Kultúra, oktatásLegyünk együtt!

2013. december 3., kedd
 

Elstartolt december 2-án délután az idei Platán Hét a Varga Tamás Általános Iskolában. A hódmezővásárhelyi iskolában december 6-ig sok kisebb-nagyobb program várja a gyerekeket délelőtt és délután.  

 

 

Fotók: VH

 

 

Hétfőn a megnyitót követően mini tehetségkutató volt, majd a szülök fórumát tartották. 2001 óta ez egy olyan rendhagyó hét, melynek egyik különlegessége, hogy a tanítási órákat a pedagógusokon kívül, külső szakemberek is tartják. Olyan témákról hallhatnak a gyerekek, amelyek a tananyagokhoz köthetők, de nem képezik szerves részét. Ilyen előadás volt kedden délelőtt az újraélesztés fontosságáról, amit a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház Sürgősségi Osztály vezetőjétől Dr. Lóczi Gerdától hallhattak a diákok.

 

„Erre hétre nagyon sok programot kínálunk a szülőknek is, szeretnénk, ha minél többen eljönnének, például a szerdai nyílt tanítási órákra, valamint a délutáni foglalkozásokra. Ezek közül kiemelném a tehetségkörök bemutatóit, amely a matematika, angol, természetismeret és a történelem területein ad arra lehetőséget, hogy versenyekre készítsük fel tanulóinkat, illetve olyan témákat dolgozzunk fel közösen, amelyre a tanórákon – idő hiányában – nem kerülhet sor. Célunk, hogy együtt legyünk, és nagyon sok élményben legyen részünk.” mondta a Farkas Zsuzsanna.

Az iskola igazgatója a megnyitó végén Konfuciuszt idézte: „A Platán Hét mottójául egyik ismert mondását választottam, mely szerint:  Mondd el és elfelejtem, mutasd meg és megjegyzem, engedd, hogy csináljam, és megértem.”

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Platán Hét sokszínű programokkal

Platán Hét sokszínű programokkal

Farkas Zsuzsanna: Iskolánk névadójának is tisztelgünk ezzel a Héttel, akinek meggyőződése volt, hogy annál hatékonyabb a tanítás, minél több benne a játék, a tevékenykedés, a csoportmunka.
Óvodásból kisiskolás

Óvodásból kisiskolás

Valószínű nem mindennapos az olyan szakmai találkozó, amelyen egyik-másik résztvevőnek könnyes lesz a szeme. Mint ahogy ez  látható volt a Liszt Ferenc Iskolában. Képekkel!
Aranydiplomás üzemmérnököket köszöntöttek

Aranydiplomás üzemmérnököket köszöntöttek

Aranydiplomát kaptak az SZTE Mezőgazdasági Kar 1972-ben végzett évfolyam hallgatói.
Erős kezdés, erősebb folytatás

Erős kezdés, erősebb folytatás

Erősen kezdett a SZIN, de a szervezők a legtöbb látogatót mégis a hétvégére várják.
 

És ezt már olvasta?

Ebből lehet építkezni a jövőben is
Ebből lehet építkezni a jövőben is Nyíregyházán, az újonc NYÍKSE otthonában kezdte az NB I/B Zöld csoportjának 2022/23-as idényét a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata.
 
Vidám színek a felújított mosdókban
Vidám színek a felújított mosdókban Újabb mosdó alakult át a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában a Villeroy & Boch támogatásával
 
Teljes a flotta
Teljes a flotta A napokban megérkezett a tizenkettedik vasútvillamos, teljessé vált a járműflotta. Már a buszpályaudvarokon is lehet jegyet váltani a tram trainre.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 37. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Forró nyár volt - és még lesz
Forró nyár volt - és még lesz

A 2022-es nyár volt a legmelegebb 1901 óta. Hódmezővásárhely Szikáncs állomásokon mérték az idei nyár legmagasabb értékét.

 
Tanévnyitó volt a vásárhelyi Mezőgazdasági Karon
Tanévnyitó volt a vásárhelyi Mezőgazdasági Karon A Városháza Dísztermében Tanévnyitó Ünnepi Tanácsüléssel nyitotta meg az új tanévet a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara.
 
A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya
A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya Éppen 52 éve történt. Két rendkívüli tűzeset sokkolta Hódmezővásárhelyt, amikor is fél éven belül leégett a városháza tornya, illetve a díszterem teteje.