GazdaságNem vitték túlzásba

2013. november 30., szombat
 
Nem vitték túlzásba

A Hódiák SE fiatal sportolói közül minden évben többen is tagjai a magyar atlétikai utánpótlás  válogatott keretnek. A vásárhelyi egyesület sportolói szinte valamennyi atlétikai számban a dobogó valamennyi fokán álltak már országos és nemzetközi versenyeken.

 

 

 

Valószínű még sem ez volt a döntő érv az értékelésnél, amikor a Magyar Atlétikai Szövetség Sportágfejlesztési Támogatás keretében a 120 millióból összesen 500 ezer forintot ítélt meg az egyesületnek.

 

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége november 22-i rendkívüli ülésén megvitatta és elfogadta a Sportágfejlesztési Támogatás 2013. keretében meghirdetett az „Atléták felkészülése műhelytámogatások keretében, pályázati rendszerben” Projekt Támogatására előterjesztett támogatási összegeket. A döntés egyhangú volt, mind a 7 elnökségi tag jelen volt, órákon keresztül ütköztették érveiket pro és kontra.

A szövetség részéről úgy nyilatkoztak, hogy a pályázatok útján igényelt összeg mindhárom kategóriában a sokszorosa volt a rendelkezésre álló keretnek. Ezzel együtt a több mint 120 millió forint, ami a döntés értelmében a szakosztályokhoz kerül napokon belül, a valaha látott legnagyobb direkt támogatási forrás és egyben lehetőség is a Magyar Atlétika számára. A közel 70 egyesület esetében az elnyert legnagyobb összeg 12 és félmillió, a legkisebb 100 ezer forint volt.

A 120 millió forintból a Hódiák SE 500 ezer forintot kapott általános felhasználásra.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kitáblázták

Kitáblázták

Rögtönzött performansz keretében leplezték le az iroda homlokzatára erősített táblát, a hódmezővásárhelyi Jobbik üzeneteivel, a trafikmutyiról, a hazai sajtószabadságot veszélyeztető tendenciákról.
Kupagyőztes a Hód Úszó SE

Kupagyőztes a Hód Úszó SE

A verseny történetének legnépesebb mezőnye gyűlt össze a november 23-24-én megrendezett Hód Kupa Nemzetközi Úszóversenyen. A Vásárhelyi Hírek a verseny értékelésére kérte az edzőket!
Diplomaátadó volt a Mezőgazdasági Karon

Diplomaátadó volt a Mezőgazdasági Karon

Az SZTE Mezőgazdasági Kar 66. Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülésén összesen 51 végzett hallgató kapott ma diplomát,
A hőség veszélyei

A hőség veszélyei

A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 

És ezt már olvasta?

Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..
 
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket adtak át a Városháza dísztermében. Két országos hírnevű sportoló kapott kitüntetést.