Kultúra, oktatásZsűrizték az 69. Vásárhelyi Őszi Tárlatra érkezett alkotásokat

2023. augusztus 18., péntek
 
Zsűrizték az 69. Vásárhelyi Őszi Tárlatra érkezett alkotásokat
Kétnapos zsűrizéssel, mintegy félezer művet egyesével átnézve válogatták ki azt a 174 műalkotást, amelyek a 2023. évi a 69. Vásárhelyi Őszi Tárlat kiállítás anyagát adják

 

 

 

 

 

A Tárlat október 8-ától tekinthető meg.

 

Összesen 502 munkát regisztráltak Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő kortárs képzőművészeti kiállítására. Az immár hatvankilencedik tárlaton 139 művész alkotásait láthatja a közönség október és december között a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában.

89 festmény, 49 grafika, valamint 30 plasztika és hat egyéb kategóriájú alkotás kap helyet főtéri kiállítóhely földszinti termeiben.

A kiállítás kurátori egyben a zsűrielnöki és rendezői tisztét az idei esztendőben Dr. Nátyi Róbert művészettörténész, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának dékánja, a REÖK Regionális Összművészeti Központ vezető kurátora tölti be.

 

A 174 beválogatott mű és alkotójuk teljes listája megtekinthető ITT!

 

 
 
Forrás: Tornyai Múzeum
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ugrai Panna EB ezüstérmes lett

Ugrai Panna EB ezüstérmes lett

A LEN U23-as Európa-bajnokságon nyolc férfi és három női versenyző képviselte a magyar színeket, köztük a most 19 éves vásárhelyi sportolóval.
Kiemelt illetmény a vásárhelyi laktanyában kezdődő kiképzés résztvevőinek

Kiemelt illetmény a vásárhelyi laktanyában kezdődő kiképzés résztvevőinek

Bruttó 737 ezer forintos illetménnyel toboroz legénységet a lövész zászlóaljba a Magyar Honvédség.

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban

2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
10 napos műsorfolyam Vásárhelyen

10 napos műsorfolyam Vásárhelyen

Augusztus 11-től 20-ig két színpad, tucatnyi program, borfesztivál, kézműves piac és még sokminden más. Részletes program.
 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.