Kék hírekMegkezdődött a munkatársát súlyosan bántalmazó vásárhelyi férfi pere

2013. április 3., szerda
 
Megkezdődött a munkatársát súlyosan bántalmazó vásárhelyi férfi pere

Életveszélyes sérüléseket okozva bántalmazta munkatársát a Villeroy&Boch Magyarország Zrt. hódmezővásárhelyi gyárában az a férfi, akinek pere szerdán kezdődött el a Szegedi Törvényszéken.

 

 

 


A vád szerint a jelenleg 25 esztendős vádlott kollégájával, a későbbi sértettel együtt a hódmezővásárhelyi gyár készárujavító üzemében dolgozott. A javításra szoruló szaniterek portalanítására hat bar nyomással működő sűrített levegős pisztolyokat használtak.

2011. július 24-én a reggeli órákban a sértett, megviccelendő a vádlottat, a levegőpisztollyal 30-40 centiről a vádlott dereka, feneke felé fújt, a férfi azonban nem sérült meg. A vádlott ezt viszonozni kívánta, ezért hátulról lefogta a sértettet, földre rántotta, majd a hason fekvő, rövidnadrágban levő sértett végbélnyílásához rakta a levegőpisztoly, és azzal a férfi végbelébe fújt.

A sértett sokkos állapotba került, rosszul lett, hasa felpuffadt, hányt. A férfit azonnal kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A férfi bélfala több helyütt megsérült, át is szakadt, és szövődményes hashártyagyulladása is kialakult. A sértett gyógyulása több hónapig tartott, majd 40 százalékos rokkantságot állapítottak meg nála.

A vádlott meghallgatása során elmondta, nagyon sajnálja a történteket, nem akart komoly sérülést okozni kollégájának. Úgy fogalmazott, "csupán egy pillanat műve volt az egész", dulakodás, esés közben véletlenül húzta meg a pisztoly ravaszát.

A sértett elmondta, komolyabb panaszai nincsenek, nehéz fizikai munkát azonban nem tud végezni. A férfi vagyoni és nem vagyoni kárának megtérítésére ötmillió forintos igényt terjesztett elő.

A per tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Majdnem tragédiába torkollott virtuskodás

 
 
Forrás: Szegedi Törvényszék
 

Olvassa el ezt is!

Futóverseny Hódmezővásárhely utcáin

Futóverseny Hódmezővásárhely utcáin

A Centrum Streetball bajnokságok szervezői összefogtak a Bodrogi Bau Kft.-vel és a nagyszabású, egésznapos szórakoztató családi programokkal kombinált futóversenyt rendeznek április 6-án Vásárhelyen.

I. fokú árvízvédelmi készültség a Tiszán

I. fokú árvízvédelmi készültség a Tiszán

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság döntése értelmében április 3-tól a Csongrád-Szentes-Csanytelek-Mindszent-Mártély-Baks-Dóc-Sándorfalva településeket érintő folyószakaszon van készültség.
Nyilvános Lázár János idei vagyonnyilatkozata

Nyilvános Lázár János idei vagyonnyilatkozata

Hét új ingatlant vett az egykori miniszter. Csongrád megye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselője, kormánybiztos Makón bérel irodát.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 

És ezt már olvasta?

Két újabb név a dicsőségtáblán
Két újabb név a dicsőségtáblán A sokéves hagyományt folytatva idén két újabb névvel - Kecskeméti László és Nagy Zsuzsa nevével - gazdagodott a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfala.
 
Fogyasztja egymást a képviselőtestület
Fogyasztja egymást a képviselőtestület Valószínű csak ideiglenesen két képviselői mandátum vált bizonytalanná. A kissé adok-kapok hangulatú eljáráshoz az önkormányzati  törvény adja a muníciót.
 
Vásárhelyi sportdíjak 2019
Vásárhelyi sportdíjak 2019 Hódmezővásárhely városvezetése kitüntette azokat a személyeket, akik 2019-ben bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. Teljes névsorral.
 
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban A Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlaton nemcsak a legrégebbi korok tárgyai, hanem a mához közelítő időszakok emlékei is láthatók. Képekkel.
 
Egy korszak értékelése
Egy korszak értékelése Az Emlékpont a Kommunizmus Áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett programsorozatának zárásaként könyvbemutatót trartott.
 
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen
A Szentendrei Régi Művésztelep vendégeskedik Vásárhelyen A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai az áprilisban megnyíló közös tárlatról egyeztettek.
 
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.