SportLesz ez még jobb is!

2019. október 1., kedd
 
Lesz ez még jobb is!

A Vásárhelyi Kosársuli a DEAC U23 otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának 2. fordulójában. A Békés elleni szoros vereséget követően a sérültek hiányában is joggal bízhattunk abban, hogy sikerül javítani, ám a "szegény embert az ág is húzza" alapon újabb játékosunk dőlt ki, és végül nagy kiütésbe futottunk bele.

 

 

 

 

 

 

A Kovács, Varga Á., Pavlovic, Hargitai, Perák ötössel kezdte a találkozót az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban Tóth Tamás gárdája, ahol az ellenfél az előző szezonhoz képest kissé átalakuló, új edzővel (az A-csoportosokhoz kerülő Kovács Adrián helyét Kádár Tamás vette át) felálló vendéglátó kezdett jobban. Tóth triplája után 8-2 állt az eredményjelzőn a negyedik perc elején, a támadásban elkövetett hibákat azonban Molnár Bence és az ezúttal is kiváló teljesítménnyel előrukkoló Varga Ákos vezényletével hamar sikerült abszolválnia a Kosársulinak. Más kérdés, hogy milyen áron, hisz Vuk Pavlovic sajnos már az ötödik percben csatlakozott a Kelemen, Rostás, Varga Zalán trióhoz a sérültek listáján. 

 

 

A 14-14-es első negyedet nem követte újabb jó játékrész, és a debreceniek szépen-lassan elléptek a mieinktől. A második negyed 17-7-es eredménye 31-21-es állást eredményezett a szünetre, és sajnos a második félidő is egyértelműen a pontosabb és lendületesebb hazaiaké volt. Tegyük hozzá, hogy a tízfős, erősen megtizedelt és szárnyaszegett vásárhelyi kontingens igyekezett szívvel-lélekkel küzdeni, de sem védekezésben, sem támadásban nem jött össze semmi, a távolik sikeres aránya (40-ből 11 sikeres tripla a DEAC-nál, 21-ből 2 a Kosársulinál) pedig döntő pontot jelentett. 

 

A végjátékot megnyomta Kádár Tamás alakulata, fiataljaik közül a 16 esztendős Kiss Kolos 16 pontig jutott, és végül 81-52-es vereséget mértek Tóth Tamás legénységére. Varga Ákos 17 ponttal és 17 lepattanóval ismét dupla-duplával zárt, míg a három fiatal, Balogh, Bodócsi és Ságodi összesen 23 percet kapott. Temetni nem kell a csapatot, hisz lesz ez még jobb is...

 

NB I/B Zöld csoport, 2. forduló:

DEAC U23 – Vásárhelyi Kosársuli 81-52 (14-14, 17-7, 18-14, 32-17)

Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok. Vezette: Gál, Domán, Marton

 

DEAC: Tóth B. 16/3, Kiss 16/12, Asszú 16/9, Opre 2, Fábián 4.

csere: Csikai 2, Gáspár 10/3, Sólyom 6, Balázsi –, Berzi 3/3, Orosz –, Nemes 6/3.

Vezetőedző: Kádár Tamás

 

Kosársuli: Kovács -, VARGA Á. 17/6, Pavlovic -, Hargitai 8, Perák 6.

csere: Bálint 4, Molnár 11, Acimovic 2, Balogh -, Ságodi 4, Bodócsi -.

Vezetőedző: Tóth Tamás 

Tóth Tamás: "Már az ötödik percben sajnos lesérült az irányítónk, így már négy a felnőttkorú maródi játékosaink száma. A páros negyedekben fizikailag elfogytunk, ráadásul a kétszáz percből összesen százhúszat U20-as játékosok töltöttek a pályán, de így is próbáltam kihozni a legtöbbet ebből a nehéz helyzetből. Gratulálok a jól játszó Debrecennek, minden fronton jobban teljesítettek."

 

Ami a folytatást illeti, szombaton jön az első hazai mérkőzés a szezonban, az Újpest látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjamin-Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Időmorzsák 2 - Sz..ó Lenin

Időmorzsák 2 - Sz..ó Lenin

Új sorozatunkban Hódmezővásárhely félévszázaddal ezelőtti apró történéseiből szemezgetünk. Lesz ki rácsodálkozik, lesz aki emlékszik szűkebb pátriája régi híreire.
A vásárhelyi atléta ismét teljesítette a Spartathlont

A vásárhelyi atléta ismét teljesítette a Spartathlont

246 kilométeres futás. Kimondva is sok, teljesítve pedig hatalmas sportteljesítmény. A vásárhelyi Kisháziné Zombory Erika ismét benevezett a Spartathlon Ultramaratonra.
Előadássorozat indult az Emlékpontban

Előadássorozat indult az Emlékpontban

A vészkorszak embermentő asszonyainak tevékenységét mutatja be a hódmezővásárhelyi Emlékpont új sorozata.
Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodást kötött a Tornyai-múzeum és a MANK. Az  eddig is jó kapcsolat tovább erősödik, például nagyszabású közös kiállítással.

 

És ezt már olvasta?

Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Tornyai Szabadkán
Tornyai Szabadkán Több mint száz év után láthatja újra az újvidéki közönség Tornyai János festőművész alkotásait.
 
Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.
 
Iskolások a Tornyaiban
Iskolások a Tornyaiban Jóval több iskola, jóval több osztálya használhatná ki a Tornyai Múzeum kiállításait. A kihelyezett tanóra mindig izgalmas és maradandó élmény.