BulvárLehet élezni a korcsolyát!

2019. december 13., péntek
 
Lehet élezni a korcsolyát!

Már 15 éve, minden év telén a vásárhelyiek ingyenesen hódolhatnak ennek az igen csúszós sportágnak. Van, aki odavan érte, de van, aki a jeget látva azonnal nagy hasra- és fenékre esésekre asszociál.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kétségtelen, hogy Vásárhelyen is sokan vannak a jég szerelmesei, és szerencsére az utánpótlás is biztos. Pláne hogy minden évben korcsolyaoktatás is indul.

Ez inspirálta arra az önkormányzatot, hogy 2006-ban, az akkor már két éve bérletben használt 30x13 méteres pályát a hűtőcsövekkel, a nagyteljesítményű hűtőgéppel, az önjáró jégfelújítóval együtt megvásárolja.

 

December 13-án délután megnyílt a pálya, amelyet Otlokán Mihály önkormányzati képviselő "ajánlott a vásárhelyi korisok figyelmébe." 

A megnyitón elmondta, „Bár én magam eddig nem hódoltam ennek a sportnak, a lányaim például nagyon várják, hogy kipróbálhassák, és egyúttal mindenkit ugyanerre biztatnék.”

 

A házirend az évek folyamán nem sokat változott. A pálya használata ingyenes, korcsolyát fél órára 300 forintért lehet bérelni, éleztetésre is van lehetőség. Mától január 6-ig 8-tól 21 óráig, január 6-tól 8-tól 20 óráig tart nyitva. Naponta kétszer, 11-12 és 15-16 óra között karbantartás miatt zárva lesz a pálya.

A kezdőket szombaton és vasárnap, a téli szünetben pedig szinte mindennap 11-12 óra között alkalmanként 650 forintért oktató várja.

 

A technológiából adódóan sportolásra alkalmas felületet csak megfelelően hideg időjárás mellett lehet kialakítani.

 

Ez utóbbihoz talán annyit, hogy a következő egy- másfél hétre prognosztizált plusz 13-15 fokos hőmérséklet nem kedvez a jégnek, de talán vigasz lehet, hogy a tél java még hátra van.  

 

ÉLŐKÉP a jégpályáról ITT!

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

És mégis mozog a Föld

És mégis mozog a Föld

Galileo híres - címbeli mondatát - a Németh László Gimnázium és Általános Iskola aulájában dr. Bónis Béla bizonyította be ismét egy látványos ingakísérlet prezentálásával.
Egy különleges madár a diákok szemével

Egy különleges madár a diákok szemével

Hódmezővásárhelyi iskolások alkotásait is várja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, amely az idei évben is meghirdeti a Túzok Vándorkupa alkotói pályázatát.
Programok advent harmadik vasárnapján

Programok advent harmadik vasárnapján

Advent harmadik vasárnapján, december 15-én a koszorú egyetlen rózsaszínű gyertyáját kell meggyújtani, mivel a rózsaszín az örömvasárnap liturgikus színe.
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020

Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020

Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 

És ezt már olvasta?

Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor
Véget ért a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor A táborozás végén szakmai zsűri válogatta ki azt a mintegy hatvan művet, melyeket az idei alkotótábor jövő évi beszámoló kiállításán állítják ki az Alföldi Galériában.
 
Mozgás éjszakája idén is
Mozgás éjszakája idén is Hatodik alkalommal rendezik meg a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen és Makón, valamint a Hódmezővásárhelyi és Makói járás településein.
 
Hullámverés
Hullámverés Még mindig nem látszik, hogy nyugvópontra kerülne a Hód Úszó SE és a NICS-HSÚVC egybeolvadása, azzal együtt, hogy ennek határideje augusztus 17-e.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 31. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is
Még egy hétig pótfelvételi államilag finanszírozott szakokra is Jó esélyük van beiratkozni valamelyik egyetemre azoknak is, akik tavasszal nem jelentkeztek a felsőoktatásba, de azóta meggondolták magukat.
 
Az ország Imruskája 85 éves lenne
Az ország Imruskája 85 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 85 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak
Vásárhelyi mestereket, vállalkozókat díjaztak Július 31-én tartotta küldöttgyűlését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szegeden, a kamarai székházban.