GazdaságMarad a DÉMÁSZ elnevezés

2017. február 1., szerda
 
Marad a DÉMÁSZ elnevezés

„A földgáz egyetemes szolgáltatásában már 3,5 millió ügyféllel jelen lévő ENKSZ a Démász alapjain kívánja kiépíteni az országos egyetemes villamos energiaszolgáltatását” – jelentette be a tegnapi tájékoztatón Kóbor György, az ENKSZ elnök-vezérigazgatója.

 

 

 

 

 

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató 121 milliárd forintért vásárolta meg a DÉMÁSZ 100 százalékos részvénycsomagját. A tranzakcióhoz az MVM-csoport tőke, illetve hitel formájában 115 milliárd forinttal járult hozzá, és 50 százalékban tulajdonosa is lett az ENKSZ-nek - közölte Kóbor György, az ENKSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója a tranzakció lezárása alkalmából rendezett szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta: jól működő, gazdaságilag stabil vállalatot sikerült megszerezni, amely több mint 32 ezer kilométer hosszú villamos hálózatot üzemeltet, és mintegy 775 ezer lakossági, illetve versenypiaci fogyasztót lát el villamos energiával az ország dél-keleti részén. A vállalat új neve 2017. március 1-jétől DÉMÁSZ Zrt. lesz.

Igaz, hogy a 775 ezer fogyasztót ellátó Démásznak csak három megyére (Csongrád-, Pest- és Baranya megyére) van egyetemes szolgáltatói engedélye, de az ENKSZ már kezdeményezte az országos engedély megszerzését.

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk, tavaly december 5-én írták alá az adásvételi szerződést az EDF DÉMÁSZ Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról az EDF International S.A.S.-val.

2016 március 9-én Párizsban született végleges döntés az eladásról. Ennek a - már 2015-ben megkezdett - folyamatnak a zárásaként az adásvétel tárgya a mintegy 1500 embert foglalkoztató, regionális villamosenergia egyetemes szolgáltatói és versenypiaci engedélyekkel rendelkező EDF DÉMÁSZ Zrt. részvényeinek 100 százaléka, beleértve a társaság eszközeit, tudásbázisát és leányvállalatait, így a 32 200 kilométer hosszú villamos hálózatot üzemeltető, elosztói engedélyes EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft.-t is.

 

 

 
 
VH-MTI
 

Olvassa el ezt is!

Az ónos eső kihúzta a lábunk alól a talajt

Az ónos eső kihúzta a lábunk alól a talajt

A hódmezővásárhelyi Sürgősségi Osztályra érkező, ellátást igénylők 70 százaléka utcai elesésből származó sérüléseket szerzett.
Kinőtték az aulát

Kinőtték az aulát

A kormánytól karácsonyi ajándékba kapott 2 és félmilliárdból 600 milliót szán a város a Németh László Gimnázium és Általános Iskola bővítésére.

Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban

Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban

A történettudományi ülésen a forradalom szereplőinek, emlékezőinek, örököseinek és a kommunista hatalom viszonyát, az államszocializmus évtizedeitt mutatták be.
Megérdemelt győzelem

Megérdemelt győzelem

Hazai pályán győzelemmel indította az NB II-es szezont a HLKC felnőtt csapata. A vásárhelyi lányok a Csorvást győzték le magabiztosan.
 

És ezt már olvasta?

A Csepel Stadionban lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC
A Csepel Stadionban lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC A kapu előtti utolsó pillanatokban még nem sikerült a legjobb döntéseket és megoldásokat meghozni, így az Újpest nyert. Interjú Kandó Róberttel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 43. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 43. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen A tárlaton 120 művész, mintegy másfélszáz izgalmas anyagból és különleges technikával készült alkotása ad keresztmetszetet a visegrádi országok művésztelepeinek életéből.
 
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért Két év után megszületett az ítélet. Cikkünkben teljes egészében kirajzolódik a tragédia háttere. A részletekről nyilatkozott a Rendőrség.
 
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól Nagy Imre, Nátyi Róbert és Tóth Károly művészettörténészek hat írásban foglalják össze Tornyai életművét, amelyhez hatalmas mennyiségű fotóanyag kapcsolódik.
 
Győzött a HLKC Kecskeméten
Győzött a HLKC Kecskeméten

Újabb fontos győzelmet szerzett a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A vége magabiztos, nyolcgólos vásárhelyi siker lett.

 
Holtversenyben a tabella élén
Holtversenyben a tabella élén A remek teljesítményhez társult egy szorosabb védekezés, a megszokott erős asszisztjáték, valamint az, hogy a csapat minden tagja hasznosan és jó játékkal rukkolt elő