BulvárMegismétlődött a tavalyi történet

2019. június 4., kedd
 
Megismétlődött a tavalyi történet

Hasonlóan a tavalyi évhez, még június első hetében sem szerepel a katasztrófavédelem szúnyoggyérítési listáján Csongrád Megye, illetve Hódmezővásárhely.

 

 

 

 

 

 

 

Tavaly a Vásárhelyi Hírekben írtuk, hogy a rendkívüli szúnyoginvázióra való tekintettel, április 23-án soron kívüli szúnyoggyérítést rendeltek meg, vagyis a melegködös szúnyoggyérítést Hódmezővásárhely és Mártély üdülő területén, összesen 380 ha területen április 25-én el is végezték. Alig két héttel később a vásárhelyi Önkormányzat saját költségén, ismét soron kívüli földi kémiai szúnyoggyérítést rendelt meg.

 

A Katasztrófavédelem tavaly is előbb a folyók és tavak környéki településeken végeztek szúnyoggyérítést, majd több héttel később vették sorba Csongrád Megye településeit. Idén hasonló helyzet állt elő, mert a Katasztrófavédelem nyilvánosan is elérhető listáján, (bár a Duna menti és balatoni településekkel végezve) még tervbe sincs véve, például Hódmezővásárhely.

 

A vásárhelyi Önkormányzat közlése szerint, jogosak a lakossági panaszok, hogy egyre több szúnyog rontja a közérzetet. Ezért most igyekeznek megkeresni a Katasztrófavédelemtől független szúnyoggyérítés anyagi forrását.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

1920. június negyedike egyik legfájóbb pontja történelmünknek

1920. június negyedike egyik legfájóbb pontja történelmünknek

A Nemzeti Összetartozás Napján, mint minden évben Hódmezővásárhely is megemlékezik Trianonról. Két helyszínen volt ünnepség.
Egy fényképész dinasztia hagyatéka

Egy fényképész dinasztia hagyatéka

Az Alföldi Galériában most megnyílt kiállítás a fényképészmesterek tevékenységét mintegy 140 felvétellel, egykori fényképezőgépeiket mutatja be. Képekkel.
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését

A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését

A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
Vásárhelyiek a sivatagi rally-n

Vásárhelyiek a sivatagi rally-n

Hat vásárhelyi fiatal álmodott egy nagyot, ami valóság lett: indulnak a Budapest - Bamako 2020 Rally-n.

 

És ezt már olvasta?

Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei
Óbudán láthatóak a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazott művei Az Óbudai Kulturális Központ San Marco Galériájában 21 díjazott alkotó egy-egy műve március 6-ig tekinthető meg.
 
Helyzetkomikumok sora a színpadon
Helyzetkomikumok sora a színpadon Akár a tévedések vígjátéka is lehetett volna a BFMK színpadán az előadás, csak Shakespeara helyett az olaszok kedvelt vígjátékírójának, Camolettinek a tollát dícsérte.
 
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán
Az érzelmek széles tárháza BFMK színpadán Szerelmes vásárhelyi költők a BFMK-ban. A szerelem ezer arcát villantotta fel a Bessenyei Színkör a Valentin-napi zenés-verses irodalmi estjén.
 
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál
Ismét halálos baleset történt Szikáncsnál A Szikáncs és Földeák közötti útszakaszon több súlyos baleset történt az elmúlt években. Ezúttal egy motoros vesztette életét.
 
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő
Visszafogott költségvetés - jóval szerényebb lobbierő Márky-Zay Péter: az önkormányzat igyekszik takarékosan gazdálkodni. Cseri Tamás: az üres kassza költségvetése. Szavaztak az idei költségvetésről.
 
Egy színes egyetem színes programsorozata
Egy színes egyetem színes programsorozata Április 6-a és május 17-e között Egyetemi Tavasz több száz programmal. Egyetemi színházak találkozója. 25. Őszi Kulturális Fesztivál. 95 éves egyetemi énekkar.
 
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen
Párválasztás és a házasodás népszokásai Vásárhelyen A házasság hetéhez kapcsolódó programsorozatban A páros életről való boldogságról címmel tartottak előadást a Németh László Városi Könyvtárban.