Kultúra, oktatásLegyünk együtt!

2013. december 3., kedd
 

Elstartolt december 2-án délután az idei Platán Hét a Varga Tamás Általános Iskolában. A hódmezővásárhelyi iskolában december 6-ig sok kisebb-nagyobb program várja a gyerekeket délelőtt és délután.  

 

 

Fotók: VH

 

 

Hétfőn a megnyitót követően mini tehetségkutató volt, majd a szülök fórumát tartották. 2001 óta ez egy olyan rendhagyó hét, melynek egyik különlegessége, hogy a tanítási órákat a pedagógusokon kívül, külső szakemberek is tartják. Olyan témákról hallhatnak a gyerekek, amelyek a tananyagokhoz köthetők, de nem képezik szerves részét. Ilyen előadás volt kedden délelőtt az újraélesztés fontosságáról, amit a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház Sürgősségi Osztály vezetőjétől Dr. Lóczi Gerdától hallhattak a diákok.

 

„Erre hétre nagyon sok programot kínálunk a szülőknek is, szeretnénk, ha minél többen eljönnének, például a szerdai nyílt tanítási órákra, valamint a délutáni foglalkozásokra. Ezek közül kiemelném a tehetségkörök bemutatóit, amely a matematika, angol, természetismeret és a történelem területein ad arra lehetőséget, hogy versenyekre készítsük fel tanulóinkat, illetve olyan témákat dolgozzunk fel közösen, amelyre a tanórákon – idő hiányában – nem kerülhet sor. Célunk, hogy együtt legyünk, és nagyon sok élményben legyen részünk.” mondta a Farkas Zsuzsanna.

Az iskola igazgatója a megnyitó végén Konfuciuszt idézte: „A Platán Hét mottójául egyik ismert mondását választottam, mely szerint:  Mondd el és elfelejtem, mutasd meg és megjegyzem, engedd, hogy csináljam, és megértem.”

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Platán Hét sokszínű programokkal

Platán Hét sokszínű programokkal

Farkas Zsuzsanna: Iskolánk névadójának is tisztelgünk ezzel a Héttel, akinek meggyőződése volt, hogy annál hatékonyabb a tanítás, minél több benne a játék, a tevékenykedés, a csoportmunka.
Óvodásból kisiskolás

Óvodásból kisiskolás

Valószínű nem mindennapos az olyan szakmai találkozó, amelyen egyik-másik résztvevőnek könnyes lesz a szeme. Mint ahogy ez  látható volt a Liszt Ferenc Iskolában. Képekkel!
Ballagás és sárgulás a Mezőgazdasági Karon

Ballagás és sárgulás a Mezőgazdasági Karon

Május 17-én a ballagási ünnepség után, délután a sárgulási fogatos menet végigvonulva a városon a végzősök jelképesen búcsúztak Vásárhelytől, amely befogadta őket. Képekkel.
A mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő művek tárlata

A mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő művek tárlata

Mindössze két hétig látható a május 11-én megnyílt Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor idei beszámoló kiállítása.
 

És ezt már olvasta?

Ismét remekeltek a Máté taekwondosok
Ismét remekeltek a Máté taekwondosok Május 18-án rendezték Budapesten az Ute Jégcsarnokában a  Hungarian Open 2024 Taekwondo Championship küzdelmeit.
 
Az álattenyésztés háromnapos ünnepe - összegzés
Az álattenyésztés háromnapos ünnepe - összegzés 35 országból érkeztek vendégek és érdeklődők, hogy megnézzék a 31. kiállítást, amit a három nap alatt 54 028-an kerestek fel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 18. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Vásárhelyi ITF Taekwon-do sikerek
Vásárhelyi ITF Taekwon-do sikerek Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt. Eredményekkel.
 
Lucien Hervé kiállítás Zürichben
Lucien Hervé kiállítás Zürichben A kiállításon az Elkán László néven, Hódmezővásárhelyen született fotográfus életművéből már ismert és korábban be nem mutatott fényképek láthatók.
 
Vásárhelyen járt a honvédelmi miniszter
Vásárhelyen járt a honvédelmi miniszter A kadétiskola a dél-magyarországi régió egyik kiemelt katonai nevelő-oktató intézménye lesz. A tervek szerint a 2026-27-es tanévben indulhat el.
 
Elhunyt Vásárhely mecénása
Elhunyt Vásárhely mecénása 1998-ban vásárhelyi születésű férje halála után költözött a városba, amelyet második szülőföldjének telkintett. Életének 88. évében tért örök nyugalomra.