Kultúra, oktatásŐszi Tárlat 2022

2022. október 1., szombat
 
Őszi Tárlat 2022

Augusztus 29-31. között, három napon át zajlott a 68. Vásárhelyi Őszi Tárlat kiállítási anyagának válogatása.

 

 

 

 

 

 

 

 

A több mint hatszáz beérkezett műből 213 alkotást választott be a kortárs képzőművészeti seregszemle zsűrije a 2022. évi kiállításra.

 

Idén a zsűri tagjai: Képiró Ágnes – művészettörténész, Damjanich János Múzeum; a kiállítás kurátora, a zsűri elnöke, tárlat rendezője, Dr. habil. Miklós Péter, Tornyai János Múzeum, Könyvtár és Művelődési Központ főigazgatója, Barabás Márton Munkácsy-díjas festőművész, Fehér Dávid művészettörténész, kurátor, Szépművészeti Múzeum; a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet igazgatója és Kotormán Norbert Munkácsy-díjas és Tornyai-plakettes szobrászművész volt.

 

Az Alföldi Galériában október 9-től december 4-ig megtekinthető tárlaton 121 festmény, 44 grafika, 43 plasztika, illetve 5 egyéb kategóriájú alkotás szerepel.

A megnyitó október 9-én 12 órakor lesz.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Taktikus játékkal, összedolgozással a tabella élmezőnyében

Taktikus játékkal, összedolgozással a tabella élmezőnyében

Mind az U20-as, mind pedig a felnőttcsapat remek játékkal a két fordulót követően hibátlan mérleggel áll a tabella élmezőnyében.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Vidám színek a felújított mosdókban

Vidám színek a felújított mosdókban

Újabb mosdó alakult át a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában a Villeroy & Boch támogatásával
Teljes a flotta

Teljes a flotta

A napokban megérkezett a tizenkettedik vasútvillamos, teljessé vált a járműflotta. Már a buszpályaudvarokon is lehet jegyet váltani a tram trainre.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.