
















A Corvin Napról sokan fognak beszélni, hiszen most volt az első alkalom, hogy kiszakadva a kertvárosi iskolaépületből, a Városház utcai új helyükön, a Fekete Sasban és a Kossuth téren zajlott.
Fotó: VH
A Fekete Sas nagytermében azt mondta az egyik fiú, estére már a haverjai is tudni fognak a mai napról. Ebben nem lenne semmi különös, ha nem egy marseilles-i diák mondta volna, francia barátaira utalva. Az egyébként angolul is jól beszélő diák, egyike annak a hat francia eladó tanulónak, akik Hódmezővásárhelyre jöttek egyhónapos gyakorlatra. Ami egy hét múlva le is telik, és ahogy a Vásárhelyi Híreknek megjegyezte, jópofa emlék lesz a Corvin, eseményekkel teli hagyományos iskolanapja. Élmény pedig volt bőven!
Mint a galériában a képeinken is látható, a reggeli bevásárlásra induló nyugdíjasok némi megrökönyödéssel, vagy…talán irigykedéssel, nézték ahogy a Kossuth teret gördeszkások, lábtengósok veszik birtokba.
Közben a Fekete Sasban másféle, mondhatnánk jóval kifinomultabb sürgés-forgás volt, hiszen terítési bemutatóra készültek a vendéglátós diákok. Kifejezetten díszétkezésekhez szervíroztak. Volt erdélyi, esküvői, sőt monte carloi kaszinóhangulatot idéző asztal. Két 11/2-es tanuló, Vágó Judit és Aradi Dávid (képünkön) húsvéti ünnep hangulatot kreáltak a terítékkel, mint mondták tudatosan nem rikító, hanem finom pasztell színeket választottak. Az egyediséget fokozták azzal, hogy a tányéron a szalvéta inget formázott. Vágó Judit elárulta a titkot, ahogy a vendég a kezébe veszi, nem kell vele vesződni, egyből szétnyílik. Ha már vendégről és vesződésről volt szó, megkérdeztük, a gyakorlat során volt-e már kekeckedő vendéggel dolguk? Vágó Judit megjegyezte, jól tűri a konfliktusokat, inkább mint nő kapott már megjegyzéseket. Aradi Dávid egy pizzériában van gyakorlaton, ami azért már egy étteremnél „keményebb” hely tud lenni, főként ha még egyesek alkalomadtán készakarva rá is szállnak, de mint mondja egy idő után már nem zavarja.
A pincérek mellett, a szakácsok, cukrászok kevésbé vannak rivaldafényben, bár egy jó vendéglátóhelyen szinte rajtuk múlik a legtöbb. Ezt a Corvin iskolanapján a diákok pompás torták bemutatójával bizonyították. Mindenesetre „nem volt fair” a vendégeknek, például a Vásárhelyi Hírek tudósítójának megmutatni a süteménycsodákat, majd összeszedni és visszavinni a konyhába, meghagyva nekünk az illúziót. Aztán végül hogy kik azok a szerencsések akik ehetnek belőle? Arról senki nem beszélt!
Magáról a Corvin Napról viszont sokan fognak beszélni, hiszen most volt az első alkalom, hogy kiszakadva a kertvárosi iskolaépületből, a Városház utcai új helyükön, a Fekete Sasban, na és a Kossuth téren, szinte az egész város előtt zajlott a szakmai és szórakoztató programok sokasága. Valószínű ezzel a HISZK Corvin Mátyás iskola eddig is hagyományos iskolanapja, újabb hagyományokkal gazdagodott.