SportNem volt elég jó a védekezés

2022. október 22., szombat
 
Nem volt elég jó a védekezés

Két győzelem után zsinórban a második bajnoki mérkőzését veszítette el a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjában. Slobodan Kalinic együttese Sopronban, a SMAFC vendégeként maradt alul.

 

 

 

 

 

A Dunaharasztiban elszenvedett vereséget követően, múlt hétvégén a Hepp Kupában javított a Kosársuli, hiszen a Békés csapatát búcsúztatva sikerült továbbjutni a következő fordulóba. A soproniak is felemás hangulatban készülhettek a találkozóra, hiszen a Pénzügyőr ellen számukra is megszakadt a szezon eleji veretlenségi sorozat, így mindkét együttes a javítás reményében lépett pályára. 

Remekül kezdett a teljes kerettel kiálló Kosársuli, Bálint kettese után Pavlovic és Varga Ákos is elsüllyesztett egy-egy triplát, így a 3. percben már 1-8 állt az eredményjelzőn. A negyed közepére visszazárkózott ugyan kissé a Sopron (9-11), de a 6. percben Kelemen hármasa újabb rohamot indított, és 10-2-es szériával tízre nőtt a különbség (11-21), az előnyből pedig a negyed végére is maradt (19-24).

A második játékrész legelején is folytatódott a jó támadójáték, a Sopron pedig nem találta a kellően agresszív védekezést, valamint a dobóformát. Ennek ellenére a Kosársulinál jelentkezett több pontatlanság, és hiába kért időt a 15. percben Slobodan Kalinic, a hibasorozatot Csátaljay vezetésével kegyetlenül megbüntették a soproniak: négy perc alatt 23-29-ről 37-29-re fordítottak. Varga Ákos büntetői törték meg a jeget, majd Pavlovic egy és Varga Zalán három triplája gondoskodott arról, hogy a nagyszünetre visszazárkózzon a Kosársuli. Ez eredményben meccsnullt jelentett, 43-43-nál vonultak pihenőre a csapatok. 

A harmadik negyed elején ismét visszavette a vezetést a vásárhelyi csapat, de a szoros állásból a SMAFC tudott váltani. Védekezésben feljavultak a hazaiak, és lepattanózásban, valamint a betörésekben és a közeli dobásokban is a vendégek fölé nőttek. Csátaljay, majd Lakatos, Csendes és Kovács kosara hat pontra hízlalta az előnyüket (58-52, 27. perc), és hiába kereste az ellenszert a Kosársuli, szinte kizárólag büntetőzésből szerzett pontokat a csapat. 

Az utolsó negyed 60-53-as soproni vezetéssel indult, és sajnos a védekezésen nem sikerült javítani, így tovább nőtt a különbség - a 32. percben tizeneggyel, 67-56-ra mentek a hazaiak, és úgy tűnt, eldőlt a meccs. Innen viszont Varga Ákos, Borbáth és Pavlovic kosaraival 7-0-s rohammal jött ismét közel a Kosársuli (67-63), nyílttá téve az utolsó perceket. Varga Zalán tripláját követően az egylabdás különbség reménye is felcsillant, ám Schöll remeklése, majd Varga Ákos technikai foultja és az ebből fakadó három hazai büntető eldöntötte a dolgokat. A végén még kozmetikázni is tudott a Sopron az eredményen, így 85-72-re győzött és megerősítette a helyét a tabella élmezőnyében, míg a Kosársuli visszacsúszott a hetedik helyre.

 

NB I/B Zöld csoport, 4. forduló:

SMAFC 1860 Soproni Egyetem-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 85-72 (19-24, 24-19, 17-10, 25-19)

Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok. Vezette: Szalai, Esztergályos, dr. Magyari

SMAFC: Csendes 14/3, Csátaljay 23/6, Soós 9/3, Kovács 9, Schöll 14
Cserék: Lakatos 8, Bakk 8, Heiszenberger -, Hencz -
Vezetőedző: Farkas Dávid


Kosársuli: Pavlovic 8/6, Borbáth 8/3, Varga Á. 20/6, Bálint 3, Varga Z. 18/12
Cserék: Bodócsi 6, Kelemen 6/3, Pinnyey 3/3, Kass -, Karsai -, Knyur -
Vezetőedző: Slobodan Kalinic


Slobodan Kalinic: "Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez, minden jót kívánok nekik a szezonra. A második félidőben védekezésünk nem volt megfelelő, ennek köszönhető mai vereségünk."

Az U20-as csapatnak remek utolsó negyeddel jött össze a siker: 50-50-ről indult a záró tíz perc, végül 74-60-ra a Kosársuli nyert. Bodócsi és Borbáth 17, Knyur 14 pontig jutott.

Folytatás október 28-án, pénteken hazai pályán a Pénzügyőr ellen.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Változások a tram train és a busz menetrendjében

Változások a tram train és a busz menetrendjében

További járatokkal egészül ki a menetrend Hódmezővásárhely és Szeged között, így munkanapokon a reggeli legforgalmasabb időszakban sűrűbben közlekednek a vasútvillamosok.
Fókuszban a középkor

Fókuszban a középkor

Október 26-án folytatódik a Tornyai János Múzeum hagyományos téli, régészeti előadássorozata.Február végéig minden hónap utolsó szerdáján lesz előadás.

Nagy Viktóriát kvalifikálták a Dél-koreai Fitness VB-re

Nagy Viktóriát kvalifikálták a Dél-koreai Fitness VB-re

Hódmezővásárhelyi versenyzője is van az október 18. és 23-a között Dél Koreában rendezett világbajnokságnak. Shane Tusup az edzője.
Családi események Hódmezővásárhelyen

Családi események Hódmezővásárhelyen

2022. 47. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 

És ezt már olvasta?

Egyházi érdemrendet kapott Kovács István
Egyházi érdemrendet kapott Kovács István A hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar egykori vezetője, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola igazgatója sok szállal kötődik Vásárhelyhez.
 
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett
A vásárhelyi Mezőgazdasági Kar idén előkelőbb helyen végzett Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában.
 
A miskolciak eredményesebbek voltak
A miskolciak eredményesebbek voltak Több sérültet is nélkülöző Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. egy negyedig tartotta a lépést, végül a Miskolcon a hazaiak simán győzni tudtak.
 
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés
Hitel, ajándék, szuperolcsóság helyett ráfizetés Terjednek a facebookos csalások. Sok a főként idős naív, kevésbé informált ember. A Rendőrség látókörébe kerülnek a csalók, bár nem könnyű a lebuktatás.
 
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen
Fejreállt egy Suzuki Vásárhelyen A nyirkos aszfalton megcsúszhatott és egy ház kapubejárójába előtt felborulva állt meg.
 
Még 65 millió plusz a tram train projektbe
Még 65 millió plusz a tram train projektbe A mozdonyszín és a tároló vágányok közötti területen 8 jármű tárolására és karbantartására alkalmas közel 3000 m2 alapterületű csarnok épült.
 
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban
Ez volt az ötödik vereség a bajnokságban A Kecskemét otthonában folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Új vezetőedzője van a csapatnak, Vuk Pavlovics személyében.