GazdaságPénzt kaptak az önkéntesek

2016. június 26., vasárnap
 
Pénzt kaptak az önkéntesek

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázati feltételeinek négyszázkilencvenkét önkéntes tűzoltó egyesület felelt meg, összesen háromszázkilencven millió forint értékben nyújtottak be pályázatot.

 

 

A képen a mártélyi önkéntes tűzoltók árvízkár elhárítás munkálata (Fotó: VH archív)

 

 

 

 

A pályázatok segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak. Idén másfél hónappal korábban és ötvennéggyel több önkéntes tűzoltó egyesület kapott támogatást.

Köztük Hódmezővásárhely környékének négy önkéntes egyesülete.

Az ország többi egyesületéhez hasonlóan a négy település egyesülete is működési költségekre, szertárépítésre és -felújításra, valamint védő- és technikai felszerelésekre nyújtotta be pályázatát.

A mártélyi Polgárőr Tűz- és Vagyonvédelmi Közhasznú Egyesület 618 forintot, Mindszent Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete 750 ezer forintot, Földeák Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete 975 ezer forintot, a Maroslelei Polgárőr és Tűzoltó Egyesület 706 ezer forintot nyert.

 

 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint folyamatosan nő az önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületek száma: amíg 2015-ben huszonnégy, addig 2016-ban már harmincnégy önkéntes tűzoltó egyesület rendelkezik az önálló beavatkozás jogkörével, a tervek szerint év végére további tizenkét egyesület kerül ebbe a körbe.

 
 
VH-BM sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Százan kaptak kitüntetést Vásárhelyen

Százan kaptak kitüntetést Vásárhelyen

Szent László napja alkalmából mintegy 100 katona vehette át a Migrációs Válsághelyzet Kezeléséért Szolgálati Jelet Hódmezővásárhelyen. Videóval!
Mozdonyvezetés és gladiátorharc

Mozdonyvezetés és gladiátorharc

A címbeli két igen különböző mai és római kori foglalatosság mindegyikével meg lehetett ismerkedni Szegeden az idei Múzeumok Éjszakáján. Képekkel!
Idén is ott van a Mezőgazdasági Kar

Idén is ott van a Mezőgazdasági Kar

A Szegedi Tudományegyetem összes kara és Tanárképző Központja is képviselteti magát a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.
Elhunyt Farkas Ferenc

Elhunyt Farkas Ferenc

81 éves korában elment örökre a hódmezővásárhelyi oktatás egyik jeles személyisége, helytörténet kutatója, értékes és érdekes társas kirándulások szervezője.

 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.