
A Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség (MJKSZ), a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara, a Hód-Mezőgazda Zrt. az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok keretében a hagyományoknak megfelelően április 26-án idén is megrendezi a XXXI. Szent György-napi Juhásztalálkozót.
Fotó: VH archív
A rendezvény 2011-től egy területi egységben, egy helyen, a tenyészállat kiállítás helyszínén lesz ismét, a főbejárattól jobbra.
A technológiai kiállítás keretében széles körű szakmai ismereteket szerezhetnek a látogatók a legújabb technológiákról, juh-és kecske termékek kóstolására és vásárlására is lehetőség nyílik. A rendezvényt színesíti még az ágazathoz szorosan kapcsolódó használati eszközök, népművészeti tárgyak árusítása.
„Nincs juhásztalálkozó főzőverseny nélkül!” A mottó továbbra is érvényes, vagyis a Mezőgazdasági Kar mostantól fogadja a jelentkezéseket.
Az elmúlt éveknek megfelelően a versenyre bárki nevezhet. A versenyzőnek minden kellékről önállóan kell gondoskodniuk, vagyis az alapanyagról, fűszerekről, főzőedényekről, tüzelőanyagról, stb.
A versenyzőnek minimum 5 kilogramm alapanyagot kell hoznia, amit előkészített állapotban - alágyújtás előtt - a zsűrinek be kell mutatnia. Rajtszámot csak az a versenyző kaphat, aki a húsra vonatkozóan a zsűrinek bemutatja a hatósági állatorvos által kiállított - ’Állatorvosi bizonyítvány a hús közfogyasztásra való alkalmasságáról’ szóló – igazolást, illetve felmutatja a számlát a húsvásárlásról. A verseny 7 órakor kezdődik. A rendelkezésre álló idő maximum: 4 óra. A főzőversenyen juh- és kecskehúsból bármilyen ételeket lehet elkészíteni.
További információ és jelentkezés a Mezőgazdasági Kar Dékáni hivatalában, Galyas Dagmar Juttánál személyesen, vagy telefonon a 62 532-990-es számon, illetve emailben: galyas@mgk.u-szeged.hu címen.
A nevezési határidő: április 17.