Kultúra, oktatásZsűrizték az 69. Vásárhelyi Őszi Tárlatra érkezett alkotásokat

2023. augusztus 18., péntek
 
Zsűrizték az 69. Vásárhelyi Őszi Tárlatra érkezett alkotásokat
Kétnapos zsűrizéssel, mintegy félezer művet egyesével átnézve válogatták ki azt a 174 műalkotást, amelyek a 2023. évi a 69. Vásárhelyi Őszi Tárlat kiállítás anyagát adják

 

 

 

 

 

A Tárlat október 8-ától tekinthető meg.

 

Összesen 502 munkát regisztráltak Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő kortárs képzőművészeti kiállítására. Az immár hatvankilencedik tárlaton 139 művész alkotásait láthatja a közönség október és december között a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában.

89 festmény, 49 grafika, valamint 30 plasztika és hat egyéb kategóriájú alkotás kap helyet főtéri kiállítóhely földszinti termeiben.

A kiállítás kurátori egyben a zsűrielnöki és rendezői tisztét az idei esztendőben Dr. Nátyi Róbert művészettörténész, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának dékánja, a REÖK Regionális Összművészeti Központ vezető kurátora tölti be.

 

A 174 beválogatott mű és alkotójuk teljes listája megtekinthető ITT!

 

 
 
Forrás: Tornyai Múzeum
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ugrai Panna EB ezüstérmes lett

Ugrai Panna EB ezüstérmes lett

A LEN U23-as Európa-bajnokságon nyolc férfi és három női versenyző képviselte a magyar színeket, köztük a most 19 éves vásárhelyi sportolóval.
Kiemelt illetmény a vásárhelyi laktanyában kezdődő kiképzés résztvevőinek

Kiemelt illetmény a vásárhelyi laktanyában kezdődő kiképzés résztvevőinek

Bruttó 737 ezer forintos illetménnyel toboroz legénységet a lövész zászlóaljba a Magyar Honvédség.

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 49-52. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
10 napos műsorfolyam Vásárhelyen

10 napos műsorfolyam Vásárhelyen

Augusztus 11-től 20-ig két színpad, tucatnyi program, borfesztivál, kézműves piac és még sokminden más. Részletes program.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.