SportKettős győzelem a nyugati végeken

2021. március 1., hétfő
 
Kettős győzelem a nyugati végeken

Kemény meccsek az ország nyugati felében, de soha rosszabb napot: U20-asaink is hozták a kötelezőt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Azok után, hogy szerdán még a Hódtói Sportcsarnokban játszottunk dupla győzelmet hozó meccseket a Tiszaújvárossal, 48 órával később már az ország nyugati felében, Sopronban, a Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnokban léptünk pályára. Mivel vészesen közeledik a március végi zárás, mind a bajnoki címért küzdő U20-as, mind a minél előkelőbb felsőházi rájátszásbeli pozícióért hajtó felnőttcsapatunk számára fontos volt, hogy esélyeshez méltó módon (a soproni fiatalok a 8., a felnőttek a 10. helyen állnak a tabellán, szemben a mi két 2. pozíciónkkal) sikert arasson - ez össze is jött.

 

U20-asaink már az első öt percben eldöntötték az érdemi dolgokat, hisz a végül dupla-dupláig jutó Acimovic vezetésével 15-0-val rohanták le a soproniakat. A hazaiak próbálták összekapni magukat, de az elején összeszedett hátrányukat nem tudták csökkenteni, a mieink koncentrált, összeszedett játékkal egyre inkább megléptek, és a második negyedben előbb húsz, a harmadik negyedben majd' harminc pontra növelték a különbséget. A vége 92-63-as győzelem lett, úgy, hogy Tóth Tamás kilenc játékosnak is legalább 15 percnyi játékidőt adott. Ideiglenesen átvettük a vezetést a bajnokságban, amit a szombati Budafok-Újpest rangadó eredményének függvényében akár megtarthatunk a forduló legvégén is!

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 22. forduló:

SMAFC-Vásárhelyi Kosársuli 63-92 (11-20, 17-28, 16-22, 19-22)

Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Hernicz, Buzai


 

Felnőttcsapatunk a novemberi, vásárhelyi találkozóval (92-61-re nyertünk akkor) ellentétesen szoros csatában harcolt meg a győzelemért, de ez várható is volt, hisz a soproniak az utóbbi hetekben abszolút összeálltak, és hazai környezetben az Újpestet és a Ceglédet is rendesen megszorongatták. 

 

Kihasználtuk azt, hogy a soproniak kissé az öltözőben ragadtak és jól kezdtünk, a 6. percben már 17-6-ot mutatott az eredményjelző a mi javunkra, mindezt úgy, hogy hat különböző játékosunk szerzett kosarat. A negyed vége azonban a soproniaké volt, egy 8-0-s rohamnak köszönhetően közelebb zárkóztak, és abszolút partiba kerültek (16-20 az első tíz perc után).

 

A második negyedben pedig teljesen fordult a kocka, hisz nálunk jött néhány hiba támadásban, míg a soproniak megtalálták az extra dobóformájukat - hat perc alatt öt triplát süllyesztettek el a gyűrűnkben, kétszer időt is kellett kérnie Tóth Tamásnak. A 18. percben, Kovács kettesénél már kilenccel ment a vendéglátó (39-30), ám az első negyedhez hasonló, csak épp fordított forgatókönyv alapján Rostás kosaraival, majd Molnár hármasával redukáltuk a különbséget. A szünetre így is a Sopron mehetett előnnyel (41-37).

 

A pihenőt követően fokozatosan javult a támadójátékunk és a védekezést is szorosabbra fogtuk, előbb a tíz védőlepattanóval és dupla-duplával záró Varga Ákos két hárompontosa késztette időkérésre Meszlényi Róbertet (45-45 a 24. percben), majd egy mindkét oldalon hibákkal, faultokkal és büntetőkkel tarkított szériát zártunk le gyors egyéni villanásokkal és jó palánk alatti betörésekkel. A 28. percben magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, átvettük a vezetést és ki sem adtuk többször a kezünkből.

 

A zárónegyed 60-57-es Kosársuli-fórral kezdődött, ez az aprócska előny egészen sokáig tartott - nálunk Rostás és Molnár kettesei törték meg az ellenfél védekezését, a soproniakat Simon triplája tartotta meccsben az utolsó öt percre (64-68). Két jó támadással, szerzett labdával és soproni hibákkal az utolsó másfél percnek plusz nyolccal mentünk neki, s ugyan innen visszajött háromra a hazai csapat, Molnár közelije, majd Pavlovic triplája eldöntötte a győzelem sorsát. Kemény, izzasztó csatában 79-71-re nyertünk, így továbbra is őrizzük a Cegléd mögötti 2. helyünket!

 

NB I/B Zöld csoport, 22. forduló:

SMAFC-Vásárhelyi Kosársuli 71-79 (16-20, 25-17, 16-23, 14-19)

Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Horváth, Esztergályos, Benedek


Sopron: Márkus 18/9, Papp 7/3, Simon 7/3, Bakk 14/6, Kovács 12
Cserék: Czukor 11/3, Szegedi 2, Heiszenberger -
Vezetőedző: Meszlényi Róbert

Kosársuli: Molnár 18/3, Varga Á. 11/9, Bálint 16, Pavlovic 8/3, Rostás 9
Cserék: Acimovic 6, Varga Z. 9, Megyesi 2 
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

 

Tóth Tamás: "Küzdelmes, kiélezett, olykor hullámzó derbit nyertünk meg. Számomra rendkívül szimpatikus társaság ez a soproni, hiszen kíméletlen pechszéria dacára sem panaszkodtak egyszer sem, óriási sportemberek a szememben, amin átmentek a szezon során, senkinek sem kívánom. Győzni jöttünk ide, de ezért kőkeményen meg kellett dolgoznunk talán a rutinunk és a hosszabb kispadunk döntött. Boldogok és büszkék vagyunk ma este, de szerénynek kell maradnunk, mert mi egy kis csapat vagyunk. Kitartást kívánok a soproni barátaimnak és emelem kalapom a csapatom előtt!"

 

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Új trend a dupla menetrend

Új trend a dupla menetrend

Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
Könnyes szemmel rabolt

Könnyes szemmel rabolt

A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak

Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak

Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
Régészek a nyomvonalon

Régészek a nyomvonalon

A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.