Kultúra, oktatásŐszi Tárlat 2022

2022. október 1., szombat
 
Őszi Tárlat 2022

Augusztus 29-31. között, három napon át zajlott a 68. Vásárhelyi Őszi Tárlat kiállítási anyagának válogatása.

 

 

 

 

 

 

 

 

A több mint hatszáz beérkezett műből 213 alkotást választott be a kortárs képzőművészeti seregszemle zsűrije a 2022. évi kiállításra.

 

Idén a zsűri tagjai: Képiró Ágnes – művészettörténész, Damjanich János Múzeum; a kiállítás kurátora, a zsűri elnöke, tárlat rendezője, Dr. habil. Miklós Péter, Tornyai János Múzeum, Könyvtár és Művelődési Központ főigazgatója, Barabás Márton Munkácsy-díjas festőművész, Fehér Dávid művészettörténész, kurátor, Szépművészeti Múzeum; a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet igazgatója és Kotormán Norbert Munkácsy-díjas és Tornyai-plakettes szobrászművész volt.

 

Az Alföldi Galériában október 9-től december 4-ig megtekinthető tárlaton 121 festmény, 44 grafika, 43 plasztika, illetve 5 egyéb kategóriájú alkotás szerepel.

A megnyitó október 9-én 12 órakor lesz.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Taktikus játékkal, összedolgozással a tabella élmezőnyében

Taktikus játékkal, összedolgozással a tabella élmezőnyében

Mind az U20-as, mind pedig a felnőttcsapat remek játékkal a két fordulót követően hibátlan mérleggel áll a tabella élmezőnyében.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Vidám színek a felújított mosdókban

Vidám színek a felújított mosdókban

Újabb mosdó alakult át a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában a Villeroy & Boch támogatásával
Teljes a flotta

Teljes a flotta

A napokban megérkezett a tizenkettedik vasútvillamos, teljessé vált a járműflotta. Már a buszpályaudvarokon is lehet jegyet váltani a tram trainre.
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.
 
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban A Kecskemét otthonában folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Új vezetőedzője van a csapatnak, Vuk Pavlovics személyében.