóra, sőt remek alapul szolgálhat a felsőházi rájátszáshoz is.

 

Nyíregyháza Blue Sharks - Vásárhelyi Kosársuli 101-96 (29-18, 20-24, 23-30, 13-13, 16-11)


NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, vezette: Bagi B., Gaál I és Nagy V.
Nyíregyháza, Continental Aréna, 256 néző.


Kosársuli: SZABÓ 17, Kelemen 13/9, Vas 11/3, Varga 5/3, Genal 14/6.
Csere: PAVLOVIC19/3, Rostás 2, BÉRES 15/9.
Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: "Rangadóhoz méltón, egy labdás meccsen dőlt el a győzelem sorsa. Az első negyedben nem találtuk a védekezésük ellenszerét, de fel tudott állni a csapat, és - mint ebben a szezonban már többször is – vissza tudtunk jönni a meccsbe. Sajnos a vége így alakult, de dicséret illeti a csapatot."

 
 
Forrás: Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Újra megpezsdült a sörügy

Újra megpezsdült a sörügy

Delegáció látogatott a Csíki Sör Manufaktúrába, a magyar nemzeti érdek védelmének szándékával. Az Igazi Csíki Sör kóstolgatása is a program része volt.
Ilyen egy szabályosan felszerelt kerékpár

Ilyen egy szabályosan felszerelt kerékpár

Itt a tavasz, egyre többen ülnek kerékpárra. Vásárhelyen sem lesznek a rendőrök elnézőek a hiányosan felszerelt kerékpár-tulajdonosokkal szemben. 

Iskolások udvariasság és jogszabályok közt szlalomozva

Iskolások udvariasság és jogszabályok közt szlalomozva

Hódmezővásárhelyen - több év óta visszatérően – továbbra is aktuális néhány iskola előtt és környékén a reggeli közlekedési anomália.
Parlagfűmentesítés röptében

Parlagfűmentesítés röptében

Csongrád-Csanád Megyében ismét keresték a levegőből a parlagfűvel fertőzött területeket. A mentesítésről azonban évek óta nincs statisztika.

 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.