SportLendületben az utánpótlás

2016. július 22., péntek
 
Lendületben az utánpótlás

A márciusban átadott új budapesti sportkomplexumban, a Tüske Uszodában rendezték július 20-tól az I. Országos Cápa Bajnokságot.

 

 

 

A képen Papp Vivien példaképével

 

 


Valamennyi jelentős hazai egyesület utánpótlás csapata benevezett a rangos versenyre. Mindkét vásárhelyi úszó egyesület ifjú sportolói is rajtkőre álltak és egyéni csúcs mellett érmes helyezés is született.

Oláh Norbert a Hód Úszó Se 12 éves sportolója 200 méter mellúszásban, 2:43,44 -es  idővel harmadik helyezést ért el. Ez az eredmény az új egyéni csúcsa is.

 

14 századmásodperccel éppen csak hogy lemaradt a dobogóról a 11 éves Papp Vivien, aki a Hódmezővásárhelyi ÚSVC sportolója. A 100 méter mellúszás döntőjében óriási egyén csúccsal 1:22,18 mp-el a 4. helyen végzett. A HSÚVC útánpótlás csapat edzője Paku Zoltán.

 

Papp Vivienről a Vásárhelyi Hírekben már többször írtunk. Tavaly novemberben Szarvason a megyebajnoki fordulóban 50 méter pillében bronzérmes lett, idén áprilisban pedig ő is a 21 ifjú sportoló között volt, akik szép eredményt értek el a Vásárhelyen rendezett IV. Hátgerinc Kupán.

 

Július 23-án, a Cápa Bajnokság utolsó napján már a dobogóra is feljutott Papp Vivien. 200 méterd mellen újabb bravúrt hajtott végre 3:55,07mp-s úidőeredménnyel ezüstérmes lett, és egyúttal ez az új egyéni csúcsa is.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy osztállyal feljebb - megérdemelten

Egy osztállyal feljebb - megérdemelten

Öt új játékossal, mától Gaál Adrienn vezetőedző irányítása alatt a HLKC megkezdi a felkészülést. A bajnokságot hazai pályán kezdik szeptember második hétvégéjén.
Balázs József a Tankerületi Központ élén

Balázs József a Tankerületi Központ élén

Vásárhely, Makó, Csongrád, Szentes eddigi tankerületeinek, összesen 27 intézménye került a központhoz, az önállóság nagyobb, a működés egyszerűbb lesz.
Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

Az amerikai nagykövet helyettese Vásárhelyen

A Vásárhelyi Híreket arról tájékoztatta az Egyesült Államok Nagykövetségének sajtóosztálya, hogy Vásárhelyre látogat Marc Dillard, aki Márki-Zay Péter polgármesterrel találkozik.

Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum

Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum

A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 

És ezt már olvasta?

Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.