SportŐrzi elsőségét a HLKC

2016. április 12., kedd
 
Őrzi elsőségét a HLKC

Nehéz meccsen van túl a HLKC felnőtt csapata az NIIB Dél-Kelet csoport bajnokságban, de továbbra is őrzik első helyünket a bajnoki tabellán.

 

 

 

 

 

Szombaton a harmadik helyen álló Csorvás vendégeként Békéscsabán léptek pályára, és a várakozásoknak megfelelően szorosan alakult az eredmény.


Nem indult jól a meccs, a csorvásiak zsinórban háromszor is betaláltak, míg a vásárhelyiek a 8. percig gólképtelenek voltak. Ekkor úgy tűnt megtalálták a “receptet” a roppant kellemetlen stílusban játszó hazaiak ellen, hiszen a 19. percben már a HLKC-nál volt az előny (5-7).

 

Sajnos azonban a rengeteg hiba és ideges játék megbosszulta magát, így az első félidő végére maradt a szoros állás (9-10). A játék képe a második játékrészben sem változott, mindkét csapat a védekezésre helyezte a hangsúlyt, a támadójátékban azonban továbbra is a kapkodás volt a jellemző. Egyik csapat sem volt képes a higgadt játékra, így aztán szoros küzdelemben, de megérdemelt győzelmet aratott a vásárhelyi gárda az otthonában eddig veretlen csorvási csapat ellen.

 

 

NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt kézilabda bajnokság – 17. forduló
Békéscsaba – 150 néző

Csorvási SK – Hódmezővásárhelyi LKC 18-19 (9-10)

Játékvezetők: Sándor György, Szabó Balázs
Versenybíró: Dr. Soós József
HLKC: Kothencz – KÓNYA 4, Tószegi 1, Vuletic 4, SEBŐK 4, Kránitz 2, Sebestény, Cs: Balogh (k), NÉMETH 2, Becsei, Szabó, Sajtos, Szőke, Blaskovics, Kecskeméti, SZÉKESI 2

Gaál Adrienn edző: “Agyonnyomott minket a teher, hogy nem veszíthetünk pontot. Idegesen és kapkodva játszottunk, óriási pozitívum, hogy így is sikerült megszerezni a két pontot.”

 

Junior mérkőzés

A junior csapat esélyeshez méltóan, nagy gólkülönbségű győzelmet aratott a lelkes csorvási fiatalok ellen, ezzel továbbra is hibátlan mérleggel vezetik a tabellát.

 

NBII Dél-Kelet csoport női junior kézilabda bajnokság – 17. forduló


Csorvási SK – Hódmezővásárhelyi LKC 21-49 (11-28)

Játékvezetők: Sándor György, Szabó Balázs
HLKC: Balogh – Sajtos 4, Klemm 6, Földesi 1, Szabó 4, Bálint 6, Becsei 6, Cs: Nagy (k), Kandó 4, Molnár, Kovács 4, Blaskovics 5, Besenyi 2, Balog 5, Mérai 2

 

Kis Márk edző: “Győzelmünk egy pillanatig sem volt kérdéses, gratulálok a lányoknak.”

 
 
Forrás: HLKC
 

Olvassa el ezt is!

Dacolnak a tendenciával

Dacolnak a tendenciával

Az országos adatokhoz képest idén is jelentősen nőtt a Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi Mezőgazdasági Karára első helyre jelentkezők száma.
Két dobogós helyezés az országos verseny döntőjén

Két dobogós helyezés az országos verseny döntőjén

Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntője a vásárhelyi Gregus Máté szakképző újabb nagy sikerét hozta, az első két hely megszerzésével.
Ökumenikus imahét Vásárhelyen

Ökumenikus imahét Vásárhelyen

Vasárnaptól nyolc napon át közösen imádkoznak a magyarországi egyházak a Krisztus-hívők egységéért. Vásárhelyen is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez. Napi liturgiák.
Zárójelentés -  Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve

Zárójelentés - Az EVP és az Egészségfejlesztési Iroda 2019-es éve

A tavalyi mérleg szerint, működésük több ezer vásárhelyi és makói embernek hozott pozitív változást az életébe.
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.