SportKelet Kupa - a formák felmérése

2017. május 21., vasárnap
 
Kelet Kupa - a formák felmérése

Május 20-21-én a Gyulai István Atlétikai Stadion adott otthont Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Atlétikai Bajnokságának és a több korcsoportot rajthoz állító Kelet Kupának, amely része a Szuper Liga-sorozatnak.

 

 

Képünkön balról Szűcs Noémi, Héjja Antal és Kovács Leila Debrecenben

 


Szombaton és vasárnap összesen 57 számot rendeztek, a nevezések népes mezőnyök rajthoz állását mutatták: 54 szakosztály közel 600 atlétája vett részt a kétnapos megmérettetésen. A hódmezővásárhelyi Hódiák SE. 3 atlétája utazott Debrecenbe.

 

Az első napon Kruzslicz Amira távolugrásban a 16., 100 méteren 8. helyezést ért el.

Edzője, Héjja Antal a Vásárhelyi Híreknek elmondta Kruzslicz Amira eredményét úgy érdemes mérlegelni, hogy a 2002-es születésűek együtt versenyeztek a 2003-as születésűekkel, vagyis a korcsoportjában, ezekkel az eredményeivel dobogó-közeli helyen végzett volna.   

 

A második napon két hódiákos atléta volt érdekelt: Szűcs Noémi 200 méter síkfutás 13. helyen, 400 gáton a 4. helyen végzett,

Kovács Leila gerelyhajításban 40,52 méteres dobásával 7. helyezett lett.

Héjja Antal elmondta, a Szuper-Liga sorozat versenyében a 40 méter feletti dobása biztató, ha azt is tekintetbe vesszük, hogy a Kovács Leila napi munkája mellett igyekszik az edzéstervet teljesíteni. 

Összegezve, a kétnapos debreceni verseny – amely a liga-sorozatok egyik állomása volt - jó lehetőséget adott a szabadtéri pályaidény kezdetekor a formák felmérésére.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Decathlon kosárlabda döntő állomása volt Vásárhely

Decathlon kosárlabda döntő állomása volt Vásárhely

Összesen 47 csapat versengett a győzelemért május 20-án szombaton Hódmezővásárhelyen,a Kossuth téren. Videón visszanézheti az összes meccset!
Ballagás és Sárgulás - a tradíció jegyében

Ballagás és Sárgulás - a tradíció jegyében

Május 19-án 55 végzős hallgató búcsúzott – ha nem is véglegesen – az alma matertől a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karán.
Itt a tanév további menetrendje - fontos dátumok

Itt a tanév további menetrendje - fontos dátumok

Most jön a java! Gondolják sok családban, mert itt a második félév, lehet javítani a jegyeken, elérkezik a döntés ideje, merre tovább a 8. illetve az érettségi után.
Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Múltidéző - Aranykincsek a Tornyaiban

Hat éve, 2014 januárjában mutatták be azokat a Szikáncson talált aranykincseket, amelyek abban az évben a Tornyai János Múzeum kiállítás-szenzációja lett.
 

És ezt már olvasta?

Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Botrányos közjáték a díjátadón
Botrányos közjáték a díjátadón Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
 
Véget ért a Tornyai-emlékév
Véget ért a Tornyai-emlékév Kiállításokkal, kiadványokkal és konferenciával emlékezett a közgyűjtemény  a 151 éve született névadójára. Megnyílt a Vásárhelyi Festőszimpózium kiállítása.
 
Innovációk a fürdőszobában
Innovációk a fürdőszobában Idén is csupa újdonságokkal találkozhatott az érdeklődő a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, Budapesten.