SportLendületben az utánpótlás

2016. július 22., péntek
 
Lendületben az utánpótlás

A márciusban átadott új budapesti sportkomplexumban, a Tüske Uszodában rendezték július 20-tól az I. Országos Cápa Bajnokságot.

 

 

 

A képen Papp Vivien példaképével

 

 


Valamennyi jelentős hazai egyesület utánpótlás csapata benevezett a rangos versenyre. Mindkét vásárhelyi úszó egyesület ifjú sportolói is rajtkőre álltak és egyéni csúcs mellett érmes helyezés is született.

Oláh Norbert a Hód Úszó Se 12 éves sportolója 200 méter mellúszásban, 2:43,44 -es  idővel harmadik helyezést ért el. Ez az eredmény az új egyéni csúcsa is.

 

14 századmásodperccel éppen csak hogy lemaradt a dobogóról a 11 éves Papp Vivien, aki a Hódmezővásárhelyi ÚSVC sportolója. A 100 méter mellúszás döntőjében óriási egyén csúccsal 1:22,18 mp-el a 4. helyen végzett. A HSÚVC útánpótlás csapat edzője Paku Zoltán.

 

Papp Vivienről a Vásárhelyi Hírekben már többször írtunk. Tavaly novemberben Szarvason a megyebajnoki fordulóban 50 méter pillében bronzérmes lett, idén áprilisban pedig ő is a 21 ifjú sportoló között volt, akik szép eredményt értek el a Vásárhelyen rendezett IV. Hátgerinc Kupán.

 

Július 23-án, a Cápa Bajnokság utolsó napján már a dobogóra is feljutott Papp Vivien. 200 méterd mellen újabb bravúrt hajtott végre 3:55,07mp-s úidőeredménnyel ezüstérmes lett, és egyúttal ez az új egyéni csúcsa is.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy osztállyal feljebb - megérdemelten

Egy osztállyal feljebb - megérdemelten

Öt új játékossal, mától Gaál Adrienn vezetőedző irányítása alatt a HLKC megkezdi a felkészülést. A bajnokságot hazai pályán kezdik szeptember második hétvégéjén.
Balázs József a Tankerületi Központ élén

Balázs József a Tankerületi Központ élén

Vásárhely, Makó, Csongrád, Szentes eddigi tankerületeinek, összesen 27 intézménye került a központhoz, az önállóság nagyobb, a működés egyszerűbb lesz.
Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen

Halálos baleset Vásárhelynél a 47-esen

50 év körüli férfi vezette azt a személyautót, amely kisodródott, majd felborult Vásárhely határában a motocross pályához vezető bekötőút közelében.
Múltunk kulináris érdekességei

Múltunk kulináris érdekességei

A Tornyai János Múzeum Nyári konyha címmel workshop-sorozatot indított a Népművészeti Tájházban. Most a kovászos kenyér készítésének hagyományával ismerkedtek. 
 

És ezt már olvasta?

Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.
 
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében
Tűzgyújtási tilalom 3 megyében Augusztus elsejétől érvényes Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.