SportKelet Kupa - a formák felmérése

2017. május 21., vasárnap
 
Kelet Kupa - a formák felmérése

Május 20-21-én a Gyulai István Atlétikai Stadion adott otthont Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Atlétikai Bajnokságának és a több korcsoportot rajthoz állító Kelet Kupának, amely része a Szuper Liga-sorozatnak.

 

 

Képünkön balról Szűcs Noémi, Héjja Antal és Kovács Leila Debrecenben

 


Szombaton és vasárnap összesen 57 számot rendeztek, a nevezések népes mezőnyök rajthoz állását mutatták: 54 szakosztály közel 600 atlétája vett részt a kétnapos megmérettetésen. A hódmezővásárhelyi Hódiák SE. 3 atlétája utazott Debrecenbe.

 

Az első napon Kruzslicz Amira távolugrásban a 16., 100 méteren 8. helyezést ért el.

Edzője, Héjja Antal a Vásárhelyi Híreknek elmondta Kruzslicz Amira eredményét úgy érdemes mérlegelni, hogy a 2002-es születésűek együtt versenyeztek a 2003-as születésűekkel, vagyis a korcsoportjában, ezekkel az eredményeivel dobogó-közeli helyen végzett volna.   

 

A második napon két hódiákos atléta volt érdekelt: Szűcs Noémi 200 méter síkfutás 13. helyen, 400 gáton a 4. helyen végzett,

Kovács Leila gerelyhajításban 40,52 méteres dobásával 7. helyezett lett.

Héjja Antal elmondta, a Szuper-Liga sorozat versenyében a 40 méter feletti dobása biztató, ha azt is tekintetbe vesszük, hogy a Kovács Leila napi munkája mellett igyekszik az edzéstervet teljesíteni. 

Összegezve, a kétnapos debreceni verseny – amely a liga-sorozatok egyik állomása volt - jó lehetőséget adott a szabadtéri pályaidény kezdetekor a formák felmérésére.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Decathlon kosárlabda döntő állomása volt Vásárhely

Decathlon kosárlabda döntő állomása volt Vásárhely

Összesen 47 csapat versengett a győzelemért május 20-án szombaton Hódmezővásárhelyen,a Kossuth téren. Videón visszanézheti az összes meccset!
Ballagás és Sárgulás - a tradíció jegyében

Ballagás és Sárgulás - a tradíció jegyében

Május 19-án 55 végzős hallgató búcsúzott – ha nem is véglegesen – az alma matertől a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karán.
Botrányos közjáték a díjátadón

Botrányos közjáték a díjátadón

Bár volt néhány méltatlankodó befütyülés, de furcsa módon tapssal fejeződött be Élthes Eszter beszéde, amelyben bejelentette visszavonja a Bessenyei-díj névhasználati jogát a várostól.
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését

A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését

A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
 

És ezt már olvasta?

Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők
Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző évtizedes sikerszériáját tükrözi. 2018-ban és tavaly is Vásárhelyen rendezték a döntőt.
 
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján Wallenberg nyomán című, országos vetélkedősorozat regionális fordulóját rendezték Hódmezővásárhelyen.
 
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás Hárs Gábor harmadik kötetét mutatták be, majd megemlékezés tartottak a kiállítóhelyen. A Hitközség tiltakozik az új vásárhelyi polgári kör miatt. Képekkel.
 
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.