Kultúra, oktatásŐszi Tárlat 2022

2022. október 1., szombat
 
Őszi Tárlat 2022

Augusztus 29-31. között, három napon át zajlott a 68. Vásárhelyi Őszi Tárlat kiállítási anyagának válogatása.

 

 

 

 

 

 

 

 

A több mint hatszáz beérkezett műből 213 alkotást választott be a kortárs képzőművészeti seregszemle zsűrije a 2022. évi kiállításra.

 

Idén a zsűri tagjai: Képiró Ágnes – művészettörténész, Damjanich János Múzeum; a kiállítás kurátora, a zsűri elnöke, tárlat rendezője, Dr. habil. Miklós Péter, Tornyai János Múzeum, Könyvtár és Művelődési Központ főigazgatója, Barabás Márton Munkácsy-díjas festőművész, Fehér Dávid művészettörténész, kurátor, Szépművészeti Múzeum; a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet igazgatója és Kotormán Norbert Munkácsy-díjas és Tornyai-plakettes szobrászművész volt.

 

Az Alföldi Galériában október 9-től december 4-ig megtekinthető tárlaton 121 festmény, 44 grafika, 43 plasztika, illetve 5 egyéb kategóriájú alkotás szerepel.

A megnyitó október 9-én 12 órakor lesz.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Taktikus játékkal, összedolgozással a tabella élmezőnyében

Taktikus játékkal, összedolgozással a tabella élmezőnyében

Mind az U20-as, mind pedig a felnőttcsapat remek játékkal a két fordulót követően hibátlan mérleggel áll a tabella élmezőnyében.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Vidám színek a felújított mosdókban

Vidám színek a felújított mosdókban

Újabb mosdó alakult át a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában a Villeroy & Boch támogatásával
Teljes a flotta

Teljes a flotta

A napokban megérkezett a tizenkettedik vasútvillamos, teljessé vált a járműflotta. Már a buszpályaudvarokon is lehet jegyet váltani a tram trainre.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 12. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.