SportKiesett a HFC az NBIII-ból

2021. június 2., szerda
 
Kiesett a HFC az NBIII-ból

Faramuci helyzetben lépett pályára az NB III-as labdarúgó-bajnokság szezonzáróján a HFC. A győzelem minimális követelmény volt, ám benne volt a pakliban, hogy az üdvösséghez ez is kevés lesz.

 

 

 

 

 


Nehéz helyzetből várhattuk a Dunaújváros elleni mérkőzést vasárnap az NB III-as bajnokság utolsó szezonbeli fordulójában. Nem volt kérdés, hogy nyernünk kell, ám tudtuk, hogy ez is kevés lehet ahhoz, hogy kivívjuk a bennmaradást. A Dunaújváros számára ugyanakkor komolyabb tét nélküli volt az összecsapás, ők az előző játéknapon már bebiztosították bennmaradásukat.

Ennek ellenére nem feltartott kézzel érkeztek Vásárhelyre, erős összeállításban léptek pályára és harcos teljesítménnyel rukkoltak elő. Szerencsére védelmünk javarészt masszívnak bizonyult, igaz volt olyan is, amikor a kapufa is a segítségünkre sietett. Az első félidőben nem sikerült sok helyzetet kialakítani, a fordulás után viszont valamelyest változott a játék képe. A 64. percben Molnár Ádin tudott vezetést szerezni és ezt követően is akadt néhány ígéretes helyzet, habár újabb gól nem született, a lefújáskor is maradt az 1-0.

A győzelem tehát megvolt, azonban nem hibázott a Vác sem – talán voltak pillanatok, amikor bízhatunk a botlásukban, hiszen a már biztos kieső Szegedi VSE szerzett vezetést, a fordulás után viszont egyenlített a Vác, a 62 minutumban pedig fordítottak is. A Szekszárd pedig szintén otthon tartotta a három pontot, a dobogós Dabas ugyan erős összeállításban játszott, mégis alulmaradtak 2-0-ra. Így aztán hiába sikerült legyőzni a Dunaújvárost, a bennmaradáshoz ez is kevés volt. Habár az NB III-as tagság sorsa nem ezen a találkozón dőlt el.

 

NB III Közép csoport, 38. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Dunaújváros 1-0 (0-0)

HFC: Weszelovszky, Huszár, Váradi, Molnár, Mezei, Orosz, Ludánszki, Katona, Forró, Tapiska, Bojtos
Csere: Kandó, Zahorán, Tóth J., Gyüre, Povázsai, Bata, Orovecz, Kemény, Rau
Edző: Bacsa Zsolt

Vásárhelyi gólszerző: Molnár Ádin

 

 

Nyilatkozat: „Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Maximálisan betartották azokat a taktikai dolgokat, amiket kértem tőlük. Megérdemelten nyertük meg a mérkőzés, sajnos ez a bennmaradáshoz kevés volt. Tudtuk, hogy nem a saját kezünkben van a sorsunk, de bíztunk benne, hogy bennmaradunk, nem így történt. Ez sajnos nem az elmúlt két meccsen dőlt el.”

 
 
VH-Szeri Csaba
 

Olvassa el ezt is!

Újabb félmilliárd kórházfejlesztésre

Újabb félmilliárd kórházfejlesztésre

A Szakrendelőre épülő két emelet mellett, új eszközök segítik majd a gyógyítást, de hamarosan kibővül a vásárhelyi kórház ellátási köre is.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 29. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 29. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
A SZIN zárja a fesztiválnyarat újra

A SZIN zárja a fesztiválnyarat újra

Hamarosan a fellépők listája is nyilvánosságra kerül, az azonban már most biztos, hogy a SZIN árain nem emelnek.
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Ősszel rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokat, valamint lesz Juhásztalálkozó is.
 

És ezt már olvasta?

Családi események 2021. 30. hét
Családi események 2021. 30. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 
Bízzunk az állatok megérzéseiben
Bízzunk az állatok megérzéseiben Gyanúsnak kell tekinteni például, ha a csirkék ahelyett, hogy csipegetnék élelmüket, a fák tetejére repülnek, a varangyos békák pedig csoportosan vonulni kezdenek.

 
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon? Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.
 
Hűségért kedvezményes illúzió
Hűségért kedvezményes illúzió Azt is tudják, mi az alsógatyánk mérete, cserébe sokszor azt a terméket kapja, amit egy szimpla leárazás eredményeként egyébként is megkapna.
 
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot!
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot! Évente közel 1000 melanomás megbetegedést regisztrálnak hazánkban. Köztudott, hogy az UV sugárzás nagymértékben növeli a betegség kialakulásának lehetőségét.
 
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.