GazdaságMost mindent megtudhat az Új-kishomoki csatornázásról

2013. július 17., szerda
 
Most mindent megtudhat az Új-kishomoki csatornázásról

A belterületté nyilvánított Új-Kishomokon nincs már akadálya annak, hogy megkezdődjön a csatornázás, ugyanis a napokban a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat bejelentette megtörtént Kishomok belterületté nyilvánítása.

 

 

 

Az önkormányzat megelőlegezte a csatlakozó 500 ingatlantulajdonos számára a belterületbe vonás költségeit, így elkezdhetik az infrastrukturális fejlesztéseket, beleértve a legfontosabbat, a csatornázást, amely a pályázat kedvező elbírálása után 2014 elején indulna és körülbelül egy évig tartana.

Nagy Attila a Hódmezővásárhely - Kishomoki Víziközmű Társulat elnöke arról tájékoztatott, hogy ennek költsége 200 ezer forint lesz ingatlanonként, illetve egy bekötésre vonatkozóan.  

 

Ezt a Víziközmű társulat május 27-én tartott rendes közgyűlésén határozták meg, melyen a 6/2013.Kgy. számú határozat kimondja, az érdekeltségi hozzájárulás újbóli megfizetésének kötelezettségét, tekintettel arra, hogy Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata Új - Kishomok belterületbe vonásáról ismét döntött, és újra benyújtotta a csatornázásra irányuló pályázatot.

 

Az érdekeltségi hozzájárulást minden érdekeltségi egység után meg kell fizetni az érdekeltségi egység száma megegyezik az érdekeltségi területen az adott  személy tulajdonában álló vagy használatában lévő ingatlanok számával. Amennyiben az ingatlanra (egy helyrajzi számra) több szennyvíz – bekötést terveznek, az érdekeltségi egység száma megegyezik a bekötések számával.

 

Amennyiben az ingatlannak több tulajdonosa van, az érdekeltségi hozzájárulást együttesen kell megtéríteniük, azonban a lakástakarék-pénztárral szerződéses viszonyba csak egy tulajdonostárs kerül. Az érdekeltségi hozzájárulás fizetésének kezdete: 2013. szeptember 1.

 

 

A fizetési lehetőségekről, az érdekeltségi hozzájárulás fizetésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalók:

 

 

Az érdekeltségi hozzájárulás összege érdekeltségi egységenként változatlanul 200.000,- Ft.

 

 

Az érdekeltségi hozzájárulás a Társulat rendkívüli közgyűlésének 9/2013. (07.02.) Kgy. sz. határozata alapján az alábbi konstrukciók valamelyikével teljesíthető:

 

Egy összegben lakástakarék-pénztári szerződés nélkül

            Fizetendő összeg: 200.000,- Ft

            Fizetési határidő: 2013. december 31.

 

 

Havi részletekben lakástakarék-pénztári szerződés nélkül

            Havi befizetés mértéke: 2710,- Ft

            Futamidő: 96 hónap

            Első befizetés határideje: 2013. szeptember 10.

 

 

Havi részletekben lakástakarék-pénztári szerződés megkötésével 

Havi befizetés mértéke: 2.335,- Ft (+ 150 Ft havi számlavezetési díj)

            Futamidő: 72 hónap

            Első befizetés határideje: 2013. szeptember 10.

 

 

Lakástakarék-pénztári szerződés esetén (3-as konstrukció) az első havi díjrészlettel együtt fizetendő egyszeri díj: 4.500,- Ft számlanyitási díj.

 

 

A lakástakarék-pénztári szerződés nélküli fizetési konstrukciók kiválasztására a levélben megkapott nyilatkozatok kitöltésével van lehetőség, melyeket a Polgármesteri Hivatal Fsz. 13/A szobájában illetve Saja Máriánál (Öreg – Kishomok, Málna u. 2.) lehet leadni.

A lakástakarék-pénztári szerződések megkötésére a Polgármesteri Hivatal Fsz. 13/A számú szobájában van lehetőség hétfői napokon 14 órától 16 óráig, szerdai napokon 9 órától 11 óráig.

Telefonon történő egyeztetés esetén a fentiektől eltérő időpontban is lehetséges a szerződéskötés. Saja Máriát kell keresni, a 30/391-6745 vagy a 62/244-262 telefonszámon.

A fizetési konstrukció kiválasztásához és a szerződéskötéshez az ingatlantulajdonosokat, magukkal vinni a személyi igazolványukat, lakcímkártyájukat, adókártyájukat, továbbá szükséges az ingatlan helyrajzi számát és pontos címét.

Aki rendelkezik élő lakástakarék-pénztári szerződéssel, újabbat nem köthet a saját nevére.

 A fizetési konstrukció kiválasztásának határideje: 2013. augusztus 15.

Kérdés esetén a Polgármesteri Hivatalban dr. Tekulics Éva áll rendelkezésükre, a 62/530-100-as telefonszám 285-ös mellékén.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Folyamatban az átállás

Folyamatban az átállás

Megkezdték a digitális adók üzembe helyezését, beállításait a szentesi adóállomáson.
Kiállítás az egykori hagyatéki vita képeiből

Kiállítás az egykori hagyatéki vita képeiből

Vásárhely leghíresebb szülötte, Tornyai János több mint félszáz, döntően magántulajdonban lévő, regénybe illő sorsú képeiből nyílik emlékkiállítás pénteken. Egy különös történetet olvashat! 
Advent negyedik vasárnapja

Advent negyedik vasárnapja

Vasárnap délután ismét kis műsorral kísérve gyújtották meg a hódmezővásárhelyi sétáló utcán az adventi koszorú harmadik gyertyáját.

Január 6. Vízkereszt

Január 6. Vízkereszt

A vízkereszti népszokásokból mára jobbára csak annyi maradt meg, hogy ekkor szedik le a karácsonyfát. Pedig már a 3. századtól különleges jelentőséggel bír.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.