SportKevésen múlott a győzelem

2024. január 6., szombat
 
Kevésen múlott a győzelem

Elkezdődött 2024 az NB I/B Zöld csoportjában, ami egyben az alapszakasz visszavágóinak sorozatát is jelenti.

 

 

 

 

 

A Vásárhelyi Kosársuli szeptemberben szoros meccset játszott a Győr vendégeként, most a Hódtói Sportcsarnokban még szorosabbat – ezúttal túlórában dőlt el az, hogy ki nyitja győzelemmel az évet.

 

A szezon első fordulójában, Győrben a hazaiak jó utolsó negyeddel 99-86-ra verték a 35. percig remekült helytálló Kosársulit. Azóta eléggé máshogy alakult a két csapat útja, hiszen a mostani találkozó előtt a győriek 9 győzelemmel és 4 vereséggel a 4. helyen álltak a tabellán, míg a vásárhelyiek 4 győzelemmel és 9 vereséggel a 11. helyet foglalták el. Lógár Bence együttese ráadásul október vége óta mindössze egyszer kapott ki, úgyhogy nem volt egyszerű dolga az ezúttal Knyurt és Pinnyeyt is nélkülözni kényszerülő Kosársulinak.

 

Ennek ellenére remekül, 7-0-s rohammal kezdett a vásárhelyi csapat, a Győr a 4. perc végéig pontot sem tudott szerezni. A Kosársuli jól védekezett, a támadásokat a triplákat leszámítva jól használta ki, a győriek viszont abszolút nem találták a játékukat és a dinamikájukat, így a 10. percben már 12 pontra rúgott a különbség (19-7). A negyedet Bohunicky hármasa zárta (19-10).

 

A második tíz perc elején az ősszel is remeklő Bakon vette a hátára a vendégeket, neki köszönhetően többször is visszajött öt ponton belülre a vendégcsapat. A Kosársuliból Baloghot nem lehetett megállítani, helyenként egészen extra magasságokig repült, a pontjai mellett pedig a lepattanókat is gyűjtötte, és hamar dupla-duplát ért el. A negyed közepe és második fele Kelemenről és Kámán Bálintról is szólt, no meg arról, vajon a Kosársuli vezetni tud-e a félidőben úgy, hogy egyetlen triplát sem értékesít az első két játékrészben. Nem tudott, Hágen az utolsó előtti másodpercben ugyanis dobott egy hármast, amivel először volt az előny a Győrnél (37-38 a nagyszünetben).

 

A pihenőt követően adódott a kérdés, hogy mikor törhet meg a jég a triplákat illetően – végül a 24. percig kellett várni, Borbáth javította a 18/0-s csapatmutatót. A legjobbkor jött, a vendégek ugyanis öt pontra húztak el eddigre, cserébe Borbáth lendületben maradt, és a 25. perc végén már a Kosársulié volt az előny (51-46). A negyed második felében fej-fej mellett haladt a két csapat, majd ismét Borbáth volt az, aki elmozdította az állást (56-53 a 30. perc végén).

 

A negyedik negyed három győri kosárral kezdődött, majd két fantasztikus Balogh-zsákolással folytatódott. Mindkettőre volt válasza a vendégcsapatnak, Bakon és Kámán Bálint triplája hét pontra növelte az előnyüket a 34. percre (60-67), ám a Kosársuli sem maradt adós, Bálint és Borbáth hármasával hamar visszajött döntetlenre. Bálint újabb hármasa után időt kért a Győr (73-70, 38. perc), ám egészen az utolsó perc elejéig nem tudtak betalálni – amikor már-már úgy tűnt, a Kosársuli eldöntheti a meccset, Hágen süllyesztett el egy hármast. A hátralévő időben mindkét csapat támadhatott a győzelemért, ám a Győr eladta a labdát, a legvégén pedig Balogh dobása kipattant a gyűrűről, így 73-73-ról jöhetett a hosszabbítás.

 

Ahol aztán a Győr végig vezetve kontrollálta a játékot. Hágen két kulcsfontosságú kosara után 78-73-ra léptek el, majd ugyan Kelemen két -hármassal válaszolt (79-80), a 44. percben Kámán Bálint lemásolta ezt, hét pontra növelte az előnyt, és lényegében eldöntötte a meccset (79-86). Az utolsó percben mindent megpróbál a Kosársuli, nagyot küzdött, ám végül 89-84-re kikapott.

A fordulatos meccs legeredményesebbje Balogh lett (24 pont, 13 lepattanó), Kelemen is dupla-dupláig jutott (16 pont, 11 lepattanó), a Győrnél Bakon 23 pontot szórt.

 

NB I/B Zöld csoport, 14. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Agrofeed UNI Győr 84-89 (19-10, 18-28, 19-15, 17-20, 11-16)

Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: dr. Varga, Borgula, Drenyovszki

Kosársuli: Borbáth 22/15, Balogh 24, Kass 6, Bálint 16/6, Kelemen 16/6
Csere: Bősz -, Megyesi -, Kruzslicz –
Edzőpáros: Utasi Gábor, Saša Vejinović 

Győr: Friedl -, Kámán B. 18/9, Kámán K. 7/3, Bohunicky 7/3, Hágen 18/12
Csere: Bakon 23/12, Garancz 8, Horváth 8, Várszegi –
Edzőpáros: Lógár Bence, Léránt Gábor

 

Utasi Gábor: „Izgalmas, jó meccset játszottunk. Nüanszokon múlt a győzelem, például a bedobott hárompontosokon. Nagyot küzdöttünk, sajnos a Győr ellen ez kevés volt.”


Az U20-asok 37-26-os félidő után 75-60-ra győztek, így jelenleg a 3. helyen állnak a tabellán. A meccs legeredményesebbje a 27 ponttal és 22 lepattanóval dupla-duplázó Megyesi volt.

Folytatás jövő szombaton a Pénzügyőr vendégeként.

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Sokéves munka eredménye

Sokéves munka eredménye

A magas színvonalú szakmai munka alapján Minősített Könyvtár címet kapott a Németh László Városi Könyvtár és Pósa Lajos Gyermekkönyvtár.
Megújult szociális bérlakások Vásárhelyen

Megújult szociális bérlakások Vásárhelyen

A Dobó-, Bibó-, Janáky utcák által határolt területen 8 épületben 118 db önkormányzati szociális bérlakás komplett felújítása befejeződött.
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben

Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben

Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
Ismét régi fény/lés/ében az Emlékpont

Ismét régi fény/lés/ében az Emlékpont

Bejezték az Emlékpont felújítását, pontosabban az erősebb szelekre érzékeny homlokzat javítását. A tükröződő homlokzat ismét elvakítja az autósokat.
 

És ezt már olvasta?

Bűnbandát számolt fel a rendőrség
Bűnbandát számolt fel a rendőrség Egy négytagú vásárhelyi banda éveken át kényszeríett prostitúcióra nőket. Egy kávézót is üzemeltetett. Egy idős férfit ház körüli munkákra kényszerítették.
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra
Idén két újabb név került a dicsőség falra A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024
Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024 Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
 
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
 
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik.
5 éve írtuk - ...mind hősök vagyunk, csupán a forma változik. A vásárhelyi-mártélyi Risztov Évát a köztudat egyfajta hősként kezelte, a már visszavonult sportoló most őszintén mesél gyermekkora és az élsport szövevényes kapcsolatáról.
 
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
 
Vásárhelyen is kedvelik őket
Vásárhelyen is kedvelik őket Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.