KözéletLobogjon még több

2017. február 21., kedd
 
Lobogjon még több

A mintegy 44 ezer lakosú Hódmezővásárhelyen az eltelt négy év alatt az önkormányzattól 2200 magyar zászlót igényeltek a lakosok.

 

 

Fotó: VH

 

 


Az adatokból nem derül ki, ebből hány társasházra és hány családi házra igényeltek zászlót. Ugyanakkor például ismert több olyan családi ház, amelynek tulajdonosai évek óta külföldön dolgoznak, de látható a városban több jelenleg lakatlan,ám fellobogózott családi ház, amelynek ablakában ’eladó’ tábla van.

 

Egy földhivatali adat szerint Hódmezővásárhelyen 20210 lakás van, vagyis 4 év alatt a háztartások 10 százaléka igényelt zászlót a Minden házon lobogjon magyar zászló elnevezésű akció keretében.

 

A nemzeti összetartozás jelképének szánt akció most új lendületet vesz, derült ki a február 21-én délelőtt a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatón.

Benkő Zsolt települési képviselő elmondta, bár loboghat mindig, de három nagy ünnep - március 15-e, augusztus 20-a, október 23-a - jó alkalom arra, hogy feldíszítsék az ingatlanukat a vásárhelyiek, és ehhez továbbra is lehet igényelni zászlót.

Például, aki a Polgármesteri Hivatal portáján, vagy a város honlapján, illetve az 530-137-es telefonon március 6-ig igényel zászlót, azt még 15-ig kiviszik a kérelmezőnek. Hozzátette, elképzelhető hogy a következő időszakban önkéntesek - ajánlva az ingyenes lobogót - ismét bejárják a családi házas övezeteket.

A Vásárhelyi Hírek kérdésére, ki és milyen formában kezeli a zászlót igénylő neveket tartalmazó listát, Benkő Zsolt úgy fogalmazott, az Önkormányzat hivatalból minden vásárhelyi lakos adatát - akár adózás egyéb nyilvántartás szerint - ismeri, kezeli. Megerősítette: a zászló igénylése egy lehetőség, amellyel vagy élnek, vagy nem élnek a vásárhelyiek.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Lobogjon zászló minden vásárhelyi házon!

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ha a táncukat nézzük a szívük szavát halljuk

Ha a táncukat nézzük a szívük szavát halljuk

A 2015-ben megnyitott Komplex Dance Stúdióban 60 óvodás ismerkedik a tánc szépségeivel. Sokmindent megtanulnak, ami majd az iskolában hasznos lehet számukra.
Három éve hunyt el Olasz Sándor

Három éve hunyt el Olasz Sándor

A vásárhelyi irodalomtörténész, kritikus, a Tiszatáj folyóirat főszerkesztője, az SZTE Modern Magyar Irodalom Tanszékének egykori tanszékvezető egyetemi tanára volt.

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Elhunyt a Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség ügyvezető elnöke

Elhunyt a Hódmezővásárhelyi Zsidó Hitközség ügyvezető elnöke

Nemcsak a zsidó hitközség ügyvezetőjeként, hanem ügyvédként is jelentős volt a munkássága. 74 éves korában elhunyt Dr. Erdélyi Miklós.
 

És ezt már olvasta?

Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor
Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor A táborozás végén szakmai zsűri válogatta ki azt a mintegy hatvan művet, melyeket az idei alkotótábor jövő évi beszámoló kiállításán állítják ki az Alföldi Galériában.
 
Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.