SportKiesett a HFC az NBIII-ból

2021. június 2., szerda
 
Kiesett a HFC az NBIII-ból

Faramuci helyzetben lépett pályára az NB III-as labdarúgó-bajnokság szezonzáróján a HFC. A győzelem minimális követelmény volt, ám benne volt a pakliban, hogy az üdvösséghez ez is kevés lesz.

 

 

 

 

 


Nehéz helyzetből várhattuk a Dunaújváros elleni mérkőzést vasárnap az NB III-as bajnokság utolsó szezonbeli fordulójában. Nem volt kérdés, hogy nyernünk kell, ám tudtuk, hogy ez is kevés lehet ahhoz, hogy kivívjuk a bennmaradást. A Dunaújváros számára ugyanakkor komolyabb tét nélküli volt az összecsapás, ők az előző játéknapon már bebiztosították bennmaradásukat.

Ennek ellenére nem feltartott kézzel érkeztek Vásárhelyre, erős összeállításban léptek pályára és harcos teljesítménnyel rukkoltak elő. Szerencsére védelmünk javarészt masszívnak bizonyult, igaz volt olyan is, amikor a kapufa is a segítségünkre sietett. Az első félidőben nem sikerült sok helyzetet kialakítani, a fordulás után viszont valamelyest változott a játék képe. A 64. percben Molnár Ádin tudott vezetést szerezni és ezt követően is akadt néhány ígéretes helyzet, habár újabb gól nem született, a lefújáskor is maradt az 1-0.

A győzelem tehát megvolt, azonban nem hibázott a Vác sem – talán voltak pillanatok, amikor bízhatunk a botlásukban, hiszen a már biztos kieső Szegedi VSE szerzett vezetést, a fordulás után viszont egyenlített a Vác, a 62 minutumban pedig fordítottak is. A Szekszárd pedig szintén otthon tartotta a három pontot, a dobogós Dabas ugyan erős összeállításban játszott, mégis alulmaradtak 2-0-ra. Így aztán hiába sikerült legyőzni a Dunaújvárost, a bennmaradáshoz ez is kevés volt. Habár az NB III-as tagság sorsa nem ezen a találkozón dőlt el.

 

NB III Közép csoport, 38. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Dunaújváros 1-0 (0-0)

HFC: Weszelovszky, Huszár, Váradi, Molnár, Mezei, Orosz, Ludánszki, Katona, Forró, Tapiska, Bojtos
Csere: Kandó, Zahorán, Tóth J., Gyüre, Povázsai, Bata, Orovecz, Kemény, Rau
Edző: Bacsa Zsolt

Vásárhelyi gólszerző: Molnár Ádin

 

 

Nyilatkozat: „Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Maximálisan betartották azokat a taktikai dolgokat, amiket kértem tőlük. Megérdemelten nyertük meg a mérkőzés, sajnos ez a bennmaradáshoz kevés volt. Tudtuk, hogy nem a saját kezünkben van a sorsunk, de bíztunk benne, hogy bennmaradunk, nem így történt. Ez sajnos nem az elmúlt két meccsen dőlt el.”

 
 
VH-Szeri Csaba
 

Olvassa el ezt is!

Újabb félmilliárd kórházfejlesztésre

Újabb félmilliárd kórházfejlesztésre

A Szakrendelőre épülő két emelet mellett, új eszközök segítik majd a gyógyítást, de hamarosan kibővül a vásárhelyi kórház ellátási köre is.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
A SZIN zárja a fesztiválnyarat újra

A SZIN zárja a fesztiválnyarat újra

Hamarosan a fellépők listája is nyilvánosságra kerül, az azonban már most biztos, hogy a SZIN árain nem emelnek.
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Ősszel rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokat, valamint lesz Juhásztalálkozó is.
 

És ezt már olvasta?

Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk
Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk Mindenki ismerte a hangját ebben az országban. Mindig tudta úgy fordítani a szót, hogy a feloldás, a harmónia az öröm felé menjen, az élet felé, afelé, ahogy érdemes.
 
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021 Ebben az évben is kitüntették azokat, akik tavaly bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. A díjazottak névsora.
 
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022 A hamarosan kezdődő iskolai nyári vakációra készülés mellett is érdemes megnézni, hogyan alakul a 2021 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Ó!divat - Öltözködés a 20. században
Ó!divat - Öltözködés a 20. században A kiállításon az érdeklődők megismerhetik, miként változott a divat az elmúlt száz esztendőben, és ez hogyan jelent meg a mindennapi viseletben.
 
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra A június 7-vel kezdődő héten az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Csongrád-Csanád megyében egyelőre csak a vízközeli területen és az agglomerációban végez légi szúnyogírtást.
 
Jó tanulók és remek sportolók
Jó tanulók és remek sportolók Idén két vásárhelyi sportoló kapott 'Magyarország jó tanulója, jó sportolója' címet. Azok a diákok nyerhetik el, akik az előző tanévben kimagasló tanulmányi és sportteljesítményt nyújtottak.
 
Három az egyben
Három az egyben Ismét nagy átalakításon mennek át Hódmezővásárhely kulturális intézményei. Ősztől egy nagy költségvetési szerv jön létre. Létszámleépítésről nincs információ.