Kultúra, oktatásNemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen

2024. április 15., hétfő
 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen

Húsz országból regisztráltak jelentkezők, köztük számos hazai egyetemről és kutatóintézetből. Minden évben szép számban vannak jelen külföldi hallgatók is, akik előadnak a Wellmann Konferencián, amely idén április 15-én kezdődött a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán.

 

 

 

 

A Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferencia az április 19-éig tartó Erasmus Week központi eleme, ezt a rendezvényt egy tudományos konferenciával és publikálási lehetőséggel is összekapcsolták.

 

A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, mely apropóját a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia, illetve egy olyan Erasmus+ kreditmobilitási program adja, amelyben kifejezetten észak-afrikai partnerekkel dolgozik együtt a kar. Algériából, Marokkóból, Tunéziából és Karib-tengeri, de Franciaország egyik tengerentúli megyéjének számító Martinique szigetéről is érkeztek oktatók, kutatók és hallgatók.

 

Évtizedek óta a Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferencia olyan tudományos fórumot biztosít a hazai és nemzetközi kutatók számára, amely unikális a maga nemében, hiszen az agrárium különböző területeit öleli fel, ahol be lehet mutatni a legújabb kutatási eredményeket, innovációkat. A rendezvény nemcsak a kutatók munkáját inspirálhatja, de lemérhetik a résztvevők azt is, hogy más kutatási műhelyekben hol tartanak kollégáik egy-egy téma kapcsán.

 

A XXI. Wellmann Nemzetközi Tudományos Konferencia központi témája, a világban lezajló klimatikus változásokat tekintetbe véve nem is lehetne aktuálisabb: Globális kihívások és válaszok a mezőgazdaságban és a környezetvédelem területén.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot

A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot

A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül

Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül

Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik

Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik

Sokan a krémektől várják a csodát, pedig a bőr mégiscsak belülről épül: sejtjei a véráramon keresztül kapják a szükséges anyagokat, tehát szoros kapcsolatban van a vér- és nyirokkeringéssel, a belső szervekkel, az idegrendszerrel.
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt

Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt

Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...