SportKelet Kupa - a formák felmérése

2017. május 21., vasárnap
 
Kelet Kupa - a formák felmérése

Május 20-21-én a Gyulai István Atlétikai Stadion adott otthont Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Atlétikai Bajnokságának és a több korcsoportot rajthoz állító Kelet Kupának, amely része a Szuper Liga-sorozatnak.

 

 

Képünkön balról Szűcs Noémi, Héjja Antal és Kovács Leila Debrecenben

 


Szombaton és vasárnap összesen 57 számot rendeztek, a nevezések népes mezőnyök rajthoz állását mutatták: 54 szakosztály közel 600 atlétája vett részt a kétnapos megmérettetésen. A hódmezővásárhelyi Hódiák SE. 3 atlétája utazott Debrecenbe.

 

Az első napon Kruzslicz Amira távolugrásban a 16., 100 méteren 8. helyezést ért el.

Edzője, Héjja Antal a Vásárhelyi Híreknek elmondta Kruzslicz Amira eredményét úgy érdemes mérlegelni, hogy a 2002-es születésűek együtt versenyeztek a 2003-as születésűekkel, vagyis a korcsoportjában, ezekkel az eredményeivel dobogó-közeli helyen végzett volna.   

 

A második napon két hódiákos atléta volt érdekelt: Szűcs Noémi 200 méter síkfutás 13. helyen, 400 gáton a 4. helyen végzett,

Kovács Leila gerelyhajításban 40,52 méteres dobásával 7. helyezett lett.

Héjja Antal elmondta, a Szuper-Liga sorozat versenyében a 40 méter feletti dobása biztató, ha azt is tekintetbe vesszük, hogy a Kovács Leila napi munkája mellett igyekszik az edzéstervet teljesíteni. 

Összegezve, a kétnapos debreceni verseny – amely a liga-sorozatok egyik állomása volt - jó lehetőséget adott a szabadtéri pályaidény kezdetekor a formák felmérésére.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Decathlon kosárlabda döntő állomása volt Vásárhely

Decathlon kosárlabda döntő állomása volt Vásárhely

Összesen 47 csapat versengett a győzelemért május 20-án szombaton Hódmezővásárhelyen,a Kossuth téren. Videón visszanézheti az összes meccset!
Ballagás és Sárgulás - a tradíció jegyében

Ballagás és Sárgulás - a tradíció jegyében

Május 19-án 55 végzős hallgató búcsúzott – ha nem is véglegesen – az alma matertől a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karán.
Bosszúból ölt

Bosszúból ölt

Már minősített emberöléssel gyanúsítja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a hódmezővásárhelyi T. Sándort.
A jövő utánpótlás reménységei

A jövő utánpótlás reménységei

Két éve a II. korcsoportos Labdarúgó Diákolimpia 5. helyén, idén viszont már a dobogó legfelső fokán végzett a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola futballcsapata.
 

És ezt már olvasta?

Gyermekrajzokon a család ünnepei
Gyermekrajzokon a család ünnepei Kihirdették a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség által kiírt gyermekrajzpályázat eredményeit a Tornyai János Múzeumban. Képekkel.
 
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

 
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén Lelkes hozzállással, remek játékkal tették le a névjegyüket a vásárhelyi diákok a Szegeden rendezett Megyei Asztalitenisz Diákolimpia döntőjén. Képekkel.
 
Lehet élezni a korcsolyát!
Lehet élezni a korcsolyát! Van, aki odavan érte, de van, aki a jeget látva azonnal nagy hasra- és fenékre esésekre asszociál. December 13-tól mindkettőről közvetlen benyomásokat lehet szerezni.
 
És mégis mozog a Föld
És mégis mozog a Föld Galileo híres - címbeli mondatát - a Németh László Gimnázium és Általános Iskola aulájában dr. Bónis Béla bizonyította be ismét egy látványos ingakísérlet prezentálásával.
 
Programok advent harmadik vasárnapján
Programok advent harmadik vasárnapján Advent harmadik vasárnapján, december 15-én a koszorú egyetlen rózsaszínű gyertyáját kell meggyújtani, mivel a rózsaszín az örömvasárnap liturgikus színe.
 
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban
Népi hagyományvilág a XX. századi irodalomban Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban.