Kultúra, oktatásJövőre már minden diák ingyen fogja kapni a tankönyveket

2019. augusztus 4., vasárnap
 
Jövőre már minden diák ingyen fogja kapni a tankönyveket

Hamarosan a vásárhelyi iskolákba is megérkeznek a megrendelt tankönyvek. Az 1-9. évfolyam valamennyi tanulója térítésmentesen kapja a tankönyveket.

 

 

 

 

 

 


Augusztus végéig kapják meg az iskolák az alaprendelés során megrendelt tankönyveket. Az átadás idejéről és rendjéről az adott intézmény tájékoztatja a szülőket/tanulókat.

Jövő szeptembertől a köznevelésben minden diák ingyen fogja kapni a tankönyveket.

 

Az 1-9. évfolyam valamennyi tanulója térítésmentesen kapja a tankönyveket,

„Jövő szeptembertől a köznevelésben minden diák ingyen fogja kapni a tankönyveket” – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön Üllőn, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) raktárában tartott sajtótájékoztatón abból az alkalomból, hogy megkezdődött a tankönyvek és fejlesztő taneszközök szállítása az iskolákba.

 

 

"A tankönyvek sokszorosítása megtörtént, készen vagyunk" – mondta Tőczik Zsolt, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ügyvezető igazgatója. A magánkiadók által gyártott, illetve forgalmazott kiadványok szintén beérkeztek a múlt héten, vagyis kijelenthető, hogy elkészültek a tankönyvek.

A kiszállítást augusztus 1-jén kezdték, terveik szerint pedig augusztus 31-re minden iskolába hiánytalanul eljutnak majd a kiadványok.

Idén az iskolák 13 millió 70 ezer darab könyvet rendeltek, ami a tavalyi évhez képest körülbelül 570 ezerrel több, ebből az állami részarány mennyiségileg nézve 86 százalék, ismertette Tőczik Zsolt.

Az árak idén ismét csökkentek, az előző évhez képest 10 százalékkal. Míg tavaly körülbelül 923 forint volt egy tankönyv átlagára, ugyanez idén 834 forint - tette hozzá.

Azt, hogy egy diák tankönyvcsomagja mennyibe kerül, függ attól, hogy milyen évfolyamra jár, illetve, hogy a Kellón, vagy más csatornákon keresztül szerzi-e be a tankönyveket. Utóbbi esetben az ár pár ezer forinttól 15-16 ezer forintig terjedhet - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

 
 
VH-KELLO
 

Olvassa el ezt is!

Négy érmet hozott haza a Boxing Gym Vásárhely

Négy érmet hozott haza a Boxing Gym Vásárhely

A kőszegi verseny a dinamikusan fejlődő, már eddig is jelentős hazai és nemzetközi sikereket elért vásárhelyi Boxing Gym öklözői számára hozott szép sikereket.
A vásárhelyi zenebarátok sűrű hete következik

A vásárhelyi zenebarátok sűrű hete következik

Augusztus 3. és augusztus 11-e között tartják Hódmezővásárhelyen a koncertekben gazdag Zenei Napokat - az Országos Zenei Tábort.
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez

Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez

A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
Január 6. Vízkereszt

Január 6. Vízkereszt

A vízkereszti népszokásokból mára jobbára csak annyi maradt meg, hogy ekkor szedik le a karácsonyfát. Pedig már a 3. századtól különleges jelentőséggel bír.
 

És ezt már olvasta?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 3. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."