SportKét magabiztos és nagyarányú győzelem

2014. április 28., hétfő
 
Két magabiztos és nagyarányú győzelem

Az NBII Dél-kelet csoport szombati mérkőzésén a HLKC Felnőtt csapata hazai pályán fogadta a Túrkeve VSE-Lechler csapatát.

 

 

 


Áncsán István ügyvezető szerint, azzal a tudattal léptek pályára, hogy a dobogóért folytatott versenyfutásban kizárólag a győzelem lehet elfogadható eredmény.

A mérkőzést kicsit visszafogottan kezdték, kifejezetten jó periódusokat bosszantó hibák követték, ezért jelentős előnyt nem tudtak kiharcolni a jól küzdő vendégcsapat ellen.

A második félidőre egy teljesen más felfogású vásárhelyi csapat futott ki, egy pillanatnyi esélyt sem adtak ellenfelüknek. Védekezésük, és Kothencz nagyban feljavuló kapusteljesítménye biztos alapot adott a csapatnak. A mérkőzésen több játéklehetőséget kaptak a HLKC fiatal, junior-korú játékosai is.


Győzelmükkel továbbra is nyílt a dobogós helyekért folyó harc, de a hátralevő Kistelek, Szarvas, KSI elleni mérkőzésükön már nem veszthetnek pontot.

 

NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt bajnokság
Hódtói Sportcsarnok – 200 néző


Hódmezővásárhelyi LKC – Túrkeve VSE-Lechler 35-20 (16-12)

 

Játékvezetők: Hirth György, Őry István
Versenybíró: Vörös Bálint

HLKC: Kothencz – Hegyi V.5, Németh 2, Török B. 3, Tószegi 7, Hegyi D. 6, Mészáros 3, Cs: Tóth (k), Szabó 2, Sajtos 3, Blaskovics G. 1, Becsei, Török M. 1, Fürcht 1, Krumesz 1
Túrkeve: Kocsis (k), Sörös (k), Kovács B. 1, Kovács E. 4, Nyitrai 4, Rácz 1, Sass 5, Szűcs 3, Nyakó 2,Tarsoly, Takács, Ozsváth

 

Gaál Adrienn edző: “Az első félidő lassú játéka után, a szünetben pontosítottunk és két sebességgel feljebb kapcsoltunk. Így már nem volt kérdéses a végeredmény. Mindenkinek tudtam lehetőséget adni, és külön örülök, hogy fiataljaink nagyon szépen szálltak be a mérkőzésbe. Szerencsére a gólarányunkon is tudtunk javítani. Egy lépéssel közelebb kerültünk a céljainkhoz.”

 

Junior mérkőzés:
A HLKC fiataljai számítottak a mérkőzés esélyesének a bajnoki tabellán mögöttük álló túrkeveiek ellen. Ennek megfelelően a mérkőzés első percétől nyomás alatt tudták tartani ellenfelünket, és egy gólban gazdag mérkőzésen magabiztos győzelmet arattak.

NBII Dél-Kelet csoport női junior bajnokság
Hódtói Sportcsarnok – 150 néző

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Túrkeve VSE-Lechler 45-28 (19-11)

 

Játékvezetők: Hirth György, Őry István
HLKC: Áncsán- Blaskovics I. 3, Fürcht 2, Szabó 3, Klemm 13, Török M. 10, Kandó 4, Cs: Balogh (k), Bánfi (k), Földesi 4, Varga-Tóth 4, Molnár, Kovács, Bálint 1, Becsei 2
Túrkeve: Sörös (k), Ferencz (k), Nyakó 7, Ozsváth 6, Takács 6, Tarsoly 5, Csízi 1, Herczegh 1, Horváth, Nagy, Rácz, Szilágyi 2

Beslin Anikó edző: “Lendületes játékkal, szép megoldásokkal tarkított mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattunk. Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni!”

 
 
VH - Áncsán István
 

Olvassa el ezt is!

Négyes döntőbe jutott a Pick Szeged

Négyes döntőbe jutott a Pick Szeged

Bejutott a férfi kézilabda EHF Kupa négyes döntőjébe a Pick Szeged, miután vasárnap, hazai pályán legyőzte a portugál Sporting CP csapatát. Képekkel!
Ennivaló receptjeink - Sajtos stangli

Ennivaló receptjeink - Sajtos stangli

A friss süti illatokat árasztó boltot idézi csak éppen jóval az ottani áraknál olcsóbban elkészíthető ez a szenzációs, egyszerű és gyors sajtos stangli recept.
Bízzunk az állatok megérzéseiben

Bízzunk az állatok megérzéseiben

Gyanúsnak kell tekinteni például, ha a csirkék ahelyett, hogy csipegetnék élelmüket, a fák tetejére repülnek, a varangyos békák pedig csoportosan vonulni kezdenek.

Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni

Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni

Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.
 

És ezt már olvasta?

Családi események 2021. 30. hét
Családi események 2021. 30. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon? Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.
 
Hűségért kedvezményes illúzió
Hűségért kedvezményes illúzió Azt is tudják, mi az alsógatyánk mérete, cserébe sokszor azt a terméket kapja, amit egy szimpla leárazás eredményeként egyébként is megkapna.
 
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot!
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot! Évente közel 1000 melanomás megbetegedést regisztrálnak hazánkban. Köztudott, hogy az UV sugárzás nagymértékben növeli a betegség kialakulásának lehetőségét.
 
Nyolc dolog amiről ne beszélj az állásinterjún
Nyolc dolog amiről ne beszélj az állásinterjún A Vásárhelyi Hírek nem akarja elrontani a nyaralását, az érettségijét, a szakmájának megszerzését, a diplomáját még éppen nagyon kipihenő fiataloknak.
 
Az ország Imruskája 86 éves lenne
Az ország Imruskája 86 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 86 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.