Kultúra, oktatásKörnyezetünk diákszemmel

2016. január 27., szerda
 

Január 26-án délután a Székelykapuk-Zöldkapuk pályázat kiállítását nyitották meg a Varga Tamás Általános Iskolában.

 

 

 

 

 

 

A hat tabló témájául az Életfát választották, amelyet műsor keretében mutattak be a gyerekek. 7.a osztályosaiból álló Zöld Platán csapat tagjai által készített tablók a környezetvédelem problémáira, a környezettudatos gondolkodás fontosságára hívják fel a figyelmet.

A Zöld Platán csapat ebben a tanévben 'Életfa' témakörben az élő fa és az emberiség ökológiai kapcsolatát mutatják be a figyelemfelhívó plakátjaikon, amelyeket decemberben és januárban készítettek Garai-Szabóné Póth Edit és Balázsné Mónus Anikó tanárnők koordinálása mellett.

 

Garai-Szabóné Póth Edit  a Vásárhelyi Híreknek elmondta, a rajzokból álló kiállítás februárban több városi iskolában látható lesz, többek között a Szőnyi Benjaminban, a Szent István Általános Iskolában. Kérdésünkre elmondta, az intézmény ezzel a Kárpát-medencét felölelő Székelykapuk-Zöldkapuk pályázatán vesz részt, amelynek fődíját, egy tengerparti utazás. A pályázati anyagot naplószerűen, fotókkal illusztrálva kell beadni.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Rendőrkézen a vásárhelyi sorozatbetörő

Rendőrkézen a vásárhelyi sorozatbetörő

A G.Rafaelnél tartott házkutatás során az eltulajdonított tárgyak egy részét megtalálták és azokat lefoglalták. Kezdeményezik előzetes letartóztatását. Képekkel!
Készülnek a vásárhelyi Ifjúsági Európa-bajnokságra

Készülnek a vásárhelyi Ifjúsági Európa-bajnokságra

Tavaszra befejeződnek a fejlesztések és felújítások. 33x33 méteres bemelegítő medence is épült. Önkéntes segítők jelentkezését várják
Elindult az egyetemi tanév is

Elindult az egyetemi tanév is

Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
Suli buli

Suli buli

Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 37. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.
 
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama
Elindult a nyár utolsó nagy bulifolyama Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok.
 
Tanévi menetrend 2023/2024
Tanévi menetrend 2023/2024 Hosszú lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tanév – az eddigiektől eltérően - egy héttel tovább tart.