Kék hírekNyeregben vagyunk!

2014. július 23., szerda
 
Nyeregben vagyunk!
Első alkalommal július 24-én Szegeden, a Dugonics téren helyezik ki az új figyelemfelkeltő táblákat, amely arra figyelmezteti a kerékpárosokat, hogy a zebrán csak áttolva szabályos az átkelés. Valószínű Hódmezővásárhely több ilyen érintett helyén, például a Kaszap utcai, vagy a népkerti körforgalomnál is elkelne egy-egy ilyen figyelmeztető tábla. Ezt leginkább a naponta arra autózók kívánnák.

 

 

 

A Rendőrség tájékoztatása szerint, Szegeden a kerékpáros balesetek adatait értékelő-elemző munka segítségével megállapították azokat a preferált helyszíneket, csomópontokat, melyek közlekedésbiztonsági szempontból kiemelten veszélyesek a kerekezőkre, ott figyelemfelhívó táblák (képünkön) segítségével kívánják nyomatékosítani a kerékpárosokban a helyes közlekedési magatartást.

Arról nem kaptunk információt, tervezik-e és mikor, hogy Hódmezővásárhelyen is felszerelnek hasonló táblákat.

A napokban írtunk a hódmezővásárhelyi új kerékpárutak építésével, felújításokkal kapcsolatos összegzést. Ennek az Európai Uniós finanszírozású beruházásnak kiemelt és külön finanszírozott része a kerékpár használatát ösztönző programok szervezése is. A projektben viszont nincs arra utalás, hogy a népszerűsítő programok része lenne a kerékpározók KRESZ ismereteinek gyarapítása.

 

Olvassa el ezt is!

Előny ha patyolattiszta a tehénpopsi

Előny ha patyolattiszta a tehénpopsi

A Hód-Mezőgazda Zrt. továbbképzésén 10-18 éves fiatalok tanulják, hogy a felvezetett állatok a bírálat idejére hogyan mutassák legjobb formájukat.

Vásárhely a bringások Mekkája lesz

Vásárhely a bringások Mekkája lesz

A város több pontján jelenleg is építik a kerékpárutakat. Közel 4 kilométer új gyalog- és kerékpárút épül, 924 m kisforgalmi utat kapcsolnak be a hálózatba.
A kijárási korlátozás szabályai

A kijárási korlátozás szabályai

Március 28-án 0 órától április 11-ig, vagyis nagyszombatig kijárási korlátozást rendeltek el az ország egész területére. Fontos részletek.
Médiacentrummal erősít a helyi tájékoztatás

Médiacentrummal erősít a helyi tájékoztatás

Folyamatosan növekszik a három új média népszerűsége. Mostantól egy, a szegedi TV-ből érkezett vérbeli tévés-újságíró fogja össze ezeket.
 

És ezt már olvasta?

Nyolc fertőzött Nagymágocson
Nyolc fertőzött Nagymágocson Március 28-án az egyik gondozott elesett, aki a szentesi kórházba szállítás után belázasodott. Ezért elvégezték rajta a tesztet.
 
Őrizetben a vásárhelyi kábítószer-termesztő
Őrizetben a vásárhelyi kábítószer-termesztő Március 26-án a délelőtti órákban a Nyizsnyay Gusztáv utca elején az egyik lakóházban, egy 60 éves férfinél tartottak házkutatást. Videó a házkutatásról.
 
Haláleset a Görbe utcában
Haláleset a Görbe utcában Halálesethez riasztották a mentőket és a rendőrséget március 26-án a déli órákban a Görbe utcába, a Klauzál utcától 100 méterre lévő házhoz.
 
Honlapokon elérhető videósorozat indul
Honlapokon elérhető videósorozat indul A Tornyai János Múzeum hetente két-három alkalommal 8-10 perces videókban az intézmény gyűjteményeit és szakembereinek kutatási eredményeit mutatja be.
 
Negatív és pozitív számok
Negatív és pozitív számok Az nem derült ki hány személyt érintett, hogy a második teszt alapján is negatívak Rovó László koronavírusos rektor vezető egyetemi kollégái.
 
Eddig már hat fertőzött van a rektor környezetéből
Eddig már hat fertőzött van a rektor környezetéből Még változhat a vasárnap estig megfertőződöttek száma. 120 személy - orvosok, klinikai munkatársak - vannak karanténban, akik feltételezhetően kontaktust létesítettek Rovó Lászlóval.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 12. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 12. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."