SportTaktikus játékkal, összedolgozással a tabella élmezőnyében

2022. október 1., szombat
 
Taktikus játékkal, összedolgozással a tabella élmezőnyében

A NYÍKSE elleni kettős sikert követően a Dávid Kornél Akadémiát fogadta pénteken a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

 

Mind az U20-as, mind pedig a felnőttcsapat remek játékkal, tükörsimán múlta felül ellenfelét, így amellett, hogy megadta az alaphangot a szezonhoz hazai környezetben is, két fordulót követően hibátlan mérleggel áll a tabella élmezőnyében.

Ugyanazzal a kerettel számolhatott Slobodan Kalinic vezetőedző, mint Nyíregyházán, hiszen sérülés miatt Balogh, Knyur és Pinnyey sem bevethető egyelőre. A forgatókönyv is hasonlóan alakult, hiszen a saját nevelésű fiatal vásárhelyi játékosok ezúttal is bőven lehetőséget kaptak, és éltek is vele – rögtön a meccs elején Borbáth nyitott egy triplával, ami egy 7-0-s széria kezdete is volt egyben. Innen ugyan még volt válasza az első fordulóban a Pénzügyőrt verő székesfehérváriaknak, amire Slobodan Kalinic időkéréssel reagált (7-5, 4. perc), ám ezt követően már kialakította azt a különbséget a Kosársuli, ami az egész meccs során csak nőtt és nőtt. A Varga testvérek és Pavlovic összjátékai, majd Kelemen két triplája után lépett el a csapat, majd Bodócsi hármasánál, hét perc után már tíz pont volt a különbség (20-10). Háromperces csendet és 11-0-s vásárhelyi rohamot tört meg a negyed végén, 26-10-nél a DKKA, az első negyed 28-12-es eredményét pedig Borbáth látványos megoldása állította be.

 

A sokpasszos, intenzív támadójátékból és az ezúttal is jól működő védekezésből a második negyedre sem vett vissza a Kosársuli, a védőlepattanókból bátor, helyenként különösen látványos, pontos befejezések következtek. Varga Ákos és Varga Zalán felváltva szórták a kosarakat, de a meccsbe jól beszálló Kass és Bősz is frissítést jelentett az egyébként is abszolút működő gépezetnek. Hiába kért időt a negyed közepén a fiatal játékosait olykor alaposan leteremtő fehérvári vezetőedző, a korábban az olasz férfiválogatottnál és az euroligás Milánónál is dolgozó Andrea Turchetto, a 17. percben átlépte a különbség a húsz pontot, majd egy újabb 11-0-s sorozatnak köszönhetően a félidő végére a huszonötöt is. A 46-19-es Kosársuli-vezetést a szünetre Kelemen kettese szolgáltatta.

 

A pihenőt követően lendületesebb játékra kapcsolt a DKKA, és ugyan többször már a harmincat is súrolta a vásárhelyi előny, Simon vezetésével sikerült közelebb zárkózniuk a vendégeknek. A negyed közepén, 55-33-nál picit leült a meccs, mindkét csapatnál akadtak hibák, három percig egyik háló sem rezgett, ám a negyed végén Bodócsi és Borbáth triplája kirángatta ebből az állapotból a Kosársulit.

 

A 63-37-es állás az utolsó negyed kezdetén pedig lehetőséget adott arra Slobodan Kalinicnek, hogy a vásárhelyi fiatalokat főszerepbe helyezze. Bodócsi és Borbáth mellett Bősz, Karsai, majd Megyesi is bőven esélyt kapott (az átlagéletkor 20 év alatt volt), a vagányul irányító Bősz hárompontosa léptette át a harmincon a különbséget (73-41, 35. perc), és újabb debütálónak is tapsolt a szépszámú közönség: a 2005-ös születésű tehetség, Utasi Zsombor az utolsó öt percet a pályán töltötte, és négy lepattanóval mutatkozott be. A végén Bodócsi szórta meg magát, a 80-51-es eredményt Büki hármasa állította be.

 

A Kosársuli meggyőző játékkal nyerte meg a második meccsét is, és az egyperces gyászszünet mellett a pályán is méltó módon emlékezett meg a vásárhelyi sportélet örök krónikásáról, az operatőrként az egyesület életét hosszú-hosszú évekig kísérő, nemrégiben elhunyt Hűvös Oszkárról.

 

NB I/B Zöld csoport, 2. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Dávid Kornél KA 80-51 (28-12, 18-7, 17-18, 17-14)


Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Varga, Földi, Drenyovszki

Kosársuli: Pavlovic 8, Borbáth 8/6, Varga Á. 15, Bálint 4, Varga Z. 11
Cserék: Kass 6, Bodócsi 13/9, Bősz 3/3, Karsai -, Megyesi -, Utasi -
Vezetőedző: Slobodan Kalinic

DKKA: Simon 11/3, Molnár 5/3, Büki 13/6, Hegedűs 1, Dordevic 8
Cserék: Szalczgruber 7, Denk 4, Ujhelyi 2, Éder -, Keller -
Vezetőedző: Andrea Turchetto

 

Slobodan Kalinic értékelése: „Kemény meccs volt egy olyan csapat ellen, amelyet nem ismertünk előzetesen. Jó játékosaik vannak, de sikeresen érvényesíteni tudtuk a taktikánkat, és az elejétől a végéig szépen összedolgozva nyertünk.”

 

Az U20-as csapat is simán győzött és ezúttal is száz pont fölé jutott: 63 lepattanót gyűjtve (!) 112-40-re ütötte ki az akadémistákat. Bősz tripla-duplázott (10 pont, 12 assziszt, 12 lepattanó), Megyesi dupla-duplázott (20 pont, 17 lepattanó), de Utasi (24 pont) és Karsai (20 pont) játéka is kiemelendő.

Folytatás október 9-én, vasárnap a Dunaharaszti otthonában.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Vidám színek a felújított mosdókban

Vidám színek a felújított mosdókban

Újabb mosdó alakult át a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában a Villeroy & Boch támogatásával
Teljes a flotta

Teljes a flotta

A napokban megérkezett a tizenkettedik vasútvillamos, teljessé vált a járműflotta. Már a buszpályaudvarokon is lehet jegyet váltani a tram trainre.
Forró nyár volt - és még lesz

Forró nyár volt - és még lesz

A 2022-es nyár volt a legmelegebb 1901 óta. Hódmezővásárhely Szikáncs állomásokon mérték az idei nyár legmagasabb értékét.

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.
 
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban A Kecskemét otthonában folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Új vezetőedzője van a csapatnak, Vuk Pavlovics személyében.