SportKét magabiztos és nagyarányú győzelem

2014. április 28., hétfő
 
Két magabiztos és nagyarányú győzelem

Az NBII Dél-kelet csoport szombati mérkőzésén a HLKC Felnőtt csapata hazai pályán fogadta a Túrkeve VSE-Lechler csapatát.

 

 

 


Áncsán István ügyvezető szerint, azzal a tudattal léptek pályára, hogy a dobogóért folytatott versenyfutásban kizárólag a győzelem lehet elfogadható eredmény.

A mérkőzést kicsit visszafogottan kezdték, kifejezetten jó periódusokat bosszantó hibák követték, ezért jelentős előnyt nem tudtak kiharcolni a jól küzdő vendégcsapat ellen.

A második félidőre egy teljesen más felfogású vásárhelyi csapat futott ki, egy pillanatnyi esélyt sem adtak ellenfelüknek. Védekezésük, és Kothencz nagyban feljavuló kapusteljesítménye biztos alapot adott a csapatnak. A mérkőzésen több játéklehetőséget kaptak a HLKC fiatal, junior-korú játékosai is.


Győzelmükkel továbbra is nyílt a dobogós helyekért folyó harc, de a hátralevő Kistelek, Szarvas, KSI elleni mérkőzésükön már nem veszthetnek pontot.

 

NBII Dél-Kelet csoport női felnőtt bajnokság
Hódtói Sportcsarnok – 200 néző


Hódmezővásárhelyi LKC – Túrkeve VSE-Lechler 35-20 (16-12)

 

Játékvezetők: Hirth György, Őry István
Versenybíró: Vörös Bálint

HLKC: Kothencz – Hegyi V.5, Németh 2, Török B. 3, Tószegi 7, Hegyi D. 6, Mészáros 3, Cs: Tóth (k), Szabó 2, Sajtos 3, Blaskovics G. 1, Becsei, Török M. 1, Fürcht 1, Krumesz 1
Túrkeve: Kocsis (k), Sörös (k), Kovács B. 1, Kovács E. 4, Nyitrai 4, Rácz 1, Sass 5, Szűcs 3, Nyakó 2,Tarsoly, Takács, Ozsváth

 

Gaál Adrienn edző: “Az első félidő lassú játéka után, a szünetben pontosítottunk és két sebességgel feljebb kapcsoltunk. Így már nem volt kérdéses a végeredmény. Mindenkinek tudtam lehetőséget adni, és külön örülök, hogy fiataljaink nagyon szépen szálltak be a mérkőzésbe. Szerencsére a gólarányunkon is tudtunk javítani. Egy lépéssel közelebb kerültünk a céljainkhoz.”

 

Junior mérkőzés:
A HLKC fiataljai számítottak a mérkőzés esélyesének a bajnoki tabellán mögöttük álló túrkeveiek ellen. Ennek megfelelően a mérkőzés első percétől nyomás alatt tudták tartani ellenfelünket, és egy gólban gazdag mérkőzésen magabiztos győzelmet arattak.

NBII Dél-Kelet csoport női junior bajnokság
Hódtói Sportcsarnok – 150 néző

 

Hódmezővásárhelyi LKC – Túrkeve VSE-Lechler 45-28 (19-11)

 

Játékvezetők: Hirth György, Őry István
HLKC: Áncsán- Blaskovics I. 3, Fürcht 2, Szabó 3, Klemm 13, Török M. 10, Kandó 4, Cs: Balogh (k), Bánfi (k), Földesi 4, Varga-Tóth 4, Molnár, Kovács, Bálint 1, Becsei 2
Túrkeve: Sörös (k), Ferencz (k), Nyakó 7, Ozsváth 6, Takács 6, Tarsoly 5, Csízi 1, Herczegh 1, Horváth, Nagy, Rácz, Szilágyi 2

Beslin Anikó edző: “Lendületes játékkal, szép megoldásokkal tarkított mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattunk. Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni!”

 
 
VH - Áncsán István
 

Olvassa el ezt is!

Négyes döntőbe jutott a Pick Szeged

Négyes döntőbe jutott a Pick Szeged

Bejutott a férfi kézilabda EHF Kupa négyes döntőjébe a Pick Szeged, miután vasárnap, hazai pályán legyőzte a portugál Sporting CP csapatát. Képekkel!
Magabiztos kettős győzelem Gyulán

Magabiztos kettős győzelem Gyulán

A HLKC NB II-es felnőtt és a III. osztályban szereplő ifjúsági csapatnak az őszhöz képest megerősödött gyulai csapatokat sikerült magabiztosan legyőzni!
Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal

Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal

Hódmezővásárhelyen a Kormányhivatalban veszik át a háziorvosok a koronavírus elleni vakcinát. Felmerül a kérdés, van-e összefüggés a vakcina kiadása és a bombariadó között

Gazdálkodj okosan 2021.

Gazdálkodj okosan 2021.

15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 

És ezt már olvasta?

Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.
 
Helyreállt a vasúti közlekedés
Helyreállt a vasúti közlekedés A kivitelezésben érintett vasúti pályaszakasz alkalmas lesz a Szeged—Békéscsaba vasútvonalon a 100 km/órás sebességgel történő közlekedésre.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 7. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Kettős Kosársuli győzelem Óbudán
Kettős Kosársuli győzelem Óbudán Felnőtt- és U20-as együttesünk is végletekig kiélezett, a bajnokság szempontjából nagyon értékes meccseket nyert meg a Kaszások Sportcsarnokban.
 
Még talán 3 évig így marad
Még talán 3 évig így marad Egyelőre marad a hódmezővásárhelyi Nagyállomás kissé viharvert épülete, de a következő időszakban már kezdődik a felújítás tervezése.