KözéletOrszágos Református Tanévnyitó Vásárhelyen

2022. augusztus 19., péntek
 
Országos Református Tanévnyitó Vásárhelyen

A Magyarországi Református Egyház Zsinata és a Hódmezővásárhely – Ótemplomi Református Egyházközség a Balogh Imsi Sportközpontban tartja az Országos Református Tanévnyitót.

 

 

 

 

 

 

Az ünnepség augusztus 27-é 11 órai kezdettel ünnepi istentisztelettel kezdődik.
Igét hirdet: Dr. Fekete Károly a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke

Zenei szolgálat:
Hegyi Bálint kántor és Soós Virág hegedű;
MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar, vezényel: Gömöri Balázs őrnagy;
a Bethlen Gábor Református Gimnázium Énekkara, valamint
a hódmezővásárhelyi református iskolákegyesített tanár-diák összkara, vezényel: Csorba Emese;
Borsos Annamária, Bessenyei-díjas zongoraművész;
Kotormán Szejke és Kotormán Barka.

 

A tanévet Bruckner László a Református Oktatási szolgálat főigazgatója és Dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára nyitja meg.

Ezen ünnepi alkalmon kerül átadásra a Makkai Sándor-díj.

 

A Tanévnyitót a DUNA Televízióban lehet felvételről megnézni augusztus 28-án, vasárnap 11 órától

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 51-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
27 buszjárat szűnik meg augusztus 20-tól

27 buszjárat szűnik meg augusztus 20-tól

A TramTrain járatok félórás közlekedtetése következtében, ez lesz az első párhuzamosságok felszámolását célzó menetrend módosítás.
Mi történt a madarakkal?

Mi történt a madarakkal?

Olvasóink aggódó facebookos bejegyzései hatására megtudtuk miért látnak az emberek Vásárhely környékén is jóval kevesebb madarat.
Tűz volt a belvárosban

Tűz volt a belvárosban

Tűz ütött ki augusztus 18-án 19 óra körül Hódmezővásárhelyen, egy családi ház hátsó részében található egyik melléképületben. Képekkel.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 37. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.