KözéletLobogjon még több

2017. február 21., kedd
 
Lobogjon még több

A mintegy 44 ezer lakosú Hódmezővásárhelyen az eltelt négy év alatt az önkormányzattól 2200 magyar zászlót igényeltek a lakosok.

 

 

Fotó: VH

 

 


Az adatokból nem derül ki, ebből hány társasházra és hány családi házra igényeltek zászlót. Ugyanakkor például ismert több olyan családi ház, amelynek tulajdonosai évek óta külföldön dolgoznak, de látható a városban több jelenleg lakatlan,ám fellobogózott családi ház, amelynek ablakában ’eladó’ tábla van.

 

Egy földhivatali adat szerint Hódmezővásárhelyen 20210 lakás van, vagyis 4 év alatt a háztartások 10 százaléka igényelt zászlót a Minden házon lobogjon magyar zászló elnevezésű akció keretében.

 

A nemzeti összetartozás jelképének szánt akció most új lendületet vesz, derült ki a február 21-én délelőtt a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón.

Benkő Zsolt települési képviselő elmondta, bár loboghat mindig, de három nagy ünnep - március 15-e, augusztus 20-a, október 23-a - jó alkalom arra, hogy feldíszítsék az ingatlanukat a vásárhelyiek, és ehhez továbbra is lehet igényelni zászlót.

Például, aki a Polgármesteri Hivatal portáján, vagy a város honlapján, illetve az 530-137-es telefonon március 6-ig igényel zászlót, azt még 15-ig kiviszik a kérelmezőnek. Hozzátette, elképzelhető hogy a következő időszakban önkéntesek - ajánlva az ingyenes lobogót - ismét bejárják a családi házas övezeteket.

A Vásárhelyi Hírek kérdésére, ki és milyen formában kezeli a zászlót igénylő neveket tartalmazó listát, Benkő Zsolt úgy fogalmazott, az Önkormányzat hivatalból minden vásárhelyi lakos adatát - akár adózás egyéb nyilvántartás szerint - ismeri, kezeli. Megerősítette: a zászló igénylése egy lehetőség, amellyel vagy élnek, vagy nem élnek a vásárhelyiek.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Lobogjon zászló minden vásárhelyi házon!

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ha a táncukat nézzük a szívük szavát halljuk

Ha a táncukat nézzük a szívük szavát halljuk

A 2015-ben megnyitott Komplex Dance Stúdióban 60 óvodás ismerkedik a tánc szépségeivel. Sokmindent megtanulnak, ami majd az iskolában hasznos lehet számukra.
Három éve hunyt el Olasz Sándor

Három éve hunyt el Olasz Sándor

A vásárhelyi irodalomtörténész, kritikus, a Tiszatáj folyóirat főszerkesztője, az SZTE Modern Magyar Irodalom Tanszékének egykori tanszékvezető egyetemi tanára volt.

A támadások következtében magyar katona nem sérült meg

A támadások következtében magyar katona nem sérült meg

Január 7-én, az éjszaka folyamán rakétatámadás ért több koalíciós katonai tábort Irakban. Nem publikus, hány vásárhelyi katona teljesít külszolgálatot.

Alkoss, mert tudsz!

Alkoss, mert tudsz!

Hihetetlen, de majdnem mindenkinek vannak a fiókjában versek, forgatókönyvek, rajzocskák, amiket soha senkinek nem mert megmutatni.
 

És ezt már olvasta?

Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában
Szabadkai keramikusművész monográfiáját mutatták be az Alföldi Galériában Nemes Fekete Edit alkotásai összekötik a történelmi Délvidéket, a most Vajdaságként ismert territóriumot és a Dél-Alföldet, így Hódmezővásárhelyt is.
 
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen
A norvég nagykövet Hódmezővásárhelyen Mártélyon megnézték azokat az, elmúlt évek során némileg elhanyagolttá vált létesítményeket, amelyek annak idején norvég finanszírozással valósultak meg.
 
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő
Ismerkedő látogatáson az amerikai ügyvivő Ez az első két magyar város amelyet nem konkrét esemény kapcsán, hanem a két város vezetőinek, gazdasági szereplőinek megismerése miatt keresett fel.