SportKiesett a HFC az NBIII-ból

2021. június 2., szerda
 
Kiesett a HFC az NBIII-ból

Faramuci helyzetben lépett pályára az NB III-as labdarúgó-bajnokság szezonzáróján a HFC. A győzelem minimális követelmény volt, ám benne volt a pakliban, hogy az üdvösséghez ez is kevés lesz.

 

 

 

 

 


Nehéz helyzetből várhattuk a Dunaújváros elleni mérkőzést vasárnap az NB III-as bajnokság utolsó szezonbeli fordulójában. Nem volt kérdés, hogy nyernünk kell, ám tudtuk, hogy ez is kevés lehet ahhoz, hogy kivívjuk a bennmaradást. A Dunaújváros számára ugyanakkor komolyabb tét nélküli volt az összecsapás, ők az előző játéknapon már bebiztosították bennmaradásukat.

Ennek ellenére nem feltartott kézzel érkeztek Vásárhelyre, erős összeállításban léptek pályára és harcos teljesítménnyel rukkoltak elő. Szerencsére védelmünk javarészt masszívnak bizonyult, igaz volt olyan is, amikor a kapufa is a segítségünkre sietett. Az első félidőben nem sikerült sok helyzetet kialakítani, a fordulás után viszont valamelyest változott a játék képe. A 64. percben Molnár Ádin tudott vezetést szerezni és ezt követően is akadt néhány ígéretes helyzet, habár újabb gól nem született, a lefújáskor is maradt az 1-0.

A győzelem tehát megvolt, azonban nem hibázott a Vác sem – talán voltak pillanatok, amikor bízhatunk a botlásukban, hiszen a már biztos kieső Szegedi VSE szerzett vezetést, a fordulás után viszont egyenlített a Vác, a 62 minutumban pedig fordítottak is. A Szekszárd pedig szintén otthon tartotta a három pontot, a dobogós Dabas ugyan erős összeállításban játszott, mégis alulmaradtak 2-0-ra. Így aztán hiába sikerült legyőzni a Dunaújvárost, a bennmaradáshoz ez is kevés volt. Habár az NB III-as tagság sorsa nem ezen a találkozón dőlt el.

 

NB III Közép csoport, 38. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Dunaújváros 1-0 (0-0)

HFC: Weszelovszky, Huszár, Váradi, Molnár, Mezei, Orosz, Ludánszki, Katona, Forró, Tapiska, Bojtos
Csere: Kandó, Zahorán, Tóth J., Gyüre, Povázsai, Bata, Orovecz, Kemény, Rau
Edző: Bacsa Zsolt

Vásárhelyi gólszerző: Molnár Ádin

 

 

Nyilatkozat: „Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Maximálisan betartották azokat a taktikai dolgokat, amiket kértem tőlük. Megérdemelten nyertük meg a mérkőzés, sajnos ez a bennmaradáshoz kevés volt. Tudtuk, hogy nem a saját kezünkben van a sorsunk, de bíztunk benne, hogy bennmaradunk, nem így történt. Ez sajnos nem az elmúlt két meccsen dőlt el.”

 
 
VH-Szeri Csaba
 

Olvassa el ezt is!

Újabb félmilliárd kórházfejlesztésre

Újabb félmilliárd kórházfejlesztésre

A Szakrendelőre épülő két emelet mellett, új eszközök segítik majd a gyógyítást, de hamarosan kibővül a vásárhelyi kórház ellátási köre is.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 29. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 29. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
A SZIN zárja a fesztiválnyarat újra

A SZIN zárja a fesztiválnyarat újra

Hamarosan a fellépők listája is nyilvánosságra kerül, az azonban már most biztos, hogy a SZIN árain nem emelnek.
Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Megvan a háromnapos kiállítás idei dátuma

Ősszel rendezik meg az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napokat, valamint lesz Juhásztalálkozó is.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.