Kultúra, oktatásKiállítás nyílt a vásárhelyi fotóklub évfordulójára

2019. október 7., hétfő
 
Kiállítás nyílt a vásárhelyi fotóklub évfordulójára

2014-ben új fejezet kezdődött Hódmezővásárhely vizuális művészeti életében, ugyanis 10 taggal létrejött a Lucien Hervé Kamera Klub. Az egyik ötletgazda és alapító tag a Vásárhelyi Hírek főszerkesztője volt. Az alapítók nagy része fotóművész, illetve Vásárhely kulturális életének aktív tagja volt. A Kamera Klub elnöke Dömötör Mihály fotóművész lett.

 

 

A Vásárhelyi Hírek archív felvételén az alakuló ülés 2014. július 10-én.

 

 


A társaság a nagy előd hitvallását tűzte zászlajára: miszerint egy jó fotó nem csak emlékeztetőül szolgál, de a nézők képzelőerejét is felkelti.  

A fennállásábak ötéves évfordulójára október 5-én a Legjobb képeink címmel nyílt kiállítása a Lucien Hervé Kamera Klubnak a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ első emeletén. A társaság 17 legaktívabb tagjának összesen 42 fényképét október 25-ig lehet megcsodálni.

 

Az első bemutatkozó kiállításhoz hasonlóan ez a mostani is a  Bessenyei Ferenc Művelődési Központban kapott helyet. Ezzel a tárlattal méltó módon tudunk megemlékezni az eltelt öt esztendőről- hangsúlyozta Dömötör Mihály, a Lucien Hervé Kamera Klub elnöke. Az elmúlt évek során a klub tagjai rendszeresen részt vettek országos pályázatokon, megismertették munkáikat a környéken és a fővárosban élőkkel, valamint a létszámuk is folyamatosan bővült. 

 

Dömötör Mihály kiemelte: aki szeretne magasabb szintre lépni a fotográfiában, annak érdemes volt és ezután is érdemes lesz a klubhoz csatlakoznia. Majd hozzátette: a tagok képesek megtalálni a megszokottban a különlegeset, mondanivalójukat pedig érdekes látványban megmutatni, vagy a direkt látványt átalakítva tárni az érdeklődők elé. A mostani kiállításon a konkrét táj- és emberábrázolások mellett olyan elvont témák is felfedezhetők, mint a Tornyai János által megfogalmazott nagy sömmi.  

 

A klub legakítvabb tagjainak legjobb képeiből összeállított válogatás október 25-ig tekinthető meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ  első emeletén.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyen nem jött be? - Szegeden szeptembertől elindul!

Vásárhelyen nem jött be? - Szegeden szeptembertől elindul!

Idén már el sem indult az elsőévesek képzése a Metropol Egyetem Vásárhelyre hívott kihelyezett tagozatán. Az SZTE viszont elindítja a turizmus-vendéglátás közgazdász képzést.
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez

Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez

A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
Oroszlán élt Vásárhely környékén

Oroszlán élt Vásárhely környékén

Egy különleges, mondhatni szenzációs bizonyíték került elő éppen két éve. Veszély leselkedhetett a mai Vásárhely területén és környékén élőkre.

Teszt

Teszt
 

És ezt már olvasta?

Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.
 
Értékes kettős siker
Értékes kettős siker Az NB I/B 19. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ellen lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőttcsapata. Nem is akárhogy!
 
Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.