Kultúra, oktatásKutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

2023. szeptember 21., csütörtök
 
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján.

 

 

 

 

 

A vadhús szerepe a vadgazdálkodásban című előadáson, a vadfeldolgozás bemutatása, a vadhús előkészítése, valamint a vadhús tartósítása kerül majd előtérbe.

 

A Banán smoothie - DNS kivonása növényi sejtekből című programon egyszerű eljárással vonhatnak ki a banánból DNS-t a látogatók.

 

Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a Drónok világába az agráriumban, vagy akár az Állatpreparáláson is új ismereteket szerezhetnek.

 

Idén sem marad el a Trófeabírálat, a Tejút – a tehéntől az asztalig című népszerű program, az Alkalmazott kórbonctan, a Gyógynövény-felismerés, vagy a Gyógytea kóstolás.

 

Ki tud többet az állatokról? címmel játékos formában ismerhetik meg a legkisebbek a haszon- és egyéb állatok legfontosabb tulajdonságait, de akár kenyeret is süthetnek a látogatók a családnak a Mindennapi kenyerünk című állomáson.

 

A többi között az érdeklődők nyomon követhetik, hogy Honnan jön, hová tart a pollen, és a különleges növényekről és rovarokról is számos érdekességgel lehetnek gazdagabbak a Növény- és rovarismereti teszt elnevezésű állomáson.

 

A Modern agrárium, a kóser kertészet: a fűszerpaprika-termesztés illetve néhány különleges zöldség, gyümölcs és gomba bemutatása is fontos szerepet fog kapni az SZTE Mezőgazdasági Kar 2023-as Kutatók Éjszakájának programjában.

 

Újdonságként jelentkezik az Akvapónia a gyakorlatban című állomás is, ahol az érdeklődők előadás keretében ismerhetik meg az akvapónia működési elvét, a halak és növények telepítésének szabályait, majd megtekinthetik az intézményben működő akvapóniás rendszert.

 

A programok helyszíneit (előadóterem) és pontos időbeosztását IDE KATTINTVA nézheti meg.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Elindult az egyetemi tanév is

Elindult az egyetemi tanév is

Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
Zsűrizték az 69. Vásárhelyi Őszi Tárlatra érkezett alkotásokat

Zsűrizték az 69. Vásárhelyi Őszi Tárlatra érkezett alkotásokat

Kétnapos zsűrizéssel, mintegy félezer művet egyesével átnézve válogatták ki azt a 174 műalkotást, amelyek az Őszi Tárlat kiállítás anyagát adják.
Tanévi menetrend 2023/2024

Tanévi menetrend 2023/2024

Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..