Kultúra, oktatásKutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

2023. szeptember 21., csütörtök
 
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen

Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján.

 

 

 

 

 

A vadhús szerepe a vadgazdálkodásban című előadáson, a vadfeldolgozás bemutatása, a vadhús előkészítése, valamint a vadhús tartósítása kerül majd előtérbe.

 

A Banán smoothie - DNS kivonása növényi sejtekből című programon egyszerű eljárással vonhatnak ki a banánból DNS-t a látogatók.

 

Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a Drónok világába az agráriumban, vagy akár az Állatpreparáláson is új ismereteket szerezhetnek.

 

Idén sem marad el a Trófeabírálat, a Tejút – a tehéntől az asztalig című népszerű program, az Alkalmazott kórbonctan, a Gyógynövény-felismerés, vagy a Gyógytea kóstolás.

 

Ki tud többet az állatokról? címmel játékos formában ismerhetik meg a legkisebbek a haszon- és egyéb állatok legfontosabb tulajdonságait, de akár kenyeret is süthetnek a látogatók a családnak a Mindennapi kenyerünk című állomáson.

 

A többi között az érdeklődők nyomon követhetik, hogy Honnan jön, hová tart a pollen, és a különleges növényekről és rovarokról is számos érdekességgel lehetnek gazdagabbak a Növény- és rovarismereti teszt elnevezésű állomáson.

 

A Modern agrárium, a kóser kertészet: a fűszerpaprika-termesztés illetve néhány különleges zöldség, gyümölcs és gomba bemutatása is fontos szerepet fog kapni az SZTE Mezőgazdasági Kar 2023-as Kutatók Éjszakájának programjában.

 

Újdonságként jelentkezik az Akvapónia a gyakorlatban című állomás is, ahol az érdeklődők előadás keretében ismerhetik meg az akvapónia működési elvét, a halak és növények telepítésének szabályait, majd megtekinthetik az intézményben működő akvapóniás rendszert.

 

A programok helyszíneit (előadóterem) és pontos időbeosztását IDE KATTINTVA nézheti meg.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Elindult az egyetemi tanév is

Elindult az egyetemi tanév is

Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
Zsűrizték az 69. Vásárhelyi Őszi Tárlatra érkezett alkotásokat

Zsűrizték az 69. Vásárhelyi Őszi Tárlatra érkezett alkotásokat

Kétnapos zsűrizéssel, mintegy félezer művet egyesével átnézve válogatták ki azt a 174 műalkotást, amelyek az Őszi Tárlat kiállítás anyagát adják.
Tanévi menetrend 2023/2024

Tanévi menetrend 2023/2024

Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.