Kék hírekMegkezdődött a munkatársát súlyosan bántalmazó vásárhelyi férfi pere

2013. április 3., szerda
 
Megkezdődött a munkatársát súlyosan bántalmazó vásárhelyi férfi pere

Életveszélyes sérüléseket okozva bántalmazta munkatársát a Villeroy&Boch Magyarország Zrt. hódmezővásárhelyi gyárában az a férfi, akinek pere szerdán kezdődött el a Szegedi Törvényszéken.

 

 

 


A vád szerint a jelenleg 25 esztendős vádlott kollégájával, a későbbi sértettel együtt a hódmezővásárhelyi gyár készárujavító üzemében dolgozott. A javításra szoruló szaniterek portalanítására hat bar nyomással működő sűrített levegős pisztolyokat használtak.

2011. július 24-én a reggeli órákban a sértett, megviccelendő a vádlottat, a levegőpisztollyal 30-40 centiről a vádlott dereka, feneke felé fújt, a férfi azonban nem sérült meg. A vádlott ezt viszonozni kívánta, ezért hátulról lefogta a sértettet, földre rántotta, majd a hason fekvő, rövidnadrágban levő sértett végbélnyílásához rakta a levegőpisztoly, és azzal a férfi végbelébe fújt.

A sértett sokkos állapotba került, rosszul lett, hasa felpuffadt, hányt. A férfit azonnal kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A férfi bélfala több helyütt megsérült, át is szakadt, és szövődményes hashártyagyulladása is kialakult. A sértett gyógyulása több hónapig tartott, majd 40 százalékos rokkantságot állapítottak meg nála.

A vádlott meghallgatása során elmondta, nagyon sajnálja a történteket, nem akart komoly sérülést okozni kollégájának. Úgy fogalmazott, "csupán egy pillanat műve volt az egész", dulakodás, esés közben véletlenül húzta meg a pisztoly ravaszát.

A sértett elmondta, komolyabb panaszai nincsenek, nehéz fizikai munkát azonban nem tud végezni. A férfi vagyoni és nem vagyoni kárának megtérítésére ötmillió forintos igényt terjesztett elő.

A per tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Majdnem tragédiába torkollott virtuskodás

 
 
Forrás: Szegedi Törvényszék
 

Olvassa el ezt is!

Futóverseny Hódmezővásárhely utcáin

Futóverseny Hódmezővásárhely utcáin

A Centrum Streetball bajnokságok szervezői összefogtak a Bodrogi Bau Kft.-vel és a nagyszabású, egésznapos szórakoztató családi programokkal kombinált futóversenyt rendeznek április 6-án Vásárhelyen.

I. fokú árvízvédelmi készültség a Tiszán

I. fokú árvízvédelmi készültség a Tiszán

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság döntése értelmében április 3-tól a Csongrád-Szentes-Csanytelek-Mindszent-Mártély-Baks-Dóc-Sándorfalva településeket érintő folyószakaszon van készültség.
Győzött a HLKC Kecskeméten

Győzött a HLKC Kecskeméten

Újabb fontos győzelmet szerzett a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A vége magabiztos, nyolcgólos vásárhelyi siker lett.

Sikeresen rajtolt el a Vásárhelyi Kosársuli

Sikeresen rajtolt el a Vásárhelyi Kosársuli

Az NB I/B Zöld csoportjának első meccsét játszotta Tóth Tamás együttese, a Hódtói közönsége pedig győzelemnek örülhetett hét hónap szünet után.
 

És ezt már olvasta?

Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen A tárlaton 120 művész, mintegy másfélszáz izgalmas anyagból és különleges technikával készült alkotása ad keresztmetszetet a visegrádi országok művésztelepeinek életéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 42. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 42. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért Két év után megszületett az ítélet. Cikkünkben teljes egészében kirajzolódik a tragédia háttere. A részletekről nyilatkozott a Rendőrség.
 
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól Nagy Imre, Nátyi Róbert és Tóth Károly művészettörténészek hat írásban foglalják össze Tornyai életművét, amelyhez hatalmas mennyiségű fotóanyag kapcsolódik.
 
Holtversenyben a tabella élén
Holtversenyben a tabella élén A remek teljesítményhez társult egy szorosabb védekezés, a megszokott erős asszisztjáték, valamint az, hogy a csapat minden tagja hasznosan és jó játékkal rukkolt elő
 
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat

A tavalyihoz képest idén több festmény lesz az Őszi Tárlaton. Ismét sok fiatal művész szeretné erősíteni ismertségét az országos hírnevű kiállítás segítségével.

 
Megérdemelt győzelem
Megérdemelt győzelem Hazai pályán győzelemmel indította az NB II-es szezont a HLKC felnőtt csapata. A vásárhelyi lányok a Csorvást győzték le magabiztosan.