BulvárLehet élezni a korcsolyát!

2019. december 13., péntek
 
Lehet élezni a korcsolyát!

Már 15 éve, minden év telén a vásárhelyiek ingyenesen hódolhatnak ennek az igen csúszós sportágnak. Van, aki odavan érte, de van, aki a jeget látva azonnal nagy hasra- és fenékre esésekre asszociál.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kétségtelen, hogy Vásárhelyen is sokan vannak a jég szerelmesei, és szerencsére az utánpótlás is biztos. Pláne hogy minden évben korcsolyaoktatás is indul.

Ez inspirálta arra az önkormányzatot, hogy 2006-ban, az akkor már két éve bérletben használt 30x13 méteres pályát a hűtőcsövekkel, a nagyteljesítményű hűtőgéppel, az önjáró jégfelújítóval együtt megvásárolja.

 

December 13-án délután megnyílt a pálya, amelyet Otlokán Mihály önkormányzati képviselő "ajánlott a vásárhelyi korisok figyelmébe." 

A megnyitón elmondta, „Bár én magam eddig nem hódoltam ennek a sportnak, a lányaim például nagyon várják, hogy kipróbálhassák, és egyúttal mindenkit ugyanerre biztatnék.”

 

A házirend az évek folyamán nem sokat változott. A pálya használata ingyenes, korcsolyát fél órára 300 forintért lehet bérelni, éleztetésre is van lehetőség. Mától január 6-ig 8-tól 21 óráig, január 6-tól 8-tól 20 óráig tart nyitva. Naponta kétszer, 11-12 és 15-16 óra között karbantartás miatt zárva lesz a pálya.

A kezdőket szombaton és vasárnap, a téli szünetben pedig szinte mindennap 11-12 óra között alkalmanként 650 forintért oktató várja.

 

A technológiából adódóan sportolásra alkalmas felületet csak megfelelően hideg időjárás mellett lehet kialakítani.

 

Ez utóbbihoz talán annyit, hogy a következő egy- másfél hétre prognosztizált plusz 13-15 fokos hőmérséklet nem kedvez a jégnek, de talán vigasz lehet, hogy a tél java még hátra van.  

 

ÉLŐKÉP a jégpályáról ITT!

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

És mégis mozog a Föld

És mégis mozog a Föld

Galileo híres - címbeli mondatát - a Németh László Gimnázium és Általános Iskola aulájában dr. Bónis Béla bizonyította be ismét egy látványos ingakísérlet prezentálásával.
Egy különleges madár a diákok szemével

Egy különleges madár a diákok szemével

Hódmezővásárhelyi iskolások alkotásait is várja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, amely az idei évben is meghirdeti a Túzok Vándorkupa alkotói pályázatát.
Programok advent harmadik vasárnapján

Programok advent harmadik vasárnapján

Advent harmadik vasárnapján, december 15-én a koszorú egyetlen rózsaszínű gyertyáját kell meggyújtani, mivel a rózsaszín az örömvasárnap liturgikus színe.
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020

Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020

Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.
 
A Németh László Városi Könyvtár rendezvényei
A Németh László Városi Könyvtár  rendezvényei

1989 óta ünnepeljük meg január 22-én a magyar kultú­ra napját, annak emlékére, hogy  Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát.

 
Megdolgoztak a sikerért
Megdolgoztak a sikerért Rangadóhoz méltóan kezdődött a felnőttek összecsapása - elég régóta nem sikerült legyőzni az örök rivális Békést, ez is fűtötte a vásárhelyieket.
 
Vásárhelyi írónő új könyve
Vásárhelyi írónő új könyve Millennium évébe kalauzolja el az olvasót a vásárhelyi Borbás Edina legújabb regénye. Író-olvasó találkozó lesz  a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.